Få flere leads med video

Bruger du lang tid på at lave en masse godt videoindhold, men oplever ingen effekt? Eller måske har du oplevet, at få mange visninger på dine videoer, for så rent faktisk ikke at få nogle konkrete henvendelser ud af dem?

Hvis du har oplevet dette, eller noget tilsvarende, så skal du læse med her.

Selvom visningerne på din video er en god start, og i øvrigt en god indikation på, at brugerne finder den interessant, så er det ikke altid helt nok til at få flere leads og henvendelser. Der skal som regel lidt mere til. Derfor dykker vi i denne artikel ned i, hvordan du med enkle tips og tricks kan få flere leads ud fra dine videoer.

Artiklen indeholder følgende:

 1. Sådan genererer du flere leads med video
  1. Lav video testimonials
  2. Brug retargeting
  3. Brug dine videoer i dine e-mails
  4. Husk din CTA
  5. Tekst dine videoer
  6. Opsæt dine videoer bag en ”betalingsvæg”
 2. Kom i gang med at få flere leads gennem video

Sådan genererer du flere leads med video

Video er kommet for at blive, og derfor skal du selvfølgelig også bruge dette fantastiske medie til at skaffe flere leads til din virksomhed. Men indimellem kan det være svært at se, hvor du lige skal starte. Derfor får du her nogle tips til, hvordan du kan generere flere leads ved brug af video.

Det vigtigste du skal huske på er dog, at du har din SEO i orden. Hvis du ikke har styr på din SEO, kan det være svært at tiltrække besøgende il dine videoer. Og så får du ikke ret meget ud af dit hårde arbejde. Dernæst skal du selvfølgelig huske på at producere indhold som dine potentielle kunder finder interessant. Indholdet i dine videoer skal med andre ord være spændende, lærerigt, sjovt, anderledes eller lign. Ved at have fængende videoer der engagerer dine seere, vil du også opleve, at flere finder din virksomhed interessant.

Lav video testimonials

De fleste virksomheder har en tilfreds kunde eller to. Vi har nævnt før, hvorfor du bør bruge testimonials og kundecases til branding af dig selv, og det er fordi, du bl.a. kan skaffe flere leads og mere synlighed. Så hvorfor ikke overføre alt dette til en knaldgod video i stedet? Så slipper dine besøgende også for at læse en hel masse tekst. De vil hellere se en video, der virker troværdig. Så frem med videokameraet eller mobilen, og spørg dine tilfredse kunder, om ikke du må bruge deres historie i en video.

Videoerne kan du bruge hvor som helst, det giver mening. Du kan eks. implementere din video på din hjemmeside eller en specifik landingsside, og selvfølgelig skal du også vise dem frem på de sociale medier. Det er jo her, kunderne er.

Brug retargeting

Retargeting er en genial metode til at skaffe flere leads. De besøgende har allerede vist en interesse ved at kigge på dine videoer på din hjemmeside, og måske de sociale medier. Har du sat din pixel korrekt op, så kan du nu tracke dine besøgendes færden rundt på din side. Al denne data kan du med fordel benytte i din markedsføring. Når du bruger retargeting, kan du målrette dine annoncer mod de potentielle kunder som har set dine videoer. På den måde bliver dine annoncer kun eksponeret over for dem, der har vist interesse ved at se din video. Dette kan være med til at lede dem videre gennem salgstragten og få dem til at henvende sig/købe noget hos dig.

Brug dine videoer i dine e-mails

E-mail marketing er stadig rigtig effektivt for mange virksomheder. Hvis din virksomhed tilhører den gruppe der udsender e-mails og e-mailkampagner med jævne mellemrum, bør du overveje at bruge dine videoer i dine e-mails. Videoer kan nemlig være med til at øge åbningsraten, hvis du får nævnt ordet video i din emneline for dine e-mails. Dermed kan dine fine videoer være effektive til at skaffe flere leads til forretningen. Og det er da værd at afprøve.

Husk din CTA

Det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt det er at have en CTA (call-to-action) med i din video. Men det ved du nok allerede godt. En CTA opfordrer dine kunder til at tage kontakt til dig, efter de har set din video. Om du gør det ved at sige det i din video, indsætter et telefonnummer og mail eller bruger begge dele er helt op til dig. Det vigtigste er, at du husker det.

På YouTube har du mulighed for at tilføje såkaldte ”kort” til din video, enten i slutningen eller i løbet af videoen. Her kan du f.eks. vælge at give seeren mulighed for at se andre af dine videoer, eller mulighed for at klikke sig ind på en hjemmeside. Dette kan være med til at øge antallet af leads.

Tekst dine videoer

Hvor tit har du ikke siddet på Facebook og scrollet ned af feedet for herefter at se en video blive afspillet automatisk?

Vi gætter på, at det kan ske ret ofte. Disse videoer afspilles automatisk og også uden lyd.

Hvis du gerne vil have flere leads, er det yderst vigtigt, at du sørger for, at din video kan forstås uden lyd. Det gælder både billedmæssigt og talen i videoen. Det viser sig nemlig, at over 80% af brugerne på bl.a. Facebook ser videoerne uden lyd, og din er heller ingen undtagelse. Derfor skal du for det første sørge for, at videoen er tekstet, dvs. der er undertekster på. Når der er undertekster på, og videoen afspilles automatisk uden lyd på de fleste mobile enheder, vil brugerne stadig have mulighed for at se videoen uden at tænde for lyden. Det betyder, at de slipper for et kæmpe chok, hvis videoen afspilles med lyd, men samtidig kan de afspille videoen selvom de sidder i bussen, venteværelset, toget, på kontoret, eller hvor de nu befinder sig.

Når du tekster dine videoer vil du ydermere opleve et øget engagement fra dine brugere, netop fordi de kan blive hængende og forstå din video uden lyd. Er der ikke undertekster på, vil du hurtigt opleve et fald i engagementet, og det er jo ikke meningen.

Husk derfor at tekste din video HVER gang, du poster den på de sociale medier, hvad enten det er Facebook, Instagram, YouTube, eller TikTok. Med dine tekster viser du, at du gerne vil imødekomme den store del af befolkningen som ikke bruger tid på videoer, hvis ikke de er tekstet.

Opsæt dine videoer bag en ”betalingsvæg”

Mange virksomheder bruger deres videoer til at få flere leads, og opfordrer således potentielle kunder til at tage kontakt. Men du kan også vælge at gøre det omvendt. Ligeså vel som du måske ”kræver” en e-mail til at downloade din fantastiske e-bog eller whitepaper, ligeså vel kan du gøre det samme med en video. Du har trods alt også brugt lang tid på den.

Derfor kan du vælge at sætte din video op på en landingsside bag en ”betalingsvæg”. Og nej, dine potentielle kunder skal selvfølgelig ikke betale penge for dine videoer.

Når dine potentielle kunder lander på siden med videoen, som de selvfølgelig gerne vil se, kræver det, at de først ”betaler” i form af deres kontaktinformationer. Når de har indtastet deres kontaktoplysninger, har de nu ”betalt” for at se videoen, og har dermed adgang til denne. Samtidig har du fået en masse kontaktinformationer, du kan benytte til din fremtidige marketing.

Kom i gang med at få flere leads gennem video

Video har vist sig at være særdeles effektivt til at skaffe flere leads. Det kræver blot, at du for det første har en klar strategi for dine videoer. Derefter handler det blot om at bruge dem i alle henseender, både på din hjemmeside, dine sociale medier og e-mailkampagner.

Har du brug for hjælp og rådgivning til, hvordan du får den bedste marketingstrategi og får flere leads, så kan vi hos OnlineSynlighed.dk hjælpe dig. Vi har mange års erfaring i strategi og lead generering. Vi er desuden også klar til at hjælpe dig med at optage interessante videoer for din virksomhed. Du er velkommen til at tage kontakt til os på tlf. 70 13 63 23 eller gennem kontaktformularen her på siden. Så kan vi tage en uforpligtende snak om, hvad du gerne vil i gang med.

CTA Blog

Skal vi også hjælpe dig videre?

Står du med en konkret digital udfordring eller har vækstambitioner, så står vi klar til at tage en uforpligtende dialog.

John Nielsen