Sådan får du succes med din facebookvideo

– 7 konkrete tips til en video der performer

Det er ikke nogen hemmelighed, at videoer på Facebook hitter langt mere end videoer på Youtube. Videoer på Facebook får også langt flere likes og kommentarer end billeder, og brugere vil generelt hellere se en kort video end at læse en tekst om samme emne.

Med over 8 milliarder videoer tilgængeligt hver dag på Facebook, har video markedsføring for alvor taget brugerne med storm. Kvaliteten og rammerne for dit video content har betydning som aldrig før. At vide, hvornår dine brugere er online, og hvordan du bedst fanger dem, sætter dig et skridt foran andre konkurrenter.

At producere videoer til Facebook er én ting. En anden er, at videoerne også giver det ønskede resultat i form af likes, kommentarer og delinger.

Sørg for at videoen kan forstås uden lyd

Facebook videoer bliver automatisk afspillet i nyhedsfeedet, når du ser på mobilen. Selvom der er mulighed for at klikke lyden til, vil størstedelen af brugerne se videoen uden lyd. Faktisk ses 85 % af alle videoer på Facebook uden lyd. Derfor er det altafgørende, at din video kan forstås uden lyd. Kan den ikke det, mister du brugerne, som scroller videre til den næste video.

Undgå derfor at miste seere ved at lægge undertekster på din video. Facebook har lavet en funktion, hvor du kan uploade SRT filer, eller du har mulighed for at redigere videoen og tilføje undertekst den vej igennem.

Sidste alternativ til undertekster er at lægge anden form for tekst, en overlay tekst, hen over videoen. På den måde skaber du en anden dynamik i videoen, og kan skabe noget mere blikfang til videoen.

Fang brugeren med det samme

Fra din video starter via autoplay, og til seeren allerede er videre, har du ikke mere end et par sek. Dit indhold i videoen skal derfor fange seeren med det samme og gerne med noget bevægelse i videoen, som kan få seeren til at blive hængende.

I samme omfang skal din video heller ikke vare alt for længe, da seeren ikke gider bruge flere minutter på din video. Hold den derfor kort og relevant med kun ét enkelt fokus. Den ideelle tidsramme er max. 2 minutter. Jo kortere, (og sjovere/mere informativ) din video er, des større chance er der for, at seeren forstår videoen og gider se den til ende.

Upload videoen til Facebook direkte

Facebook prioriterer originale videoer, som uploades direkte til platformen i stedet for videoer der deles eks. gennem YouTube. Undersøgelser viser desuden, at videoer uploadet direkte til Facebook får langt mere engagement og kommentarer. Sørg for, at dit indhold er originalt, og ikke blot er en kopi af en anden video.

Lav en skræddersyet thumbnail

I forlængelse af, at din video skal fange seeren, når den begynder at afspille, skal du også vise seeren med det samme, hvad der sker i videoen. Hos nogle brugere bliver videoerne ikke automatisk afspillet, og i disse tilfælde er en god thumbnail afgørende for, at seeren klikker sig ind på videoen. En thumbnail er et lille billede (på dansk også kaldet miniature) som bliver vist i starten af videoen inden brugeren afspiller videoen.

Når du uploader en video, vil Facebook give dig muligheden for at vælge en thumbnail fra videoen. Desværre er det ikke altid, at den thumbnail du har tilgængelig ud fra videoen, er særlig tiltrækkende. En god måde at fange seeren på er derfor at producere en skræddersyet thumbnail til din video, som øjeblikkeligt skaber blikfang til seeren. En god thumbnail skal gerne opsummere indholdet i videoen på ét billede.

Brug live funktionen

Vil du gerne have endnu flere seere til dine videoer skal du benytte dig af live-funktionen. Selvom live-funktionen kun udgør 12% af alle Facebook videoer, har Facebook ændret i deres algoritme, hvilket betyder, at livevideoer prioriteres i brugernes nyhedsfeed. Med andre ord er det en klar fordel at bruge live-funktionen til at poste videoer. Brug f.eks. funktionen til at afholde længere foredrag eller webinarer, som giver information til brugerne.

Post på det rigtige tidspunkt

At poste din video på det rette tidspunkt er afgørende for, hvor mange brugere der ser din video. Der er lavet utallige af undersøgelser omkring, hvornår det er bedst at poste videoer på Facebook. Hver undersøgelse med hvert sit resultat. Flere mener, at det bedste tidspunkt er hverdage mellem 12 og 13, og andre undersøgelser viser, at weekenden, især søndag, er god.

Ud fra elle disse undersøgelser kan det være svært helt at afgøre, hvornår der er det bedste tidspunkt for dig og din virksomhed. Der findes ikke et entydigt svar, som gælder for alle brancher. Dels afhænger tidspunktet af, hvilken slags virksomhed I er, og hvad I tilbyder kunderne, og dels af hvornår dine brugere er online på Facebook.

Her er det generelt vigtigt at udnytte den data, Facebook giver dig om din virksomhed. Med Facebook indblik (Insights) kan du se, præcis hvornår dine brugere er online, både tidspunkt og dage. Ud fra disse oplysninger vil du kunne se, at der er nogle tidspunkter, hvor der er flere brugere online end på andre tidspunkter. Vælg derfor et tidspunkt, hvor du kan se, at størstedelen af brugerne er online, og test gerne, hvilket tidsrum der fungerer bedst.

En sidste relevant faktor at have in mente ift. tidspunkt er, hvad din video indeholder. Videoen skal postes, når det er mest relevant for brugerne. Eksempelvis, hvis du har lanceret et nyt produkt, kan du kort tid efter følge op med en produktvideo.

Lav videoer i det rette format

Da størstedelen af alle videoer på Facebook ses på en mobiltelefon, er der god grund til at tænke dette ind, når du laver din video. Brug derfor gerne et kvadratisk format, når du laver videoer til Facebook, da dette fungerer bedst på de små skærme.

Derudover skal du sikre dig, at resten af din video er produceret i rette format. Dette gælder bl.a. filformatet, som helst skal være MP4 format. Videoen skal have den højest mulige opløsning, men må ikke overstige 4GB, da dette er Facebooks grænse for videoer.

Af andre tekniske detaljer, som Facebook nævner der skal være i orden, er bl.a. at videoen skal laves i H.264 kompression og være produceret i progressive scan.

 

Med disse konkrete tips er du nu klar til at gå ud i verden og lægge videoer op, som performer som aldrig før.

Er du i tvivl om, hvordan du bedst får video ind som en del af din content marketing, kan du kontakte os på tlf. 70 13 63 23 eller via nedenstående kontaktformular, så vi kan hjælpe dig i gang med den rette strategi til din markedsføring.

CTA Blog

Skal vi også hjælpe dig videre?

Står du med en konkret digital udfordring eller har vækstambitioner, så står vi klar til at tage en uforpligtende dialog.

John Nielsen