Video anvendes til SEO optimering – men kun af de innovative

VideoDet er dyrt at lave video. Og det er rigtigt besværligt. Og der er ikke rigtigt nogen, der ser video, når det kommer til stykket, er der?

Der er mange gode undskyldninger til ikke at gå i gang med at lave video. Men faktum er, at de mest innovative danske virksomheder alle gør det, og at det er hvad der sætter innovative og fremadbrusende virksomheder udover de, der langsomt (eller hurtigt!) falder bagud.

Video er ikke svært – og det er ikke dyrt. Til gengæld skaber det fantastiske resultater.

Flere konverteringer og afledt søgemaskineoptimering

Der er to gode grunde til at blive en af de innovative og fremadbrusende virksomheder, der satser på søgemaskineoptimering.

Den ene er, at video i dag – især fordi så få satser på platformen – er med til at skabe tillid om dig, din person og dit produkt. Det kan anvendes som et middel i forhold til konverteringsoptimering, hvor det er muligt at få flere brugere til at udføre en given ydelse simpelthen fordi, at de har set en video om produktet eller ydelsen.

Nogle internetbrugere foretrækker tekst, andre lyd og en tredje gruppe video. Og denne tredje gruppe kan fravælge din ydelse fordi, at du ikke har en video, men konkurrenten i stedet for har.

Derudover kan video også lede til afledt SEO optimering. Google kan udmærket se, om dine brugere får noget ud af at være på din side (og de kan endnu nemmere se, hvis det ikke er tilfældet). Hvis video er med til at få dine brugere til at blive længere på siden og konvertere mere, er det også et bedre resultat – og Google vil derfor være mere tilbøjelig til at sende besøgende i din retning.

Med andre ord er video lig ren søgemaskineoptimering.

Og her har vi ikke engang gået ind i effekterne af at være tilgængelig på flere platforme, når du uploader til fx YouTube, og når du skaber links fra den platform til dit eget site.

Kom i gang med mobilen

Moderne mobiltelefoner kan optage video i helt fin kvalitet. I mangel af bedre kan det være en udmærket måde at starte på. Fat mobilen og lav videoer af dig og af din ydelse, hvis det er dét, der skal til for at starte med at bruge video.

Du har også mulighed for at leje et lokale og gode kameraer for et par tusinde kroner om dagen og så skyde en lang række gode videoer herefter. Så kan du eventuelt stå for selv at redigere videoerne bagefter, hvis du ønsker at spare penge ved ikke at have en professionel person til at klare denne del.

Et godt kamera til optagelse af video koster hurtigt 10-20.000 kroner – men afhængigt af din virksomhed er det en investering, der hurtigt kan betale sig selv ind, når brugerne begynder at konvertere bedre og Google sender flere besøgende i jeres retning.

For at opsætte video optimalt på din side – herunder at undgå at bruge iframes, at tagge videoerne op korrekt og at lade Google se hvad dine videoer handler om – bør du tage fat i en person med erfaring inden for SEO optimering specifikt for video. Det er, fordi at video endnu ikke er så udbredt som det burde være, ikke alle SEO-specialister, der kan hjælpe også med video-delen i forhold til søgemaskineoptimering.

Smartphone kamera

John Nielsen