Derfor bliver dine videoer ikke fundet på Google – og sådan fikser du det!

Kender du det?

Du har lavet en hamrende god video. Men nu er der ikke nogen der ser den. Men hvorfor er der ikke det? Det skyldes måske, at dine besøgende ikke kan finde den, når de laver en søgning i enten Google eller på YouTube.

Som med al anden tekst på din hjemmeside der indeholder relevante søgeord og titler, skal dine videoer også indeholde relevante søgeord og vigtige beskrivelser, hvis du vil gøre dig nogle som helst forhåbning om, at dine videoer bliver fundet.

For selvom du allerede har lavet og publiceret videoen, så er arbejdet langt fra færdigt. Du skal nemlig herefter sørge fr at optimere den til søgemaskinerne. Med denne artikel giver vi dig de bedste tips til, hvordan du optimerer din video til SEO, så du kan få flere til at se den.

  1. Video SEO 
  2. Vælg det rigtige sted til din video 
  3. Lav en thumbnail der er interessant 
  4. Husk dine metatekster og titler
  5. Tjek om videoen passer ind på den pågældende side 
  6. Undgå for meget tekst på din side
  7. Lav videoer som er relevante
  8. Upload et transcript af din video
  9. Promover dine videoer

Video SEO

Video SEO minder reelt set meget om almindelig SEO og billede-SEO. Det handler om, at du søgemaskineoptimerer dine videoer, så de kan blive fundet i søgeresultaterne, når du søger på bestemte søgeord. Det er ikke samme procedure, som ved almindelig SEO, men idéen er den samme. Du skal kunne findes i søgeresultaterne, også selvom det er en video.

Vælg det rigtige sted til din video

Hvor du placerer din video har stor betydning for din SEO, og om brugerne finder frem til dem. Men skal du hoste din video på din egen hjemmeside, eller gennem en tredje parts platform?

En god idé er at embedde din video på din egen hjemmeside så du den vej igennem kan hente trafik fra søgeresultaterne. Du kan vælge om de skal ligge direkte på siden, hvilket oftest kræver en del plads på serveren, eller om de skal ligge på siden gennem Vimeo eller YouTube. Når du lægger dine videoer på hjemmesiden, slipper dine besøgende for at skulle ind på en anden side og dermed blive distraheret af andre videoer.

Det er især en rigtig god ide at have din video på din landingsside, så du kan skabe flere konverteringer. Du bør desuden også uploade dine videoer til de sociale medier, så du den vej igennem også kan være med til at skabe trafik og øget synlighed for din virksomhed. Sidst, men ikke mindst bør du i den grad overveje, om videoen kan have gavn af at ligge på din blog (hvis du har sådan en). En video på din blog side kan være med til at reducere din bounce rate. Desuden er det en god kilde til at give dine besøgende værdifuld information, uden de behøver læse hele artiklen.

Lav en thumbnail der er interessant

Din video skal gerne virke interessant for seeren. Derfor er det også essentielt, at du laver en thumbnail som er med til at fange dem og give indblik i, hvad videoen omhandler. Når du har din egen thumbnail, slipper du desuden for, at YouTube selv vælger et frame fra videoen. Det kan både få dig til at se fjollet ud, men det signalerer heller ikke professionalisme, at der ikke er nogen thumbnail. Dit thumbnail kan enten være et billede af dig og en tekst eller blot tekst. Prøv dig frem, og se, hvad der fungerer for dig.

Endvidere er det særligt vigtigt, at du har en klar tekst på billedet, så søgemaskinerne kan læse det og dermed indeksere det ift. emnet.

Husk dine metatekster og titler

Som med almindelig SEO, så er titlen en af de vigtigste faktorer der kan afgøre om en besøgende har lyst til at se din video. Titlen skal være søgeoptimeret ved at indeholde relevante søgeord, og den skal samtidig være informativ, så brugeren ved, hvilke emner videoen behandler. Endvidere skal den være interessant for brugeren, da det kan være med til at tiltrække dem yderligere.

Undgå at proppe titlen med søgeord, men brug et eller to relevante søgeord og kombiner dem i en spændende titel. Du kan evt. søge på Google efter emnet, og se, hvad der ellers ligger øverst i søgeresultaterne ift. Søgeord.

Tjek om videoen passer ind på den pågældende side

Når du gerne vil have din video vist i søgeresultaterne, handler det ikke kun om, at du skal optimere videoen. Du skal også sikre dig, at din hjemmeside er søgemaskineoptimeret. Særligt den side, du vælger at linke eller embedde din video på. Hvis siden ikke er SEO optimeret eller ikke har noget med videoen at gøre, fordi det er to forskellige emner, så vil siden med din video ikke dukke op i søgeresultaterne. Sørg derfor for, at din hjemmeside er optimeret til SEO. Her kan du både tjekke op på den tekniske SEO og den indholdsmæssige SEO.

Undgå for meget tekst på din side

Det er en fordel at have en tekst på din side der beskriver, hvad det er for en video, du har liggende på siden. Dog skal du passe på med at skrive alt for meget tekst, da det hermed bliver teksten som dominerer siden. Dermed vil videoen ikke blive vist i søgeresultaterne fordi Google tror, at teksten er det vigtigste og ikke din video. Hold teksten til omkring 200 ord. Så har du nok tekst til at beskrive indholdet af din video med relevante søgeord, men uden at det tager fokus fra din video.

Lav videoer som er relevante

Inden du går i gang med at producere en video, bør du undersøge, om det emne du vil snakke om, er relevant for dine brugere. Undersøg, hvilke søgeord eller søgefraser der bruges inden for dit emne, og søg eks. på “hvordan/how to”, eller “hvad er”. Både Google og YouTube kommer med forslag som er nogle af de mest søgte. Her kan du se, om der er noget der passer i din branche. Du kan alternativt søge på dit emne i Google, og se, hvad andre bruger af søgeord. På den måde sørger du for at lave en video med relevant indhold. Hvis din video ikke er relevant for brugerne, så søger de heller ikke efter den, og dermed bliver den ikke set. Uanset hvor god den er.

Upload et transcript af din video

Størstedelen af alle videoer ses uden lyd. Så selvfølgelig indeholder din video også undertekster. Men hvis du virkelig gerne vil have din video bliver fundet af søgemaskinerne og dermed dukker op i SERP, så skal du uploade en kopi af den tekst, du siger i videoen. Når du gør det, vil teksten indeholde de relevante søgeord, som søgemaskinerne kan finde frem til og dermed ranke dig på.

Promover dine videoer

Selvom SEO kan gøre nok så meget for din video og din hjemmeside, så er det stadig vigtigt, at du promoverer dine videoer. Ellers er der ikke nogen garanti for, at videoerne ses, da SEO som regel tager et stykke tid før det træder i kraft.

Brug derfor gerne tid på at annoncere på de sociale medier med din video. Du kan også sagtens forsøge at gøre det med organiske opslag.

Du kan også vælge at inkorporere dine videoer i dit nyhedsbrev. På den måde får du gjort opmærksom på nyt indhold til alle dine eksisterende kunder/besøgende.

Hvis du har brug for hjælp til at SEO optimere din hjemmeside eller dine videoer, så tag kontakt til os på telefon 70 13 63 23 eller via nedenstående kontaktformular. Vi har mange års erfaring med SEO og kan derfor nemt hjælpe dig med at få vist dine videoer i søgeresultaterne. Vi har desuden stor erfaring med de sociale medier, så vi kan hjælpe med at promovere dine videoer.

CTA Blog

Skal vi også hjælpe dig videre?

Står du med en konkret digital udfordring eller har vækstambitioner, så står vi klar til at tage en uforpligtende dialog.

John Nielsen