Instagram øger fortsat sit fokus på video med ny feature

I starten af januar i år skrev vi et blogindlæg om, at Instagram lancerede et par nye funktioner, herunder bl.a. de nye feeds som kommer ud i løbet af 2022. Men nu lader det til, at Instagram endnu engang ryster posen og finder på noget nyt, der skal komme dig og din virksomhed til gode.

Det lader til, at der hele tiden kommer flere og flere nye funktioner og features til Instagram, og det er ikke helt uden grund. Instagrams direktør har nemlig udtalt, at Instagram ikke længere ”bare” er en fotoapp med æstetiske flotte billeder. Han har over længere tid haft fokus på, at mediet i højere grad inkorporerer videoer i forskellige formater for at imødekomme den trend og efterspørgsel der er kommet på video. Videotrenden er særligt steget efter TikToks popularitet, og Instagrams mange nye videofeatures skal da også tilskrives TikToks store succes med selvsamme videoformat.

Vi kigger derfor nærmere på, hvilke funktioner der er tale om, og hvordan det kan gavne dig og dit brand.

Vi kommer ind på følgende:

  1. Nye features på Instagram
    1. Nyt ”badge” banner til Live
    2. Remix video
  2. Øget synlighed med Live
  3. Brug Remix til at skabe anderledes indhold
  4. Brug de sociale medier til brandkendskab

Nye features på Instagram

Adam Mosseri har for nyligt udtalt, at der vil komme to nye features på mediet vedr. Livestreaming og remix af video. De to features kan du læse mere om nedenfor.

Nyt ”badge” banner til Live

En af de nye funktioner der er kommet på Instagram er det der kaldes ”profile banner”. Dette banner fungerer som en slags badge, hvor brugere på Instagram har mulighed for at tilføje dette banner/badge til profilen, når/hvis de afholder livestreaming. Det betyder altså, at alle brugere på mediet har mulighed for at se denne badge på profilen, og blive gjort opmærksom på, at der vil være en livestreaming i nærmeste fremtid. Uanset om brugerne er følgere eller ej. Brugerne kan dermed også ”subscribe” til livestreamingen og få en påmindelse om, hvornår det begynder.

Remix video

Tilbage i marts 2021 introducerede Instagram deres Remix funktion, som mest af alt minder om TikToks duet funktion. Med remix kan brugere vælge en offentlig Reel, og herefter redigere i den ved at optage deres egen Reel ved siden af den originale Reel. På den måde har brugerne mulighed for at kommentere på andre brugeres video Reels.

Med den nye funktion/opdatering, vil brugerne nu have mulighed for at remixe enhver video der publiceres offentligt, og altså ikke kun reels. Dog kan der kun remixes i videoer der er offentlige fra nu af, og ikke tidligere videoer.

Øget synlighed med live

Instagrams livefunktion er blevet yderst populær, siden den blev lanceret. Funktionen gør det muligt for creators, virksomheder og brugere at lave livestreaming af events, produkter, eller hvad der kan være interessant for følgerne. Livestreamingen bliver da også flittigt brugt af bl.a. creators til at få større synlighed og brandkendskab, samt til at interagere med sine følgere.

Med den nye funktion, hvor du kan indsætte et banner vedr. dine livebegivenheder, har du meget nemt og hurtigt mulighed for at gøre opmærksom på dine livestreaming events. Når følgere eller andre brugere ser dette, vil de have muligheden for at tilføje din livestreaming til deres kalender, så de bliver mindet om det.

Muligheden for at gøre følgerne mere opmærksomme på dine livevents, giver dig endnu større mulighed for at få flere potentielle kunder. Med livestreaming har du nemlig mulighed for at skabe øget brandkendskab på en anderledes og særlig måde, hvor du connecter med dine følgere på et andet niveau. Med live kan du således skabe tillid og troværdighed, samtidig med, at du øger din synlighed markant. Derfor er denne nye funktion ideel til dig, der benytter sig af livestreaming.

Tidligere har det kun været muligt at gøre opmærksom på livevents gennem en story eller et opslag i eget feed, men dette bevirkede også, at ikke alle følgere så det, før livestreamingen var slut. Med den nye funktion slipper brugerne og følgerne altså for at gå glip af dine live events.

Hvis du er creator eller virksomhed, vil du samtidig også kunne planlægge flere livestreaminger, og placere bannere ved siden af hinanden på din profil, så følgerne kan tilmelde sig disse. Det gør, at flere vil have mulighed for at huske på dine livestreaminger, og du kan dermed få flere følgere.

Brug remix til at skabe anderledes indhold

Er du en mindre virksomhed eller creator, tænker du måske ikke over at bruge remix. Men denne funktion kan faktisk være med til at øge din synlighed og kendskab. Når du producerer anderledes indhold, eller måske reagerer på en af dine følgeres videoer, bliver du lagt mærke til. Eks. kan du reagere på en video, en bruger har lavet om dit produkt eller service. På den måde har du mulighed for at udnytte brugergenereret indhold til din fordel.

I sidste ende kan dette også føre til flere følgere, fordi flere vil synes din video er sjov, lærerig, anderledes eller noget helt fjerde. Jo flere følgere og likes du har, des større chancer har du også for at blive eksponeret overfor endnu flere brugere og dermed gøre dit brand synligt for alle og enhver.

Brug de sociale medier til brandkendskab

Med de nye funktioner på Instagram, vil det for fremtiden være nemmere for creators og andre virksomheder at øge deres synlighed og eksponering gennem Live banners og Remixes. De nye funktioner sætter et endnu større fokus på video, således at du på en nem måde kan minde dine følgere om en upcoming livestreaming. Derudover kan du med remix begynde at kreere anderledes indhold til glæde for dine følgere.

Instagram er i en stigende udvikling, og vi vil formentlig inden længe opleve flere features til app’en, der fortsat vil øge brugen af video på Instagram.

Hvis du, som mange andre virksomheder, er hoppet med på Instagram bølgen, eller gerne vil i gang med det, så kan du altid ringe til os på tlf. 70 13 63 23 eller skrive til os gennem kontaktformularen nederst. Så kan vi sammen tage en snak om, hvordan du bliver mere synlig på Instagram.

CTA Blog

Skal vi også hjælpe dig videre?

Står du med en konkret digital udfordring eller har vækstambitioner, så står vi klar til at tage en uforpligtende dialog.

John Nielsen