Video

Derfor skal du benytte dig af videocontent i din online markedsføring

Video

Videoindhold er fremtiden inden for content marketing, og faktisk har flere undersøgelser vist, at mobilvideoer i 2021 vil udgøre op mod 80 % af den samlede mobile datatrafik.
Derfor er det vigtigt, at du som virksomhed følger med udviklingen, og kommer i gang med at producere godt videocontent til dine sociale medier for at fange dit publikum, forbedre din søgemaskineoptimering og løfte dit brand til næste niveau.
Bliv klogere på hvordan du gør i denne artikel.

Denne artikel indeholder:

1. Videocontent skaber blikfang
2. Videocontent kan potentielt øge din hjemmesides SEO
3. Dyrt- og professionelt udstyr er IKKE en nødvendighed
4. Valg af platform
5. Sådan skal dit videocontent opbygges
6. Efterbehandling af dine optagelser

Videocontent skaber blikfang

Fokus

Visuelt indhold i form af video på din virksomheds sociale medier vil helt automatisk skabe et større engagement hos brugerne. Flere undersøgelser viser nemlig, at sandsynligheden for at dine besøgende kommenterer, synes godt om eller deler dit indhold fordobles op mod ti gange, når du bruger videoindhold frem for almindelige billede- eller tekstindlæg.
Videoindhold skiller sig ud i newsfeedet på de sociale medier, og tiltrækker derfor ekstra opmærksomhed, og det gælder især Facebooks autoplay-funktion, som automatisk afspiller dine videoer på brugernes newsfeeds, hvilket skaber godt blikfang.
Video indhold er generelt bare rigtig populært på de sociale medier, og blot på YouTube bliver der dagligt set videoer i et omfang, som svarer til mere end 1 milliard timer om dagen, mens der på Facebook ses videoer over 100 millioner timer om dagen. Derfor er der altså mange gode grunde til at komme i gang med videocontent i din online markedsføring.

Videoindhold kan potentielt øge din hjemmesides SEO

Det kan være rigtig grænseoverskridende at se og høre sig selv på video, men det er altså det værd at gøre, da videoindhold, udover øget rækkevidde og engagement på de sociale medier, også kan bidrage til at forbedre din SEO, da video i dag giver over 50 gange større chance for en rangering på Googles side 1 i søgeresultaterne.
Online videoer er nemlig i dag så populære, at de står for over halvdelen af den samlede online trafik, da video bidrager til at fange de besøgendes opmærksomhed og får dem til at blive længere på din side, hvilket er godt for din søgemaskineoptimering.
Faktisk har flere undersøgelser også vist, at videoindhold gør potentielle kunder over 80 procent mere tilbøjelige til at købe en vare eller en tjenesteydelse.

Dyrt- og professionelt udstyr er IKKE en nødvendighed

Smartphone

Når du har taget valget om, at skulle i gang med at producere videoindhold til din hjemmeside, sociale medier eller andet, er det først og fremmest vigtigt at understrege, at du ikke behøver at gå ud og investere i den helt store pakke af film-, kamera- og videoudstyr.
Mange bliver nemlig ofte så grebet ved tanken om at skulle i gang med at producere gode videoer, at de går ud og investerer i dyrt udstyr, som faktisk ofte bare ender med ikke at blive brugt, da dette udstyr – og programmerne dertil – kræver langt mere tid end de regner med, når det kommer til at sætte sig ind i de forskellige funktioner, programmer osv.
Derfor er den bedste idé altså at benytte dig af din smartphone, da størstedelen af disse i dag indeholder både gode kameraer og apps til efterbehandling.
Godt videocontent på de sociale medier handler nemlig ikke om korrekte kameraindstillinger og opstillede scener, men i langt højere grad om at fange folks opmærksomhed, så du kan få formidlet det budskab ud, som du ønsker.

Valg af platform

Når det kommer til, at du skal vælge hvilken platform din video skal postes på, er det vigtigt, at du er klar over, at der er stor forskel på video på de forskellige sociale medier.

YouTube
På YouTube er videoerne nemlig ofte i bedre kvalitet end Facebook og Instagram, da disse videoer her er vedvarende content, også kaldet ”evergreen content” som forbliver på platformen.
Her er det altså nødvendigt, at du er opmærksom på, at videoen ikke har en ”udløbsdato”, og derfor er det vigtigt, at du på YouTube skaber vedvarende værdi til brugeren, og ikke gør brug af denne platform til fx at give rabatkoder eller lignende som udløber.
Husk også her at tilføje gode titler, beskrivelser, tags og søgeord så mange steder som muligt, så du har størst mulighed for, at folk finder og ser din video.
FB og InstaPå Instagram og Facebook, som derimod mere er ”øjebliks-platforme”, er det i stedet vigtigt, at du har fokus på at bygge din video op, så flest muligt ser den færdig. Facebook og Instagram bruges nemlig primært til at scrolle i forskelligt indhold, og derfor er det alfa og omega, at du formår at fange seerne allerede i de første sekunder i din video, for at de vælger at se videre. Udnyt fordelene ved selv at producere, da disse videoer ofte vil komme til at fremstå mere ægte, når du selv producerer dem.
Gå evt. på opdagelse på disse to platforme og tag analysebrillerne på, for at se hvad andre gør. Dette kan ofte bidrage til endnu bedre content.
Husk også at benytte dig af hashtags i dine videoer for at nå ud til flest mulige personer – og husk på samme tid også, at størstedelen af alle brugere på både Instagram og Facebook ser videoer uden lyd. Og derfor er det altså vigtigt, at du tilføjer undertekster til dit videoindhold her.

Sådan skal dit videocontent opbygges

Før du begynder optagelserne til din video, er det først og fremmest vigtigt, at du har styr på de tre spørgsmål: Hvad, hvem og hvor?
Hvad er målet med din video? Hvem er målgruppen til din video? Og hvor skal videoen lægges op?
Når du har styr på disse spørgsmål, skal du have opbygget videoen, så du får leveret dit budskab på den bedst mulige måde og for at gøre det, skal du have fokus på nedstående fire punkter:

 1. Wow-effekt

  Wow-effekten starter ved at fange seerens opmærksomhed. Måske vælger du at begynde videoen med store tekstgrafiker, en skæv vinkel, et fraklip eller noget helt fjerde, som skaber blikfang og vækker modtagerens interesse.

 2. Fasthold seeren

  Giv seerne en grund til at se videoen færdig. Sørg for at forventningsafstemme hvad det er, de kommer til at se fra starten. Gør noget som gør, at folk vælger at se din video til ende.

 3. Levér budskabet

  Først efter at du har fået folks opmærksomhed, kan du begynde at formidle dit budskab. Det kan gøres på mange måder, men det er vigtigt, at du gør det på en måde, så seerne ikke begynder at kede sig. Optag eksempelvis fra forskellige vinkler, så der er noget variation i videoen – dette bidrager også til at give videoen mere liv.

 4. Skab Call-To-Action

  Opfordr seerne til handling. Sørg for at fortælle folk hvad du ønsker, at de skal gøre når videoen er færdig. Dette kan eksempelvis gøres ved at sige det i selve videoen, ved at indsætte et link eller ved at opfordre dem til det i opslagsteksten til videoen.

Efterbehandling af dine optagelser

Edit

Når dine optagelser er i kassen, skal du i gang med at efterbehandle, klippe og redigere dine videoer, og her findes der en række forskellige programmer til dette formål. Tre anbefalelsesværdige programmer er her Premiere Elements eller Camtasia, hvis du klipper på computer, iMovie hvis du redigerer på en IOS-smartphone, og Powerdirector hvis du efterbehandler på en Android smartphone.

Er du (også) blevet overbevist om, at video er vigtig i din online markedsføring?
Så er det bare om at komme i gang med at producere din første video!
Er du stadig i tvivl om, hvordan du kommer godt i gang med videocontent til din online markedsføring, er du dog altid velkommen til at kontakte os på telefon: 70 13 63 23 eller ved at udfylde formularen herunder.

CTA Blog

Skal vi også hjælpe dig videre?

Står du med en konkret digital udfordring eller har vækstambitioner, så står vi klar til at tage en uforpligtende dialog.

John Nielsen