hjemmeside

Fejl i Yoast SEO-plugin kan skade din placering

hjemmeside

Yoast SEO er verdens mest udbredte SEO-plugin til WordPress hjemmesider. Det giver nemlig muligheden for at optimere en lang række forskellige ting uden, at det er nødvendigt at rode i koden. På den måde sparer dette plugin brugerne for masser tid, hvilket nok også er en af grundende til, at det er så populært.

Intentionen med at hente Yoast SEO pluginnet er naturligvis at forbedre sin hjemmesides placeringer i søgeresultaterne, men nu har Yoast begået en fejl, som i stedet kan få hjemmesider til at dale i søgeresultaterne.

SEO-plugin skader din placering

Yoast har ikke selv sendt en officiel meddelelse ud om den vitale fejl, hvilket får brugere af plugin’et til at kritisere Yoast på sociale medier.

Helt grundlæggende handler fejlen om, at Yoast har opdateret deres standardindstillinger, så billederne på din hjemmeside bliver indekseret som undersider til artiklen eller siden, som de er vist i. På den måde er der en risiko for, at din hjemmeside får et markant større antal indekserede sider, hvoraf rigtig mange vil være af tyndt indhold.

Sider med tyndt indhold er ikke i høj kurs hos søgemaskinerne, og på den måde kan denne fejl få konsekvenser for sidens placering i søgeresultaterne. For at undgå dette skal man som hjemmesideejer selv aktivt gå ind i pluginnets standardindstillinger og ændre dette.

Herunder kan du se, hvordan standardindstillinger i Yoasts SEO-plugin ser ud:

yoast standardindstillinger

For at undgå at få et stort antal indekserede sider med tyndt indhold, skal indstillingerne for mediefiler i stedet se således ud – Altså sæt det til “Ja”, så der ikke etableres en masse undersider med tyndt indhold:

Yoast SEO fejl rettet

Google har i den seneste tid haft større fokus på kvaliteten af siderne i deres algoritmer, og straffer sider med tyndt indhold i højere grad end førhen. På den måde kan fejlen fra Yoast få kæmpe konsekvenser for antallet af besøgende på din hjemmeside, og det kan skade din forretning.

Lad professionelle stå for din hjemmeside

Det kan være uoverskueligt og næsten umuligt at holde øje med den slags fejl, når man har en hjemmeside. Hos OnlineSynlighed.dk tilbyder vi WordPress-serviceaftaler, som indebærer, at vi som professionelt bureau står for løbende vedligeholdelse af din hjemmeside.

Vi har en finger på pulsen, og sørger hele tiden for at være opdaterede og informerede, så fejl som denne får så lidt betydning som muligt for vores kunder og deres hjemmesider. Hvis fejl som den Yoast netop har begået ikke opdages i tide, kan det hurtigt få store konsekvenser for din forretning.

Vil du høre mere om vores WordPress-serviceaftale? Du kan læse om den her eller kontakte os for at høre mere om, hvordan vi kan vedligeholde din hjemmeside, så du kan bruge tiden på det, du er god til.

CTA Blog

Skal vi også hjælpe dig videre?

Står du med en konkret digital udfordring eller har vækstambitioner, så står vi klar til at tage en uforpligtende dialog.

John Nielsen