Hvordan har dit WordPress-site det?
I forbindelse med lanceringen af WordPress 5.2 tilbage i foråret, introducerede teamet bag WordPress også et nyt plugin: Health Check & Troubleshooting. Formålet med dette plugin er at afsløre konfigurationsfejl og andre kendte problemstillinger i forbindelse med dit WordPress-site.
Mange, der i dag driver en WordPress-hjemmeside, har ikke en dyb teknisk viden, og derfor er de heller ikke opmærksom på deres hjemmeside kører på den nyeste PHP-version eller SQL-server. Ved du heller ikke selv, hvad dette betyder for din hjemmeside, eller hvordan du opdaterer, vil jeg anbefale dig at tage kontakt til nogen, der kan hjælpe os (ring for eksempel til os på 70 13 63 23).
Hvorfor er site health vigtigt?
Et site health check giver dig indblik i, om din hjemmeside fungerer optimalt. Nogle af de væsentlige årsager til at det er vigtigt, at have et sundt website, er først og fremmest siden sikkerhed samt performance.
Kigger du på din site health status, er resultaterne af analysen delt op i tre dele:
- Kritiske problemer
- Anbefalede forbedringer
- Ingen problemer
Disse tre dele fortæller dig, hvad du bør rette op på (kritiske problemer), og hvad du med fordel kan rette op på, men som ikke er en nødvendighed (anbefalede forbedringer). For hvert punkt kan du se, om det påvirker sidens performance eller sikkerhed – og du får tilmed en forklaring på, hvorfor det er enkelte punkt er vigtigt for din hjemmeside.
Et eksempel kan være, hvis du har uopdaterede eller inaktive plugins liggende. Her vil du via site health status kunne se, at inaktive og uopdaterede plugins er et mål for hackere i deres forsøg på at få adgang til din hjemmeside. Tænker du nu, at din hjemmeside ikke er interessant for hackere, vil jeg opfordre dig til at læse et nogle af de blogindlæg, jeg tidligere har skrevet, om at hackere ofte får adgang til WordPress-sites gennem sikkerhedshuller i plugins.
Læs for eksempel ”Er din WordPress-hjemmeside sikker?” eller ”Populært WordPress-plugin hacket – er du ramt?”
Hvad skal du være opmærksom på?
Grundlæggende er der nogle ting, du skal være opmærksom på, hvis du vil opretholde din hjemmesides sundhed og sikkerhed. Først og fremmest handler det om, at holde din hjemmeside opdateret – og her gælder det for alle elementer:
- WordPress-kernen
- Tema
- Plugins
- PHP
- Database
Det er disse elementer, der tilsammen udgør din hjemmeside. Når alle elementer er opdateret, påvirker det din sides performance positivt, og samtidig lukker du mulige sikkerhedshuller.
Luk alle sikkerhedshuller
Det er ikke kun gennem uopdaterede elementer, at hackere kan få adgang til dit WordPress-site. Derfor skal du også tage andre sikkerhedsforanstaltninger, når du driver et WordPress-site. I september 2017 skrev jeg om et sikkerhedshul, der er i WordPress (“Stort sikkerhedshul: Alle kan se dit WordPress-brugernavn“) – et emne, som Børsen også valgte at bringe.
Ligger dit brugernavn frit tilgængeligt, kan alle finde frem til halvdelen af den information, der er nødvendig til at logge ind. Herefter er det blot at prøve sig frem, for at ramme den rette kombination, når det gælder dit kodeord. I føromtalte blogindlæg får du både en guide til, hvordan du finder ud af, om du har lukket sikkerhedshullet – og til hvordan du kan lukke sikkerhedshullet. Selv tak!
”Hjælp – det virker ikke! Hvad skal jeg gøre?”
Oplever du, at der er noget, der ikke virker som det skal på dit WordPress-site, kan det være svært at gennemskue, hvad der går galt. Ofte er det på grund af konflikter mellem plugins – særligt hvis det er noget, der tidligere har fungeret.
I dette tilfælde anbefaler vi, at man deaktiverer sine plugins en efter en, for at finde frem til det plugin, der skaber problemet. Det kan dog være risikabelt på et aktivt site, hvor der kan være besøgende på. Deaktivering af plugins kan være til gene for de besøgende, da de vil opleve at noget ikke fungerer eller ser rigtigt ud på din hjemmeside.
Med Health Check & Troubleshoot får websiteadministratoren et effektivt redskab: En troubleshoot-funktion. Kort fortalt betyder det, at du kan deaktivere alle plugins, og teste i fred og ro, uden det påvirker dine besøgendes oplevelse.
Har du brug for hjælp?
Føler du dig ikke tryg, når det gælder teknikken bag din hjemmeside, er det en god idé at få hjælp fra en, der har større kendskab og erfaring med dette. Det gælder både i forhold til daglig drift og håndtering af opdateringer, men også i forhold til opdatering af PHP og databasen.
Vi oplever, at mange ikke får udført de opdateringer, der ligger klar og larmer i opdateringsoversigten, selvom det er nemt at udføre disse opdateringer. For mange skyldes det usikkerheden i, hvad der sker, og frygten for, at noget kan gå galt.
Er du en af dem, der ikke får opdateret dine plugins eller tema, vil jeg anbefale, at du kigger nærmere på vores WordPress-serviceaftale. Vi har stor erfaring med WordPress, og med at håndtere opdateringer og backups for en lang række kunder – og vi ved, hvad vi skal gøre, hvis uheldet er ude.
WordPress-serviceaftalen er med andre ord din sikkerhed for, at dit WordPress-sites altid er opdateret – og at du har en topscore i din site health status.
Vil du høre mere om vores WordPress-serviceaftale – eller vil du gerne starte en serviceaftale, så kontakt os!
Udfyld formularen herunder, eller ring til os på telefon 70 13 63 23.
DK-31929407