Bedre søgning med plugins til WordPress

Bedre søgning med 3 smarte WordPress-plugins

3 smarte wordpress pluginsWordPress som CMS gør mange ting godt – men intern søgning på siden er ikke en af dem. Samtidigt bliver søgning fortsat vigtigere. Hvis dine brugere ikke kan finde hvad de søger efter på din side prøver de på Google i stedet – med risiko for at vælge en konkurrent over dig.

Vi kigger her på 3 WordPress-plugins, du kan installere og opnå en bedre søgning med. Der er fordele og ulemper ved alle. Men de har det til fælles, at de alle er bedre end den standard søgemaskine, WordPress kommer med.

Custom Google Search

wordpress custom google searchWPML tilbyder Custom Google Search til din side. Det koster hampre 20 dollars om måneden, hvis du ikke har en af WPMLs pakker i forvejen. Men du får også noget for dine penge.

WPMLs plugin gør opsætningen nem og du undgår reklamer fra andre virksomheder i dine søgeresultater.

Der findes gratis plugins, der gør det samme – men her røger dine brugere over på Google med risiko for at få reklamer fra andre virksomheder med. Derfor kan de 20 dollars være godt givet ud.

Swiftype Search

swiftype search for wordpressSwiftype er på kort tid blevet et af de mest populære søgeplugins til WordPress. Det er der – udover mange funktioner og et brugervenligt setup – især en god grund til: Søgning håndteres af deres server og ikke din. Selv med mange resultater og mange søgninger kan dit webhotel derfor følge med, når de lægger dine søgninger over til Swiftype Search.

Prisen afhænger af hvor mange søgninger og sider, du har. Med 500 sider og 1000 månedlige søgninger er Swiftype Search ganske gratis at bruge og herefter starter prisen på 20 dollars om måneden.

En smart funktion giver dig mulighed for at skræddersy søgeresultaterne for én eller flere specifikke søgninger, dine brugere tit laver. Du kan se hvilke søgninger dine brugere laver direkte i Google Analytics, ligesom Swiftype Search også samler og organiserer dem for dig. På denne måde leverer du på sigt bedre og bedre søgeresultater, når de begynder at skræddersy de mest hyppigt søgte fraser på din hjemmeside.

Til udviklernes glæde har Swiftype Search et brugbart API. Hvis din WordPress-side håndterer meget trafik er pluginnet derfor en oplagt løsning.

Relevanssi

plugin relevanssi for wordpressDet tager en god time at sætte Relevanssi godt op, men det gratis plugin – med en 50 dollar premium version – er tiden værd.

Med Relevanssi har dine brugere mulighed for at sortere efter relevans, dato og andre parameter i søgeresultaterne.

Vælger du at betale de ca. 350 kroner for Premium-versionen får du mulighed for at vægte forskellige resultater. Titler på blogindlæg får fra standard en vægt på 5, mens tekst i kommentarer har 0.75 – du kan (som herre over algoritmen) ændre den indbyrdes vægtfordeling og derved opnå kontrol over dine interne søgeresultater.

 

CTA Blog

Skal vi også hjælpe dig videre?

Står du med en konkret digital udfordring eller har vækstambitioner, så står vi klar til at tage en uforpligtende dialog.

 

John Nielsen