Responsive webdesign

Responsive webdesign

Responsive webdesignVi lever i en tidsalder, hvor der bliver færre og færre stationære computere samtidigt med, at antallet af smartphones og tablets er eksploderet. Det stiller høje krav til dine websites og webshops. Er du klar til at håndtere kunder, der tilgår din webshop fra en mobiltelefon på 4″ eller en tablet på 10″?

Løsningen til udfordringen hedder responsive webdesign og går ud på, at webshoppen ændrer sig alt efter hvad, der besøger den. Er det en besøgende på en mobiltelefon, fjernes visse funktioner og dele af websitet, og det viser i stedet kun det mest nødvendige. Er det en tablet, skrumper nogle elementer, andre forsvinder – men siden fortsætter med at fungere i begge tilfælde.

Er dine webshops og websites ikke klar til de mobile kunder, står du til at smide en meget stor pose penge lige ud af vinduet – allerede nu bruger mange deres mobile enheder til søgning og shopping, og den tendens fortsætter med rivende hast også de kommende år.

20 % besøger fra mobilen

Over 50 % af alle danskere forbrugere har en mobiltelefon med internetadgang, og tal fra Webindeks.dk i midten af 2012 viste, at knap 20 % af alle besøgende på en webshop var fra mobile enheder såsom smartphones eller tablets. Har man ikke et responsive webdesign på ens webshop, står man derfor til groft sagt at smide 20 % af alle de potentielle kunder lige ud af vinduet. Folk køber allerede i dag ind online på deres smartphones og tablets, og det vil kun flere gøre i fremtiden – i hvor lang tid har du råd til ikke at byde disse besøgende velkommen i din webshop?

At forvandle et statisk site til en moderne webshop med et responsive webdesign handler om kodeoptimering og fra tid til anden lidt designændringer. Alt dette kan OnlineSynlighed.dk hjælpe med. Vi kan skabe et responsive webdesign, der byder den mobile bruger velkommen og serverer hvad denne leder efter nærmere end at skubbe ham væk.

Du mister ingen funktionalitet på at skifte til et responsive webdesign. Det handler simpelthen om at vise en lidt mindre og knap så avanceret version af din webshop til de besøgende, der har brug for dette. Det giver mange flere salg i sidste ende.

Responsive webdesign er den simple løsning

Med responsive webdesign har man kun én version af ens website. Websitet bliver blot tilpasset til enheden der besøger den, alt efter om der er tale om en stationær computer med en høj opløsning eller en tablet med en lille af slagsen. Alt ens indhold ligger på kun én URL i stedet for at være spredt rundt til flere versioner tilpasset smartphones, tablets og bærbare computere.

Dette er en løsning, der er langt at foretrække fremfor at rode med sådanne subdomæner til mobile brugere eller slet ikke at gøre noget. Et responsive webdesign koster penge at udvikle, men herefter tillader det for al fremtid samtlige mobile brugere at bruge dit website.

Har du ikke allerede et responsive webdesign, kan du passende spørge dig selv, hvor meget mere du ville sælge med 20 % flere kunder om måneden (og sikkert 25 % om et år)?
Lad OnlineSynlighed.dk hjælpe dig videre med et responsivt og moderne webdesign!

Kilde: gaboost.dk

CTA Blog

Skal vi også hjælpe dig videre?

Står du med en konkret digital udfordring eller har vækstambitioner, så står vi klar til at tage en uforpligtende dialog.

John Nielsen