LinkedIn er ikke i mål med deres videosatsning, men det har stadig værdi
Hvis du ikke har opdaget, at video fylder meget inden for online markedsføring, så har du sovet i timen. Det samme kan lidt siges om LinkedIn, som længe haltede bagud på videodelen i forhold til andre sociale medier.
Nu er funktionen så kommet, og på trods af den sene ankomst til ballet, kan man godt få noget ud af at bruge video på LinkedIn.
Først lige endnu et kritikpunkt af LinkedIns videoindsats, og så kan vi komme videre til, hvorfor du skal bruge videoer på LinkedIn, hvis du har ressourcerne.
LinkedIn har nemlig i skrivende stund ikke den funktion, som tillader at uploade undertekster. Det er hamrende upraktisk for nu at sige det mildt. Så bliver man nemlig nødt til at ’brænde’ underteksterne fast på videoen, og så risikerer man at bøvle med sådan noget som forskellige skærmstørrelser og tidslinjen, man kan spole på, som kan komme i karambolage.
Og så er der det med, at de fleste ser videoer uden lyd, så man er næsten tvunget til at finde en løsning, som ikke bliver optimal.
Step it up, LinkedIn.
Meget værdifuld indsigt
Når man alligevel skal forsøge sig med videoer på LinkedIn, hvor det praktisk kan lade sig gøre, så er det på grund af den indsigt, man kan få. LinkedIns videoer giver nemlig mulighed for at få værdifuld indsigt i, hvem der finder dine produkter og ydelser interessant.
LinkedIn-brugere har nemlig tendens til at udfylde ting som stilling, arbejdsplads, anciennitet og lignende på deres LinkedIn-profiler.
Det er LinkedIn ikke blege for at dele ud af – selvfølgelig ikke i individualiseret form. Man kan i LinkedIns analyseredskab, der hægter sig på video på platformen, se mange ting, som kan give et bedre indblik i ens reelt nåede målgruppe.
Den slags indsigt er god, fordi man så kan tilrette sin markedsføring i forhold til det, man lærer.
Det kan enten være, at man tidligere har markedsført mod et bestemt segment, men et andet er meget modtagelig for budskabet. Så skal man måske justere markedsføringen, så man på andre kanaler sigter mod den modtagelige målgruppe.
Alternativt skal man lave sit produkt om, så man kommer til at ramme dem, man gerne vil ramme. Der er lidt kvalificeret gætværk, om det gælder hele kampagnen eller kun den bestemte video, men under alle omstændigheder er det vigtig viden at få med.
Folk eeeeelsker video
Det kan siges på mange måder, og det er det også blevet, men video kommer til at fylde mere og mere. Cisco har vurderet, at omkring 80 procent af al webtrafik vil være video i 2020 bare for at give et eksempel, og mange undersøgelser viser, at video driver engagement.
Der er ingen grund til at tro, at noget lignende ikke også vil være sandt for LinkedIn.
Bare tænk på dig selv, når du sidder på LinkedIn – det er let lige at se de første 4-5 sekunder af en video for at se, om det er noget, man vil bruge mere tid på, men en lang opdatering eller et langt indlæg er sværere at vurdere. Derfor bliver man heller ikke fristet på samme måde som af en lækkert produceret video.
Video og billeder er meget hurtigere for os at afkode, fordi ord skal oversættes til en mening eller en betydning, før vi kan knytte en holdning eller en følelse til det. Billeder ved vi instinktivt hvad er, og vi kan se kvaliteten med det samme.
Derfor må det også formodes, at video på LinkedIn vil give et bedre resultat, når man kigger på engagement og lignende parametre, end andre måder at lægge noget på.
Kvalitet er afgørende fra begyndelsen
Når nu LinkedIn også er ved at flyde over med video, bliver det vigtigt, at man kan brænde igennem med det samme. Lidt ligesom ovenfor er det let at få vist det første, hvis folk ikke har slået auto-play fra i indstillingerne.
Man får foræret lidt i, at videoer starter automatisk, men tiden man har til at fange folk er meget kort. Derfor skal man sørge for, at sætte alt ind for at fange seerne fra første sekund. Det kan man selvfølgelig gøre på mange måder, men det skal i hvert fald tænkes ind.
En måde kan være at få vist, hvad man får ud af videoen med det samme – om det er vigtig viden, et godt tilbud eller noget helt tredje, skal dine modtagere have noget ud af dine produkter. Det kan med fordel siges med det samme.
En anden måde er selvfølgelig, at videoen er pæn og spændende at kigge på. Hvis man laver noget, der ser lækkert ud, får man lidt mere snor end ellers.
DK-31929407