Kombiner permission marketing med fysisk direct mail

Kombiner permission marketing med fysisk direct mailPermission marketing er et kraftfuldt værktøj til at nå ind til potentielle og eksisterende kunder. Den store grundtanke bag permission marketing er som bekendt at få tilladelse til at sende markedsføring til modtagerne, og på den måde er modtagerne mere modtagelige for budskaberne, der kommer.

Ofte vil det være lettest at indhente tilladelser online, og det giver også god mening at bruge sine tilladelser online, fordi der er så mange måder, man kan nå sine kunder. E-mails er oplagte, når vi snakker permission marketing, fordi det er meget direkte kommunikation fra afsender til modtager.

Man bør dog også overveje, om en fysisk kampagne kan kombineres med permission marketing. Der er noget andet ved en direct mail-kampagne, der ender i den fysiske postkasse, fordi så meget er gået over til at være digitalt.

Selvfølgelig giver det ikke lige god mening for alle brancher og alle virksomheder at sende fysisk post ud til kunder. Det er dog tit værd at overveje at nå sine kunder på en anden måde, end man plejer.

Længerevarende kommunikation

En af fordelene ved at sende fysisk post med direct mail er, at der er potentiale for, at ens produkter kan få lov at vare længe. Hvor en mail ofte bare vil blive smidt i arkivmappen eller slettet, kan man bedre opnå at få plantet noget hos kunden, der får lov at blive.

Det er ikke sikkert, at det vil ske, men har man fået lov til at sende et katalog med inspiration til have, kan det måske få lov at ligge i udestuen og inspirere, når kunden trækker i havehandskerne.

Breve i en direct mail-kampagne kan have lidt samme effekt, selvom det nok er mindre sandsynligt, at det vil ligge fremme. Et brev kan ligge på køkkenbordet, hvis man ikke lige har tid til at tage sig af det med det samme.

Ligesom med så mange andre former for markedsføring kræver det selvfølgelig, at man giver sine modtagere noget af værdi. Det kan både ligge i produktionsværdien, men det skal også kunne give noget ud over – eksempelvis inspiration til haven. Først her er produktet værd at gemme for modtageren.

Vær opmærksom på udfordringerne

Ligesom permission marketing generelt kan kræve en lidt længere tidshorisont, fordi man jo skal have denne tilladelse, gælder det også i en direct mail-kampagne. Man kan let forestille sig, at folk vil tøve lidt mere med at indtaste en adresse end bare en e-mail.

Man skal også være klar over, at der er nogle omkostninger forbundet med en kampagne i fysisk form, som ikke findes i digital form. Man skal huske på produktionsomkostninger, frankering og den slags.

Det kan sagtens være indsatsen værd at poste penge i en direct mail-kampagne, men der er omkostninger forbundet med kampagnen, som man skal være opmærksom på. En erfaren fulfilment-virksomhed vil kunne rådgive om de bedste måder at eksekvere kampagnen på.

Tilbyd det til kunder, der stoler på dig

For at sikre sig, at man får mest muligt ud af sin kampagne, kan man overveje at bruge det som et supplement til kunder, man i forvejen har en god relation til.

Når kunderne i forvejen har en god relation til en, kan det være med til at øge chancen for at få den tilladelse, man skal bruge, og det kan også øge chancen for, at modtageren rent faktisk vil læse og interessere sig i det, man sender i sin kampagne.

Muligheden for at ’opt in’, som engelsktalende folk ville kalde det, altså muligheden for selv aktive at vælge til, passer også godt til tiden. Vi er vant til at kunne bestemme selv og vælge til og fra, som vi har lyst. Vi streamer mere og hører flere podcasts, mens flow-tv bliver mindre populært, og permission marketing lægger sig godt i kølvandet på den trend.

Kombinationen af digital og analog virker bedst

Den mest effektive måde at markedsføre sig på er ved at blande digitale kanaler med analoge. Der sker noget forskelligt i hjernen, når vi ser et budskab på en skærm og på papir, og det er værd at huske. Generelt sidder oplevelsen med papir længere i os, og vi husker det bedre.

De digitale kanaler har dog også sine fordele, da man har helt andre muligheder her, end man har på papir – blandingen af tekst, billeder og video er eksempelvis meget effektiv.

Måske netop derfor er det også en kampagne, der både kører på digitale kanaler og i fysisk form, som hænger mest fast hos modtagerne.

John Nielsen