Microsoft køber LinkedIn

linkedin-opkoebt

Microsoft har i dag meddelt, at de opkøber LinkedIn. Der er, ifølge et brev fra Microsofts topchef Satya Nadella til Microsofts ansatte, indgået en aftale om, at Microsoft overtager selskabet LinkedIn – for intet mindre end 26,2 mia. dollars, hvilket svarer til 170 milliarder kroner. Jeff Weiner, der er CEO for LinkedIn i dag, fortsætter på posten, og selskabet LinkedIn kommer også til at fortsætte som et uafhængigt selskab.

Ambitionen er at sætte fart over LinkedIns vækst og udvikling, og det mener Microsofts topchef, Satya Nadella, at Microsoft og LinkedIn vil kunne opnå sammen i en form for synergieffekt, ligesom det har været tilfældet med andre af Microsofts fusioner, fx med Dynamics og Skype.

Topchef, Satya Nadella, har rundsendt et brev til deres ansatte, hvor han forklarer bevæggrunden for opkøbet. Brevet kan læses her hos ComputerWorld. I brevet opfordrer Satya Nadella til, at man følger E3 pressearrangementet kl. 9.30 a.m. Pacific Time, hvilket svarer til kl. 18.30 herhjemme. Pressearrangementet afholdes af Microsofts Xbox-team i det sydlige Californien, og de vil fortælle mere om Microsofts visioner i forbindelse med opkøbet.

Hvilken betydning får opkøbet for LinkedIn og Microsoft?

Hvordan brugerne kommer til at opleve købet er svært at forudsige. Afhængigt af, hvordan Microsoft har tænkt sig at bruge LinkedIn i forhold til deres eksisterende udbud af produkterne, bliver det spændende at se, hvad netværket kan bruges til i det regi.

Ifølge Satya Nadellas brev til sine ansatte, er det Microsofts vision, at der bliver en vis integration mellem Office 365 og LinkedIn, idet begge dele bruges professionelt. I brevet omtaler Satya Nadella, hvordan projekter du arbejder på i Office 365, vil få indflydelse på de ting, du ser i LinkedIn – så du får relevante nyheder. Hvor lang tid, der går, før det bliver aktuelt, er dog ikke til at vide endnu. Man kan forestille sig, at det bliver muligt at koble sin LinkedIn-konto med sin Office 365-konto.

CTA Blog

Skal vi også hjælpe dig videre?

Står du med en konkret digital udfordring eller har vækstambitioner, så står vi klar til at tage en uforpligtende dialog.

John Nielsen