3 tricks til lavere CPA-pris

3 tricks til lavere CPA-pris i AdWords – uden at miste volumen

3 tricks til lavere CPA-prisI Google AdWords (og anden betalt markedsføring) er din CPA måske det vigtigste tal at holde øje med.

CPA står for Cost Per Acquisition. Tallet giver dig den præcise pris, du betaler for en konvertering på din side – uanset om der er tale om et lead, et faktisk køb, tilmelding til et nyhedsbrev eller andet.

Din CPA skal være så lav som muligt – uden, at det går ud over antallet af konverteringer. Du kan få en enormt lav CTA ved kun at annoncere på dit eget brand navn, men så får du få konverteringer – ligesom du kan få enormt mange konverteringer ved at annoncere på alt hvad der rører sig inde for din branche, men her følger en tilsvarende høj CPA med.

Ud fra den AdWords-struktur du har lige nu kommer OnlineSynlighed.dk her med 3 tips til en lavere CPA. Det er også tips vi selv bruger, når vi udøver Google AdWords rådgivning til vores kunder.

Alle de 3 følgende er vigtige – og er du i tvivl eller ønsker du hjælp til udførelsen er du velkommen til at kontakte os!

Se hvornår på dagen dine annoncer performer

Under ”Dimensioner” i AdWords har du mulighed for at trække en rapport over, hvornår på dagen dine annoncer konverterer.

Der kan være stor forskel på performance i løbet af dagen afhængigt af, hvad du sælger og hvem du sælger til. Sælger du B2B kan du forestille dig at have flest salg i løbet af den almindelige arbejdsdag, mens du kan regne med stor aktivitet om aftenen, hvis du sælger løbesko til private – i grove træk.

Det er bare de færreste AdWords-konti der kender til hvornår på dagen, deres annoncer performer – og endnu færre, der har reageret på det.

Hvis du fx kan se, at dine annoncer performer 0 % mellem 00 og 06, men at du alligevel får en række klik der koster dig penge, kan du undlade at annoncere i denne periode.

Ligesådan kan du undgå at annoncere i løbet af arbejdsdagen, hvis du finder ud af at så godt som alle dine salg ligger om aftenen.

Du bliver sikkert overrasket over at se hvor på dagen dine konverteringer ligger – hvis ikke du er ”uheldig” og de er spredt  jævnt udover hele døgnet, for så har du naturligvis ikke mulighed for at skrue på dine annoncer ud fra dette parameter.

Byd højere eller lavere for tablets og mobiltelefoner

Ligesom du kan se hvornår på dagen dine annoncer performer, kan du se hvad du betaler per konvertering fsva. Mobiltelefoner, tablets og almindelige bærbare og stationære computere.

Det er meget spændende data for dig!

Har du en webshop er det sandsynligt, at du konverterer færre brugere per mobil – mens du, hvis du blot ønsker at konvertere et lead med navn, telefon og adresse, sandsynligvis konverterer lige så mange, hvis ikke flere, med mobilen.

Ud fra denne data har du mulighed for i dit AdWords-interface at sætte buddet for mobiler og tablets som samlet enhed enten op eller ned. Du kan redigere dit bud procentuelt i forhold til dit almindelige bud på kampagnen.

I praksis kan du altså sætte dit bud fx 20 % ned for mobile enheder, således du gerne betaler 10 kroner for bærbare og stationære computere, mens du maksimalt er villig til at betale 8 kroner på en mobiltelefon.

Dette vil være med til at sænke din CPA – uden, at der falder særligt mange konverteringer af.

Vær opmærksom på, at du i Bing Ads har mulighed for specifikt at redigere buddet for tablets og mobiltelefoner som to forskellige enheder. Har du importeret dine AdWords-kampagner til Bing er det altså muligt at redigere buddet endnu længere op eller ned for fx tablets vs mobiltelefon, hvis din data giver dig grund til det.

Optimer dine landingssider

Måske din vigtigste kilde til en lavere CPA – en landingsside, der konverterer!

Er din landingsside dårlig kan du tweake nok så meget på performance ud over dagen og bud på de mobile enheder, men du vil stadig ikke få særligt mange konverteringer.

Når vi ser ud over søgeresultaterne i almindelighed er det fejl som følgende, der går igen på landingssiderne:

  • Enormt meget tekst, der forklarer hvorfor virksomheden er det rigtige valg – men teksten er uoverskuelig over bliver aldrig læst
  • Det er svært at finde et telefonnummer og en e-mailadresse
  • Det er ikke muligt at udfylde en ”Kontakt mig”-formular
  • Landingssiden er forsiden, hvorfra brugeren selv skal navigere rundt for at komme til den relevante sider
  • Intet på siden er med til at skabe tillid omkring virksomheden – muligheder er fx Trustpilot, E-mærket, anmeldelser fra kunder eller andet

Og mange flere.

At optimere landingssiden er et spørgsmål om ”konverteringsoptimering” – ofte forkortet CRO efter engelsk Conversion Rate Optimization (ligesom vi forkorter SEO efter engelske Search Engine Optimization).

Ofte kan det betale sig at bruge en side, der slet ikke kan findes ad normal vej på din hjemmesode som landingsside – på den måde er det muligt at optimere denne landingsside 100 % til budskabet i annoncen.

Det vil ikke alene give flere konverteringer – det vil også give dig en væsentligt højere Quality Score, der er med til at gøre dine topplaceringer billigere og derved ultimativt også leder til en lavere CPA for din kampagne!

Investeringen i et par timer med en professionel rådgiver til konverteringsoptimering kan være nogle af de bedste penge, du bruger i din virksomhed. Det er fundamentet for hele din betalte markedsføring.

Du kan selv gå i gang med konverteringsoptimering med værktøjer som Visual Website Optimizer eller Optimizely – med disse værktøjer har du mulighed for at splitteste to versioner af din side på samme tid og derved se, om et element er med til at øge din konvertering.

Præcis som du har mulighed for at splitteste to annoncer mod hinanden i Google AdWords for at finde den, der skaber flest klik og konverteringer.

Vær opmærksom på, at du jf. Markedsføringsloven ikke må splitteste med to forskellige priser til samme målgruppe – men at du selvfølgeligt gerne må annoncere til specielle priser til studerende, pensionister og lignende.

John Nielsen