AdWords på mobile enheder – 3 tips til at få mere ud af dine penge

AdWords på mobile enheder – 3 tips til at få mere ud af dine penge

AdWords på mobile enheder – 3 tips til at få mere ud af dine pengeAdWords er for mange danske virksomheder en væsentlig trafikkilde – både til kundeemner, til omsætning og til andre konverteringsmål.

I løbet af de sidste par år er flere og flere af de søgende konverteret over til en mobiltelefon og en tablet. Det har først og fremmest givet udfordringer i forhold til at skabe et responsivt webdesign på din side, således du kan konvertere din besøgende, når de først er landet.

Men de mange søgninger fra mobiltelefoner og tablets giver dig også nogle ekstra muligheder i AdWords (og Bing Ads).

Ved at oprette lidt flere annoncer og være skarp på din trafik kan du sænke din CPA (Cost Per Acquisition) med AdWords på de mobile annoncer.

Især 3 ting skal du være opmærksom på – dem får du her.

Har du behov for Google AdWords-rådgivning kan vi hjælpe med dette i OnlineSynlighed.dk
– ring til os på 70 13 63 23 for en uforpligtende snak om vores muligheder.

Annoncer specifikt til mobiltelefoner

Under en given annoncegruppe har du mulighed for at oprette flere annoncer. Du kan splitteste annoncer mod hinanden og finde ud af, hvilke budskaber, der performer i dine kampagner – ligesom du kan lave en almindelig annonce og en, der vises specifikt til mobile enheder.

På den måde kan du øge din CTR (Click Through Rate) ved at skrive ting som:

  • Køb nu på din mobiltelefon
  • Optimeret hjemmeside til tablets
  • Nem bestilling på mobiltelefon
  • Ring til XX XX XX XX

Når den ”mobile søgende” ser dit søgeresultat fremstår dette mere relevant end for en desktop-søgende og du vil derfor få flere kliks til din annonce – og ultimativt flere konverteringer.

Du kan også skrive ”Ring nu” direkte i annoncen, da du ved  mange af de søgende sidder med telefonen lige i hånden.

De to annoncer – desktop og mobil – vil kørende ved siden af hinanden. På den måde kan du se hvor du betaler mest for en konvertering og eventuelt splitteste budskaber mod hinanden på mobil og desktop på samme tid.

Byd højere eller lavere for mobile enheder

Du betaler ikke det samme for en konvertering på en stationær computer og en mobiltelefon.

Spørgsmålet er bare, om du betaler mere eller mindre.

Hvis du genererer kundeemner og blot skal have den besøgendes e-mailadresse og telefonnummer vil du sandsynligvis opleve en højere konvertering på mobilen og derved en lavere CPA.

Har du en webshop hvor den besøgende skal igennem et checkout-flow vil din konvertering sandsynligvis være lavere, da det er komplekst at gennemføre et checkout-flow på din mobiltelefon.

Se din statistik direkte i AdWords-panelet.

Hvis din pris per konvertering er høj kan du eksperimentere med et 10-20 % lavere bud på mobile enheder – er din CPA lav kan du eksperimentere med at sætte dine kliks op og derved få dyrere, men flere konverteringer.

I Google AdWords-editoren er ”mobile enheder” et samlet begreb for mobiltelefoner og tablets.

I Bing Ads har du mulighed for at sætte buddet specifikt for hhv. Mobiltelefoner og tablets. Det er OnlineSynligheds opfattelse, at tablets generelt performer bedre end mobiltelefoner. Annoncerer du på Bing Ads kan du derfor eksperimentere med en (endnu) højere budpris på tablets.

Husk, at du kan eksportere dine samlede Google AdWords-kampagner til Bing Ads og på den måde nemt sætte dine annoncer op. Du behøver ikke at sætte alle dine kampagner op to gange i streg.

Der er næppe særligt mange kliks at hente for dig på Bing – en brøkdel blot af hvad du henter på Google AdWords. Men lidt har også ret, især når dit arbejde med at sætte annoncerne op blot er at eksportere fra AdWords og indsætte i Bing Ads.

Du kan dog ikke automatisk opdatere dine annoncer på Bing og AdWords på samme tid – vær derfor opmærksom på at køre en eksport og import med jævne mellemrum for at få alle optimer af dine annoncer ud på begge søgemaskiner.

Telefonnummer i annonce og på landingsside

Når en person søger fra en mobiltelefon kræver det blot et enkelt klik at ringe din virksomhed op – hvis telefonnummeret da er synligt.

Især for annoncer til mobile enheder er det vigtigt, at telefonnummeret er synligt både i din annonce og over folden på din side. Kigger du i øvre højre hjørne på OnlineSynlighed.dk vil du se vores telefonnummer – det er en af de første informationer den besøgende fra en eventuel annonce bliver mødt med.

At folk ringer direkte til din virksomhed gør det svært for dig at spore konverteringerne direkte i AdWords. For at løse denne problemstilling kan du bruge ét telefonnummer, der viderestiller til dit eget, og på den måde måle antallet af kliks – men du skal blot give ”det forkerte” telefonnummer videre én gang ved siden af AdWords og så er din statistik allerede her mudret.

Selve processen hedder ”call tracking”. Der findes flere danske såvel som udenlandske virksomheder, der tilbyder netop call tracking til efterhånden fornuftige priser.

Når du snakker med dine potentielle kunder kan du også i stedet spørge dem, hvor de har set din virksomhed – en stor del vil sikkert fortælle, de har set dig på internettet.

Husk at koble sammen med Analytics

Du har mulighed for at koble din Google AdWords-konto sammen med din Google Analytics-konto og på den måde blive klogere på, hvilke besøgende, du betaler for.

Du kan fx se, hvor gamle dine besøgende er, hvornår på dagen de kommer, hvilket styresystem de kommer fra, hvor i landet de søger og meget mere.

Noget af den data kan du allerede bruge nu ved fx at:

  • Begrænse dine annoncer til at blive vist der på dagen, hvor de konverterer
  • Begrænse annoncer til de geografiske områder der konverterer

Mens du kan forestille dig i fremtiden at kunne segmentere efter:

  • Kun at vise annoncer til enheder enten på Android eller iOS
  • Kun at vise annoncer til en specifik målgruppe som vi i dag kender det på Facebook

Der er mange flere konverteringer at hente i en optimering af dine AdWords-annoncer til mobiltelefoner og tablets – og det bedste er, at der kun kommer flere søgninger fra de mobile enheder

John Nielsen