Google vil presse dig til at bruge SSL med Chrome
At Google er glade for SSL-kryptering og HTTPS-standarden er intet nyt. Google meldte i 2015 ud, at SSL nu er en ranking-faktor og undersøgelser viser, at søgeresultaternes øverste resultater generelt er tilbøjelige til at bruge SSL.
I jagten på et krypteret og mere sikkert internet er Google nu klar til at tage næste skridt.
Lige nu får krypterede sider en grøn hængelås i browseren for at vise brugerne, at de er på sikker jord. Med en kommende version af Googles Chrome-browser – den mest udbredte browser i hvert fald i Danmark – får ikke-krypterede sider modsætningsvis en rød streg over hængelåsen for at vise brugerne, at deres data ikke er sikre.
Det er et drastisk skridt, da det ikke er tvingende nødvendigt for sider, der ikke håndterer data som navne, mails og betalingsinformationer at have krypteret deres trafik i dag. Googles træk kan tvinge flere sider til at bestille SSL-certifikater for at brugerne ikke skal forlade siden i frygt for at få stjålet deres data.
Google vil lade verden vide, at SSL er usikkert
Selvom det ikke er tvingende nødvendigt at have SSL på en side, der ikke håndterer personidentificerbar- eller betalingsoplysninger, så er det stadig en god idé som bruger at være varsom med ikke-krypterede sider.
Bruger du et offentligt netværk kan andre personer på netværket opsamle passwords, beskeder og meget mere med de rigtige programmer. Det kan lede til hacking af mail, sociale profiler og mere og, hvis ikke tage penge ud af din konto, så være en kedelig oplevelse.
Derfor bør du altid være påpasselig med hvilke WiFi-netværk du bruger og hvad du bruger dem til – undtagelsen er krypterede sider, hvor det for en hacker er umuligt at foregive at være din computer, ligesom det er umuligt at ’lytte med’ på den data, der bliver udvekslet mellem din computer, routere og forskellige servere.
4-500 kroner om året
Prisen på at købe og opsætte et SSL-certifikat er faldet i takt med en større udbredelse. De billigste certifikater koster i dag 100 kroner. Herudover skal du, afhængigt af din webhotel-udbydere, eventuelt betale for en dedikeret IP og du skal have en mailkonto på domænet for at opsætte certifikatet.
De kan samlet gøres for under 500 kroner med de fleste webhosts.
Det er en lav pris at betale for at din side fremstår mere sikker og ranker bedre – om end ranking-fordelen Google tidligere lokkede webmastere med endnu af SEO-eksperter anses for at være en af de mindst vigtige faktorer i forhold til hvordan en side placerer sig i SERPs.
- SPF Flattening: Optimering af din virksomheds mail sikkerhed og levering - 1. juli 2024
- Undgår dine e-mails spammappen? Tjek det gratis! - 14. juni 2024
- Kultur, opdragelse og værdisæt tæller mere end generationstilhørsforhold - 17. maj 2024
DK-31929407