google map maker til lokal seo

Sådan bruger du Google Map Maker til lokal SEO

google map maker til lokal seoGoogle Map Maker er i den store SEO-kreds ukendt. Men værktøjet, der lader dig tilføje opdateringer og rettelser til Google Maps, er et brugbart værktøj, når du skal booste din lokale SEO.

Med din konto på Google Map Maker har du mulighed for at foreslå rettelser. Disse bliver modereret af andre inden de bliver lagt på den færdige version af Google Maps.

Det første du som led i dit arbejde med lokal SEO skal gøre er at sikre, din virksomhed er til stede på Google Maps med de rigtige informationer, herunder den rigtige adresse.

Tidligere havde gamle Google Map Maker-konti mere autoritet end nyoprettede og fik hurtigt godkendt deres ændringer. Dette ”hul” blev dog misbrugt af spammere og det er derfor ikke længere tilfældet. Skal du redigere med Google Map Maker er din egen Google-profil således et udmærket udgangspunkt.

Slet forkerte oprettelser

forkerte oprettelser forivrer brugerenUndertiden hænder det at to virksomheder med lignende navne bliver forvekslet med hinanden på Google Maps. Det sker, når Tømrer Hansen og Hansen Tømrerfirma begge har oprettet en Places-konto og nu er til stede på Google Maps. De forvirrede kunder kan ikke finde vej.

Med Google Map Maker har du også mulighed for at redigere navne og adresser og således gøre det mere tydeligt for dine kunder, hvordan de finder frem til dig.

Hvis din virksomhed skifter navn har du mulighed for at rette adressen både med Google Map Maker og Google My Business. Hvilken du bør benytte afhænger af hvad du vil opnå. Hvis du gerne vil associeres med den gamle virksomhed, så brug Google My Business, da du her skifter navn på samme konto. Vil du gerne starte på en frisk, så brug Google Map Maker, for her sletter du den gamle information for at oprette et nyt datapoint.

Vær opmærksom på OpenStreetMap.org og Facebook

gratis versionen af google mapsUdover Google Map Maker bør du som lokal SEO-udøvende også kende til OpenStreetMap.org. Dette er den ”gratis” version af Google Map Maker, et projekt alle kan indsende ændringer til uden anden moderation end fra almindelige brugere. Apple Maps og en lang række andre korttjenester bruger OpenStreetMap.org fordi at det er gratis. For at sikre alle dine potentielle kunder – både de med og uden Apple-devices – kan finde frem til dig bør du sikre dig her, at din adresse og dit navn også er korrekt.

Facebook er som verdens største sociale medie også et vigtigt sted at sikre din adresse er oprettet korrekt. Ved en Google-søgning efter din virksomhed vil Facebooks virksomhedskonti ofte fremgå prominent.

Dette gør du med værktøjet Facebook Places Editor. Som du er vant til fra Google Map Maker skal en moderator godkende dine ændringer de første mange gange.

 

CTA Blog

Skal vi også hjælpe dig videre?

Står du med en konkret digital udfordring eller har vækstambitioner, så står vi klar til at tage en uforpligtende dialog.

John Nielsen