Laver du også disse 9 fejl i din e-mail marketing?

E-mail marketing strategi

Online markedsføring er en branche under konstant udvikling, men selvom meget har ændret sig i forhold til, hvordan virksomheder markedsfører sig online gennem de senere år, er e-mail marketing fortsat en effektiv kanal, som rigtig mange virksomheder benytter sig af.

E-mail marketing er mere end bare at sende e-mails. Når det gøres rigtigt, giver det dig som virksomhed mulighed for at skabe relationer til dine potentielle kunder, samtidig med at du kan skabe øget brandkendskab, trafik samt flere konverteringer og salg.

Selvom e-mail marketing er en effektiv markedsføringskanal, kræver det dog både viden, kompetencer og forberedelse, hvis du ønsker at skabe gode resultater.

Oplever du også, at du ikke opnår de resultater du gerne vil have gennem din e-mail marketing, eller vil du bare være helt sikker på, at du ikke begår nogle af de fejl, der kan koste dig engagement, trafik og konverteringer? Så læs med i artiklen herunder.

Vil du vide mere om e-mail marketing, er du også velkommen til at ringe til os på 70 13 63 23 eller sende en mail til mail@onlinesynlighed.dk.

9 typiske fejl i e-mail marketing og deres konsekvenser

Selvom potentialet i e-mail marketing er stort, kan små fejl i e-mail marketingstrategien have store konsekvenser. Disse fejl kan underminere dine bestræbelser og resultere i lavere engagement og trafik samt tabte salgsmuligheder.

Nedenfor kan du læse 9 af de typiske fejl i e-mail marketing, og hvilke konsekvenser de har, så du kan undgå dem, når du skal i gang med din e-mail markedsføring.

1. Du har ikke et klart formål

e-mail marketing maal

I enhver marketingstrategi er det vigtigt at have et klart defineret formål. Hvis ikke din e-mail har et klart formål, som er let for modtageren at afkode, risikerer du, at e-mailen ender i modtagerens papirkurv eller, værre endnu, bliver markeret som spam.

At have et klart formål betyder, at du skal spørge dig selv: “Hvad vil jeg opnå med denne e-mail?” Svaret kan være, at du ønsker at informere og opdatere dine potentielle kunder om en kommende begivenhed eller et nyt produkt. Det kan også være, at formålet er at engagere modtagerne ved at give dem værdifuldt indhold i form af en artikel. Endelig kan formålet også være at få modtagere til at konvertere ved at tilmelde sig et webinar eller foretage et køb.

2. Du måler ikke på din e-mail marketing

Data er din bedste ven, når du markedsfører dig online, og det gælder naturligvis også, når du arbejder med e-mail marketing. Uden at måle og analysere præstationen af dine e-mails, navigerer du i blinde, og det kan være svært at forstå, hvad der virker, og hvad der ikke gør.

Ved at analysere åbningsraten, klikraten, hvilke links der bliver klikket på, og hvilke emner der genererer mest engagement, kan du få en dybere forståelse af, hvad din målgruppe virkelig er interesseret i, så du kan revidere og justere dine e-mails derefter.

Den data du får kan du både bruge til at optimere indholdet, forbedre frekvensen og tidspunkt for udsendelse samt identificere eventuelle tekniske problemer, der medfører, at dine e-mails ryger i spamfilteret.

Udover de grundlæggende KPI’er som åbningsrate og klikrate, kan du også overveje at kigge på visninger af landingssider, konverteringsrate samt salg og omsætning fra e-mails.

Analyse af e-mail marketing data

3. Du har ikke et årshjul for din e-mail marketing

Når du skal arbejde med e-mail marketing, er det en god idé at have planlagt på forhånd, hvad der skal være i dine e-mails, så du ikke ender med ikke at kunne finde på et emne, eller du mister retningen og sender e-mails, der ikke er relevante for din målgruppe. Her kan et årshjul være en hjælp, da det giver dig en klar oversigt over, hvad der skal sendes, hvornår det skal sendes, og hvorfor det skal sendes.

Med et årshjul kan du sikre en jævn strøm af e-mails til dine nyhedsbrevsmodtagere, samtidig med at du kan forberede indhold i god tid. Dette sikrer, at kvaliteten altid er på sit højeste, og giver dig også mulighed for at koordinere dine e-mailkampagner med andre marketinginitiativer.

4. Du laver kun salgsmails

Konstante salgsmails kan hurtigt trætte dine modtagere. Det er derfor også vigtigt at huske på, at e-mail marketing handler om at opbygge relationer, ikke kun at sælge services eller produkter. Hvis hver e-mail fra din virksomhed kun handler om at købe noget, kan modtagerne begynde at føle, at du ikke tilbyder dem reel værdi. Dette kan føre til lavere engagement og højere afmeldelsesrater.

Derudover kan for meget fokus på salg få modtageren til at føle, at din virksomhed kun er interesseret i at tjene penge, hvilket kan underminere tilliden og skade dit brands omdømme. Endelig kan du risikere, at dine modtagere bliver immune overfor salgsmails, fordi de hele tiden bliver mødt af salgsbudskaber. Dette betyder, at når der virkelig er et godt tilbud eller en vigtig salgskampagne, kan det gå ubemærket hen.

Det er således vigtigt, at du skaber en balance mellem salgsmails og andre typer af mails. Sørg for også at give dine nyhedsbrevsmodtagere værdi i form af informative artikler og tips, og brug dine e-mails til at engagere dine modtagere ved at invitere til events eller lave spørgeundersøgelser.

Salgs-e-mail

5. Du glemmer en tydelig og klar CTA

CTA, eller “Call to Action”, er den del af din e-mail, der direkte opfordrer modtageren til at udføre en bestemt handling. En klar CTA fortæller modtageren præcis, hvad du ønsker, at vedkommende skal gøre. Samtidig kan en effektiv CTA øge engagementet ved at opfordre modtageren til at interagere med dit indhold, hvad end det er at besøge dit website eller foretage et køb.

Uden en overbevisende CTA kan selv den mest veludformede e-mail virke formålsløs, og du risikerer at gå glip af vigtige konverteringsmuligheder.

Der er flere måder du kan lave Call to Action på, men det er en god idé at gøre dine opfordringer så præcise og skarpe som muligt. I stedet for blot at skrive generelle CTA’s som ”klik her” eller ”se mere” kan du i stedet skrive: “Opdag vores nyeste kollektion her”. Dette virker stærkere og er samtidig handlingsorienteret.

6. Du opdeler ikke dine nyhedsbrevsmodtagere i tags/segmenter

Hvis du gerne vil sikre, at dine e-mails er relevante og værdifulde for hver enkelt modtager, kan det være en god idé at segmentere dine e-maillister og bruge tags til at kategorisere dine modtagere. Ved at segmentere dine lister kan du sikre, at hver e-mail er skræddersyet til modtagerens interesser, behov og adfærd, hvilket kan øge din åbningsrate, klikrate og konverteringsrate.

Segmenter og tags kan både bruges til at sortere dine målgrupper baseret på demografiske data som alder, køn og geografisk placering, men kan også bruges til at sortere dine e-mailadresser baseret på modtagerens interesser, særlige VIP-koder, engagement eller adfærd, herunder blandt andet tidligere køb.

Ved at tage dig tid til at segmentere din e-mailliste og oprette tags, kan du sikre, at hver e-mail du sender, er så effektiv som muligt, hvilket kan føre til dybere relationer med dine kunder og bedre resultater for din virksomhed.

7. Du har ikke opsat automatiske e-mail flows

Velkomst-email

Automatiserede e-mail flows giver dig en stor fordel, når du ønsker at styrke relationen med dine nyhedsbrevsmodtagere. Når først du har sat disse op, kører de nemlig af sig selv, uden at du skal gøre noget. Dette frigør tid, som du kan bruge på andre aspekter af din forretning.

Da automatiserede e-mails udløses af specifikke handlinger eller begivenheder, er de desuden ofte meget relevante for modtageren, hvilket kan øge chancerne for engagement og konvertering. Uanset om det er en velkomst-e-mail til en ny nyhedsbrevsmodtager, en påmindelse om en forladt indkøbskurv eller en opfølgning efter et køb, kan automatisering være med til at sikre, at modtageren bliver taget i hånden og bliver introduceret til din virksomhed og brand på en god måde.

Automatiserede e-mail flows er dermed en effektiv måde at holde kontakten med dine kunder, forbedre deres oplevelse med dit brand og maksimere din e-mail marketings effektivitet.

8. Du har ikke en klart defineret målgruppe

At kende sin målgruppe er fundamentet for enhver marketingstrategi. Når du skal arbejde med e-mail marketing er det derfor også vigtigt, at du har en klart defineret målgruppe og en forståelse for, hvem du ønsker at kommunikerer til og med. Hvis ikke du har det, risikerer du nemlig at sende e-mails, der ikke er relevante for målgruppen, hvilket kan føre til lavere engagement og lavere konverteringsrate.

Ved at forstå din målgruppes behov, interesser og adfærd kan du skræddersy dit indhold, så det resonerer med dem på et dybere niveau. Når dine nyhedsbrevsmodtagere føler, at din e-mail taler direkte til dem, er de samtidig mere tilbøjelige til at åbne den, læse den og udføre den ønskede handling.

For at finde frem til din målgruppe kan du lave detaljerede kundeprofiler/personaer, analysere data fra dine analyseværktøjer til at identificere målgruppen eller lave undersøgelser for at forstå din målgruppes demografi, interesser og udfordringer.

9. Du opdaterer ikke din e-mail liste

Opdatering af e-mailliste

Din e-mail liste ændrer sig konstant, da folk skifter e-mailadresser, mister interesse eller simpelthen vælger at afmelde. En gammel e-mail liste kan dermed være fyldt med døde ender, og at ignorere behovet for regelmæssige opdateringer kan derfor føre til ineffektive kampagner og spildte ressourcer.

Gamle eller ugyldige e-mailadresser kan føre til højere bouncerate, hvilket i værste fald kan få din e-mail serviceudbyder til at markere dine e-mails som spam. Ved at fjerne inaktive eller uinteresserede abonnenter sikrer du samtidig, at dine e-mails kun går til dem, der virkelig ønsker at modtage dem. Dette kan føre til højere åbnings- og klikrater.

Det er således en god idé at opdatere din liste regelmæssigt for at sikre, at dine e-mails altid er relevante og ønskede.

Få mere ud af din e-mail marketing

E-mail marketing er som nævnt en effektiv kanal, men som med alle værktøjer, kræver det kompetencer og forståelse at bruge kanalen effektivt. De fejl, vi har gennemgået, kan virke små, men de kan have stor indflydelse på dine e-mails’ succesrate.

Hvis du vil sikre dig en stærk e-mail marketingstrategi er det dermed også en god idé at arbejde aktivt på at undgå faldgruberne. Husk også at e-mail marketing, ligesom så meget andet, er en konstant læringsproces. Det handler om at teste, lære og tilpasse. Selvom du har begået nogle af ovenstående fejl før, er det aldrig for sent at rette op og forbedre.

Vil du gerne have styrket dine kompetencer inden for e-mail markedsføring, eller ønsker du hjælp til at undgå fejl og maksimere din e-mail marketings potentiale? Så kontakt os i dag på 70 13 63 23 eller mail@onlinesynlighed.dk. Du kan også udfylde nedenstående kontaktformular, så hører du fra os snarest muligt.

20 gode råd til at skabe magiske emails: Fra emnelinjer til Call-to-Actions!

20 effektive tips til at forbedre din email marketing

E-mail marketing kan være en effektiv måde at nå ud til din målgruppe og skabe resultater. For at øge chancerne for succes, er det vigtigt at fokusere på indholdet i dine mails. Læs mere

7 typer af e-mails du bør bruge, hvis du vil have mere salg

Bruger din virksomhed e-mailmarkedsføring til at sende nyhedsbreve ud til dine kunder? Selvfølgelig gør du det! Men selvom e-mailen flittigt bliver brugt til e-mail nyhedsbreve, kan den også sagtens bruges på mange andre måder i din markedsføring. Læs mere

E-mail markedsføring: Derfor skal du også måle din CTOR

Det der e-mail marketing. Det er garanteret noget du kender, eller måske benytter jævnligt. Og siden e-mailen som markedsføring kom frem i 90’erne, har det være populært. Læs mere

Succesfulde nyhedsbreve: Det skal du undgå, og det skal du huske

Selvom der findes et hav af forskellige markedsføringsmetoder, er det stadig e-mailen der bringer flest konverteringer. Hvis den er rigtigt udformet vel og mærke. Når det kommer til e-mail markedsføring, så er der rigtig mange ting, der kan medføre, at dine mails ikke performer eller fungerer optimalt. Læs mere

Disse 11 konkrete tips øger dit e-mail engagement

E-mail markedsføring er ikke noget nyt. Det har faktisk eksisteret længe, og er den mest effektive måde at markedsføre sin virksomhed på. Men det handler om at gøre det rigtigt. Læs mere

E-mail automation: Din komplette guide til automatisering af e-mail flows

e-mail-automation

E-mail marketing er en velkendt markedsføringsdisciplin, som i stadigt stigende grad bliver brugt i såvel B2B- som i B2C-virksomheder. Mange bruger tid og kræfter på at planlægge, udforme og udsende nyhedsbreve med jævne mellemrum for at holde kommunikationen til nyhedsbrevsmodtagerne ved lige. Læs mere

Korrekt opsætning af mail hjælper både din virksomhed og dine kunder

Det er nok de færreste der tænker over at tjekke op på, om deres e-mails system er sat korrekt op. Ikke desto mindre har en korrekt e-mail opsætning dog en stor betydning for din virksomhed generelle IT-sikkerhed, samt om du eller dine kunder og samarbejdspartnere bliver udsat for phishingmails. Læs mere

Sådan får du flere til at åbne dit nyhedsbrev uden at ændre i indholdet

Nyhedsbrev

Uanset om formålet med dit nyhedsbrev er information, branding salg eller noget helt andet, ønsker du som afsender at blive hørt af dine modtagere. For hvad er værre end skuffelsen over at have brugt lang tid på et nyhedsbrev, som alt for få åbner? Læs mere

12 tips til det gode nyhedsbrev – sådan øger du din åbningsrate

Der er mange gode grunde til at udgive et nyhedsbrev. Du opretholder kontakt til dine kunder, skaber mere trafik til din hjemmeside og får øget dit salg samt får mulighed for at brande din virksomhed overfor potentielle kunder. Læs mere