61% af alle WordPress-sites kører på forældet software – er du en af dem?

61% af alle WordPress-sites kører på forældet software

Det er for nyligt kommet ud, at mere end 61% af alle WordPress hjemmesider på verdensplan kører på en forældet PHP-version. Det er ikke helt problemfrit – og det skaber først og fremmest nogle sikkerhedshuller for din hjemmeside. Når en PHP-version er forældet, eller når End of Life-statussen (EOL) udvikles der nemlig ikke sikkerhedsopdateringer til disse versioner.

PHP er det server-side programmeringssprog, som WordPress altså benytter – lige som en lang række andre CMS, eksempelvis Joomla og Drupal.

Derfor skal du opdatere din PHP-version

Ud over, at det kan skabe nogle sikkerhedsmæssige udfordringer ved at benytte en forældet PHP-version, kan du også løbe ind i andre udfordringer.

Lige som opdatering af dine plugins kan medføre ny funktionalitet og generelt forbedringer, gør det samme sig gældende for PHP. Med opdateringer vil mindre fejl, eller bugs, være udbedret, hvilket også har betydning for din hjemmesides performance. I forlængelse heraf vil nogle WordPress-sites kunne opnå store forbedringer i forhold til hjemmesidens indlæsningshastighed – særligt hvis hjemmesiden fortsat benytter en af de ældste versioner, fx version 5.6.

PHP-versionerne 7.2 og 7.3, som i skrivende stund er de nyeste, har særligt givet nogle store performanceforbedringer. Faktisk kan de nyeste versioner udføre mere end dobbelt så mange requests per second som version 5.6 kunne.

I takt med at PHP-versioner bliver forældet, vil supporten også med tiden stoppe. Det gælder også for eksempelvis pluginudviklere, der løbende sørger for at opdatere deres plugins, så det først og fremmest fungerer sammen med den nyeste PHP-version. På sigt vil disse udviklere ikke kunne supportere dig, hvis du oplever fejlmeldinger mens du benytter en forældet PHP-version.

Husk også at holde WordPress opdateret

Opdateringer til hjemmesiden

Nye opdateringer til WordPress vil altid være bygget på den nyeste PHP-version. Dette er for at sikre, at alt virker optimalt og efter hensigten. Det samme gør sig gældende med både dit tema og dine plugins. Derfor er det vigtigt, at du holder alle elementer på din hjemmeside opdateret – det lukker sikkerhedshuller, det kan medføre ny og forbedret funktionalitet, og det øger performance.

Vi ser desværre rigtig mange hjemmesider, der ikke bliver holdt opdateret – og det skaber udfordringer på sigt. Særligt i den situation, hvor PHP-versionen bliver slettet fra hosten, og der derfor automatisk opdateres til en nyere version. I dette tilfælde kan der være risiko for, at WordPress, tema eller op til flere plugins ikke er kompatible med den nye PHP-version.

Endeligt kan det også skabe store sikkerhedshuller, hvis WordPress, tema og plugins ikke holdes opdateret. En undersøgelse fra sikkerhedspluginet Wordfence har afsløret at størstedelen af alle hackerangreb på WordPress-sites sker på grund af plugins, der ikke er blevet opdateret.

wordpress.org kan det ses, at det kun er 34,5% af alle WordPress-sites, der er opdateret til den nyeste version, WordPress 5.2, som blev lanceret den 7. maj 2019. Det er altså tydeligt, at der er rigtig mange, der ikke får opdateret deres hjemmeside.

Vi hjælper dig

Hvis du ikke selv ved, hvordan du skal håndtere opdateringer, og eller hvis du ikke er tryg ved selv at stå for det, kan vi hjælpe dig. Med vores WordPress-serviceaftale sørger vi for at holde WordPress, plugins og tema på din hjemmeside opdateret – og så sørger vi også for løbende at tage en manuel backup, så hjemmesiden kan gendannes igen, hvis det bliver nødvendigt. Læs mere om vores WordPress-serviceaftale her, eller udfyld kontaktformularen herunder, hvis du vil vide mere.

 

CTA Blog

Skal vi også hjælpe dig videre?

Står du med en konkret digital udfordring eller har vækstambitioner, så står vi klar til at tage en uforpligtende dialog.

John Nielsen