Banned fra google

5 ting, du skal vide, når du vil have din hjemmeside tilbage i søgeresultaterne

Banned fra googleI takt med at Google er begyndt at straffe hjemmesider – danske såvel som udenlandske – for at have indgående links af lav kvalitet blev det nødvendigt med en mulighed for at komme ud af straffen.

Den kom Google med i form af muligheden for at indsende en ”reconsideration request” – eller, på dansk, en undskyldning for fortids brøde og et ønske om at komme tilbage i søgemaskinerne.

En reconsideration request er dig, der siger undskyld i en lille fristil til Google. Herefter kan Google tage stilling til, om du faktisk er blevet et bedre menneske og skal tilbage i søgeresultaterne – eller om straffen fortsat skal have effekt.

Du kan gøre flere ting for at øge dine chancer for at komme tilbage i søgeresultaterne – her har du 5 af de vigtigste:

1.     Fjern de dårlige links nu

Hvis din straf kommer fra dårlige links, så sørg for at fjerne dem du kan og lave en ”disavow” på resten. Du skal have ryddet op i din fortids dårlige beslutninger før du indsender en reconsideration request til Google.

Kommer straffen fra on-site manipulering som fx cloaking skal dette også være helt ude af verden.

Med en reconsideration request kommer en Google-medarbejder til at kigge på din side og se om alt er i orden. Du skal være renere end den lokale præst for at overleve det check. Ryd op med det samme.

2.     Brug Google Spreadsheet

Du kan medsende links i din reconsideration request. Tag dig tid til at lave et Google Spreadsheet-dokument (online Excel) og vis her, hvordan du har arbejdet for at fjerne duplicate content, ringe links og hvad der ellers har fået dig straffet.

Google stoler kun på links til egne tjenester såsom Spreadsheets. Brug til det til din fordel og vis data.

3.     ”Jeg gør det ikke igen”

Google giver dig ikke pladsen i søgeresultaterne tilbage, hvis de tror, at du bare går ud og laver det samme stunt en gang til.

Dediker derfor spalteplads i din reconsideration request til at fortælle, hvordan du ikke gør det igen. Google skal tro på, at du er kommet på bedre tanker og har lagt dine black hat-vaner fra dig.

4.     Vent lidt med at sende din reconsideration request

Google kan godt se hvornår du har fået din straf. Skriver du dagen efter og fortæller hvordan du nu efter hårdt arbejde har fjernet de dårlige links og lagt dine vaner om klinger det hult – mildt sagt.

Vent derfor et par uger, så Google også tror på, du har lagt et stort stykke arbejde for at komme tilbage igen. Brug tiden fornuftigt og lav nogle Spreadsheets over det arbejde du har lagt for at gøre din side bedre igen.

At fjerne links tager tid – og skriver du en reconsideration request med det samme du har fået en straf tror Google ikke på dig. Heller ikke næste gang du skriver ind.

Ting tager tid5.     Ting tager tid

Sidst, men ikke mindst, skal du huske de 3 T’er.

Ting Tager Tid.

Fra du afleverer din reconsideration request til du har dine rankings tilbage kan der gå uger, hvis ikke måneder – og det alene i det tilfælde, du rent faktisk får dine rankings igen og ikke blot en nedslående meddelelse om, at du kan gøre det meget bedre.

Held og lykke.

John Nielsen