Markedsfør din virksomhed gennem trykte medier

Digital markedsføring har mange fordele. Med digital markedsføring er det muligt at øge rækkevidden for virksomhedens budskaber og samtidig nå ud til en så bred eller præciseret målgruppe, som man ønsker. Med digital markedsføring kan annoncer og e-mails opsættes, så de kører automatisk, hvilket både sparer virksomheden tid og ressourcer.

Men der kan dog også forekomme nogle situationer, hvor man kan komme lidt til kort med digital markedsføring, eller hvor markedsføring gennem trykte medier vil være mere effektivt. Derfor bør virksomheder ikke afskrive den trykte markedsføring, men i stedet se på de muligheder der er ved markedsføring gennem trykte medier.

Hvorfor markedsføre gennem trykte medier

Med markedsføring gennem trykte medier gælder der andre regler end ved digital markedsføring. Trykte medier har den fordel, at de giver modtageren mulighed for fordybelse. Med trykte medier har modtagerne bedre tid til at sætte sig ned og læse om din virksomhed og sætte sig ind i, hvem du er.

I modsætning til digitale medier, er det derfor oplagt at give lidt mere læsestof i de trykte medier – enten i form af information om virksomheden eller organisationen eller om et givent emne, der måske er en mærkesag, eller som på en eller anden måde repræsenterer virksomheden og virksomhedens standpunkt.

Trykte medier kaldes også tryksager og kan være alt lige fra brochurer og hæfter til magasiner og postkort. Tryksager kan være effektive i forbindelse med markedsføring til en specifik målgruppe, der måske bor i et lokalt område. Her kan du vælge at sende din trykte markedsføring til specifikke kunders adresse.

Derudover kan tryksager være særligt nyttige at have med til messer eller foredrag, hvis din virksomhed er ude at holde foredrag for potentielle kunder eller samarbejdspartnere. I en sådan situation kan du udlevere et postkort, et hæfte eller en brochure til modtagerne, som de kan tage med hjem.

Du har måske selv set op til et valg, hvordan partierne uddeler flyers eller brochurer med deres mærkesager ud til vælgerne. Årsagen til dette er, at tryksager ofte giver et større indtryk end digital markedsføring, og så har modtageren mulighed for at tage det med hjem og studere det nærmere. Tryksager er på den måde et godt supplement til digital markedsføring, fordi det giver mulighed for din virksomhed at markedsføre sig i specifikke situationer, hvor de digitale medier ikke er tilstrækkelige.

tryksager

Brug digitaltryk til dine tryksager

Hvis din virksomhed vælger at bruge trykte medier eller tryksager til markedsføring af virksomheden, er der mange måder, I kan gøre det på.

I kan eventuelt lave postkort eller brochurer, som I kan uddele til messer, møder og foredrag med information om virksomheden og en række mærkesager eller nøgleord, der kendetegner jeres virksomhed. Her er der samtidig også rig mulighed for at lade postkortet, brochuren eller hvad I ellers vælger, afspejle virksomhedens visuelle identitet og personlighed. Med digitaltryk kan I nemt printe jeres tryksag i lige præcis den form og i den størrelse, som I ønsker.

I kan også vælge at gøre brug af analog markedsføring ved at udsende direct mail kampagner til potentielle kunder eller ved at udsende magasiner til en specifik målgruppe eller kundegruppe, som I ønsker skal have mere information om jeres virksomhed.

Der er på den måde mange muligheder for at din virksomhed kan markedsføre sig igennem de trykte eller analoge medier.

Magasinpost – derfor bør du overveje offline markedsføring

Magasiner er efterhånden blevet et sjældent syn, når det kommer til markedsføring. I hvert fald hvis man ser på markedsføringen for 10 år siden. Det skyldes i høj grad digitaliseringen, der har gjort e-magasiner meget populære på grund af deres lette tilgængelighed og billige omkostning i forhold til trykte magasiner.

Mange virksomheder har derfor primært satset på online markedsføring, og markedsført sig gennem forskellige online kanaler.

Der er dog stadig mange forbrugere, der sætter pris på magasiner, og som foretrækker at læse i et trykt blad frem for i et online magasin. Men hvad er magasinpost egentlig, og hvorfor kan det være en fordel for virksomheder at markedsføre sig igennem trykte magasiner i stedet for online? Det giver vi dig svaret på.

Hvad er magasinpost

Magasinpost er som navnet antyder, magasiner, der bliver sendt med post. Men det behøver ikke nødvendigvis at være magasiner. Magasinpost defineres som trykte forsendelser med et ensartet indhold. Det kan dermed både være kataloger, magasiner, blade og brochurer, som udgives flere gange om året.

Selvom magasinerne primært har det samme indhold, betyder det ikke, at de ikke kan variere i indhold. Magasiner og andre kataloger og blade kan nemlig segmenteres, sådan at forskellige målgrupper modtager forskellige udgaver af det samme magasin. Det kan eksempelvis være ved at medsende et følgebrev til et bestemt udsnit af modtagerne.

Hvorfor udsende magasiner

Der kan være mange grunde til, at virksomheder vælger at udsende magasiner med posten. En af de væsentligste grunde er, at den pågældende virksomhed har meget information, som de ønsker at sende ud til en specifik målgruppe.

Hvis din virksomhed har meget materiale, som I ønsker at sende ud til en specifik gruppe – eksempelvis jeres medlemmer – kan magasinpost derfor være en oplagt mulighed.

Der er flere fordele ved forsendelse af magasiner. Af disse kan blandt andet nævnes, at der med magasinpost er:

  • Mulighed for segmentering
  • Mulighed for at medsende indstik, følgebreve eller vareprøver
  • Mulighed for at sende til en stor gruppe modtagere
  • Mulighed for at læse uden internetforbindelse

Fordelene ved magasinpost er altså, at man ved på forhånd, hvem modtagerne er, og man kan derfor segmentere magasinet til at blive sendt til en meget specifik målgruppe. Der kan dermed også medsendes indstik, følgebreve og vareprøver, der passer til denne specifikke gruppe af modtagere.

Med online markedsføring er det sjældent, at man ved præcist, hvem modtagerne er, fordi segmenteringsmulighederne ikke altid er så store. Samtidig er det ikke muligt at give modtagerne af et nyhedsbrev vareprøver. Med magasinpost kan man desuden nå ud til en stor gruppe modtagere – dette kan man ikke altid styre med online markedsføring.

Offline eller online markedsføring

Hvorvidt din virksomhed skal vælge at lave offline eller online markedsføring eller måske begge, afhænger i høj grad af virksomhedstypen, og hvad virksomhedens mål er. En webshop har eksempelvis mest gavn af online markedsføring, mens mange fagforeninger og a-kasser har stor gavn af offline markedsføring og udsendelse af magasiner.

Hvorvidt din virksomhed skal prøve kræfter med offline markedsføring afhænger desuden i høj grad af, hvad målet med virksomhedens markedsføring er. Vil I bare gerne øge jeres rækkevidde og nå ud til flere forbrugere, eller har I en specifik målgruppe, som I gerne vil nå ud til? Hvis svaret er det sidste, kunne offline markedsføring og forsendelse af magasiner måske være noget for jer.

3 simple tips til at få succes med direct mail-kampagner

Direct mail er ikke noget, der hører det forrige århundrede til. Selvom vi bevæger os over mod digital markedsføring, som kun rammer os gennem farvede pixels på en skærm, kan man stadig skabe salg og omsætning med fysisk post.

Man kan dog ikke bare oversætte eksempelvis en e-mailkampagne direkte til fysisk post. Man bliver nødt til at tage hensyn til det medie, man bruger, ellers får man ikke succes.

Derfor skal man måske tænke sig om en ekstra gang, inden man sender materialet til trykken. Direct mail skal bruges på den rigtige måde, og er man ikke vant til at arbejde med den kanal, kan man her læse nogle tips til at få mere ud af sin direct mail-kampagne.

Brug det med omhu

Det første råd til at få mere ud af en direct mail-kampagne er at bruge det med omhu. Det betyder, at man ikke kan spamme folks fysiske postkasser som et eksempel. Tænk over, hvad det er for et medie, og læg dig op ad de styrker, det fysiske brev har.

Noget af det fysiske breve kan i forhold til elektroniske breve og lignende digitale kanaler er en følelsesmæssig respons. Vi reagerer simpelthen anderledes følelsesmæssigt, når vi får et brev i hånden, end når vi læser en e-mail.

Derfor kan man eksempelvis gå skridtet videre og skrive breve i hånden, hvis man virkelig gerne vil nå følelsesmæssigt ind til modtageren.

Flere virksomheder har haft held til at komme i kontakt eksempelvis med skyldnere, som ikke åbner deres rudekuverter, hvis de i stedet har fået et håndskrevet brev.

Husk du kan sende mere end papir

Fidget spinner

En fordel ved at dumpe fysisk ind ad brevkassen er, at du kan pakke flere ting med i brevet. Det behøver ikke kun være budskaber på papir.

Meget markedsføring er hængt op på, at man skal give modtageren værdi, og det har man i den grad mulighed for med fysisk post. Måske er det en lille vareprøve på et ny smagsvariant lakrids, eller måske er det en fidget-spinner med dit logo på.

Fidget-spinneren er nok allerede uddateret, men det er også bare et eksempel. Ved at blive leveret fysisk kan man også få fysiske ting med og gøre det mere interessant for modtageren.

Få vejledning fra eksperterne

Man kan ikke komme uden om, at det er en god ting at kunne få hjælp. Hvis du ikke selv har kapaciteten til at trykke og sende alle brevene selv, skal du nok ud i en aftale med en ekstern virksomhed om at stå for meget af processen.

Selvom det kan lyde indlysende, så er det altid en god ide at spørge den eksterne virksomhed, om de har råd og tips. De sidder på så meget viden, som du kan få glæde af, at det vil være en skam ikke at udnytte det.

Det kan eksempelvis være, at de kan se, at hvis man skærer lidt af bunden eller toppen eller bruger et lidt andet papir, kan du få vægten ned, og så kan du spare mange tusind kroner på portoen. Det er sådan noget, man ikke selv tænker på.

Fulfilment giver dig den rigtige løsning – hver gang

Et begreb man let kan støde på inden for tryk, print og distribution er fulfilment. Men hvad dækker det egentlig over? Det er ikke nødvendigvis et ord, man på dansk instinktivt vil vide, hvad dækker over, så det kan godt kræve lidt forklaring.

Heldigvis kan vi hjælpe med at forklare, hvad fulfillment dækker over – i hvert fald hos mange virksomheder, der tilbyder det. Der kan naturligvis være små forskelle, men i grove træk betyder fulfilment det samme, uanset hvor man spørger efter det eller bliver tilbudt det.

Ordet fulfilment er ikke så let at forklare, fordi det er meget flydende, hvad det kan dække over. En fulfilment-aftale vil se forskellig ud fra den ene aftale til den anden, og det kan sagtens vise sig, at ikke to fulfilment-aftaler er ens.

Man kan dog godt sætte nogle rammer op for ordet, så man får en vis forstand på, hvad man kan forvente, hvis ens leverandør eller samarbejdspartner inden for tryk, print og distribution snakker om fulfilment.

Fulfilment er næsten synonymt med skræddersyet

Hvis man har en fulfilment-aftale med sin leverandør eller samarbejdspartner, kan man godt sige, at man har en skræddersyet aftale. Man har en aftale, som drejer som om nogle specifikke ting, som ikke bare er nogle ydelser, man kan ”tage ned af hylden”.

Det kan sådan set godt være en særlig kombination af standardydelser, det vil det være i mange tilfælde, men fulfillment-delen ligger så i kombinationen. Selvom man får nogle standardydelser, vil der være en kombination, som passer l ige præcis til din virksomhed.

På mange måder kan man godt sætte lighedstegn mellem fulfilment og skræddersyet. I begge tilfælde handler det om, at man får noget, som er tilpasset individuelt til modtageren, og som man ikke bare vælger fra et standardkatalog eller tøjstativ.

Man aftaler med sin leverandør eller samarbejdspartner, hvad der er brug for, og hvordan forskellige dele af aftalen skal løses. De aftaler bliver til efter samtaler mellem virksomhederne, og når man har fundet ud af udfordringerne, finder man sammen løsningerne.

Eksempelvis både print og distribution

Fulfilment loesning

For at gøre det lidt mere konkret, kan vi tage et eksempel. En virksomhed sender tit foldere, flyers og andet markedsføringsmateriale, og de skal tit bruge udprintet materiale til messer, konferencer og lignende. De har ikke selv investeret i trykkeriudstyr eller industrielle printere, så den del får de en samarbejdspartner til.

Fulfilment vil i denne forbindelse være den aftale, der er imellem virksomhederne. Som fast kunde vil distributionsvirksomheden eksempelvis kunne have opmagasineret den anden virksomheds brevpapir, så der er hurtig adgang til de rigtige papirer at trykke på.

Aftalen kan også inkludere, at distributionsvirksomheden står for distributionen af materialerne, når de skal sendes ud til modtagere. Altså at der bliver taget hånd om porto, pakning, eventuel transport til postvæsnet og den slags.

På den måde kan man som virksomhed, der skal have produceret og måske udsendt materiale med jævne mellemrum få en samarbejdspartner og en aftale, som tager sig af alt det praktiske ved at sende markedsføringsmateriale ud. Så skal man bare selv finde på materialet.

Hav styr på dit datasæt, inden du sætter den store produktion i gang

Når du vil sætte gang i en kampagne med en større forsendelse, er det en god ide, at du har tjekket dit datasæt, inden du ruller snebolden ned ad bjerget. Hvad enten det er direct mail i marketing, om du vil sende et magasin ud, eller om du bare vil omdele flyers til dine kunder, skal du have styr på grundlaget for den produktion og distribution.

Du har et stort sæt data med adresser, navne og måske har du mere, og det er det, der udgør udgangspunktet for din kampagne. Du kan selvfølgelig også vælge en kampagne, som bare omdeles til alle i et bestemt område, men som regel er det mere effektivt at sende noget til folk, som er adresseret til den enkelte.

Vi mennesker kan godt lide at føle os unikke, og det gør man også, hvis man har fået noget, som er adresseret specifikt til en.

Ved at have et godt datasæt kan du få flere strenge at spille på i din kampagne, fordi du kan bruge informationerne i dit datasæt til at målrette endnu bedre, end hvis det er en simpel kampagne, der skal omdeles til alle i et bestemt område.

Giv dine data en databehandling

Måden at sikre sine datas kvalitet er ved en databehandling. Det er en lidt løs paraplyterm, som dækker over forskellige måder at kvalitetssikre data. Fælles for dem er dog, at dit datasæt bliver bedre for dig, hvis det har været igennem en grundig databehandling.

Noget som dubletter er en ting, man kan undgå, hvis man giver sine data en databehandling, inden man sætter trykkemaskinerne i gang. Jo større et oplag man skal trykke, jo flere dubletter kan der være, og så ender man med at trykke flere end nødvendigt.

Derudover gør det ikke noget godt hos modtageren, hvis der ender med at være to ens breve eller flyers i postkassen. Et eksemplar er fint, så kan man tage stilling til det, men to eller flere så bliver det bare fysisk spam og kan let ryge ud med det samme.

Et andet typisk problem med et datasæt, der ikke har været igennem en databehandling er sådan noget som forkerte adresser. Når folk er flyttet, er dine data ikke nødvendigvis opdaterede, men det kan give god mening.

Robinsonlisten er vigtig

Robinsonlisten

Det er dit ansvar som virksomhed, der sender noget adresseret materiale ud, at du ikke rammer dem, du ikke må. Den såkaldte Robinsonliste dikterer, hvem man ikke må sende markedsføringsmateriale til, adresseret til den enkelte. Robinsonlisten hedder også markedsføringsbeskyttelse.

Hvis man alligevel skulle sende noget adresseret til en borger, der er skrevet på Robinsonlisten, risikerer man bøder. Det sker med jævne mellemrum, at virksomheder alligevel får overset navne på listen, og det koster. Sidste år fik en virksomhed en bøde på 200.000 kroner for at forbryde sig mod denne regel.

Det er altså ikke helt ligegyldigt, at man får tjekket sit datasæt op imod Robinsonlisten. Hvis det ikke bliver gjort, risikerer man altså at skulle betale for mere end bare prisen på ens kampagne.

Digitaltryk er den fleksible løsning til de omskiftelige produkter

Hvis man ofte skal bruge printerede materialer, som kan have forskelligt indhold fra gang til gang, er det en god ide at kigge efter en virksomhed, som tilbyder digitaltryk. Det er nemlig den form for tryk, der passer bedst til de produkter, der er omskiftelige.

Det har noget at gøre med den tekniske del af processen i forhold til tryk. Det er nemlig ikke bare at kaste noget blæk på noget papir – naturligvis.

Man kan nemlig trykke på flere forskellige måder, som hver især har sine styrker og svagheder, og det kan have indflydelse på prisen.

Digitaltryk er let at ændre i

Den primære grund til, at digitaltryk er så fleksibelt, er, at det bliver printet ud fra en fil, som man sender til trykkevirksomheden. Så er det – i meget grove træk – en forvokset version af ens printer derhjemme, som skyder blækket ud på papiret.

Ud kommer så brochurer, magasiner, foldere, flyers eller hvad man nu skal have trykt.

Processen er relativt simpel, også hvis man gerne vil have skiftet noget ud. Tag nu et rejsebureau, som sælger charterrejser. De vil gerne have en folder, de kan dele ud på Strøget, som handler om rejser til Thailand, men de vil også gerne have en om rejser til Indonesien.

Meget af indholdet er det samme – samme selskab, stadig danske rejseguides, stadig kvalitetstjekkede hoteller, stadig all inclusive og alt den slags – så det er faktisk kun lige delene om rejsemålet, der skal være forskellige.

Her kan digitaltryk let skifte en del ud og trykke noget andet, uden det forsinker eller fordyrer processen synderligt.

Tryk på ’gammeldags’ facon kan også noget

Den måde man trykker i store partier i dag er faktisk ikke så forskellig fra den måde, man trykte i meget gamle dage. Eller den måde kartoffeltryk hjemme i stuen fungerer.

Måden man forbereder den del, der skal sætte blækket på papiret, er godt nok anderledes, men i det store hele laver man stadig en plade med ens motiv, som bliver trykt ned over papir.

I dag kan man bruge lasere til at gøre en plade klar til tryk, men især de større plader kræver noget tid til at forberede disse plader, så de får trykt det rigtige. Hvis det er en stor plade til større tryksager, tager det naturligvis længere tid at få forberedt hele pladen.

Det er til gengæld også en af grundene til, at man kan spare penge ved at få de helt store oplag trykt på denne måde. Her kan man få trykt hele papiret på en gang, fordi trykpladen kan nå hele papiret. Modsat printeren derhjemme, der starter fra toppen og arbejder sig ned over papiret.

Spørg altid om hjælp – du får som regel god vejledning

Med mindre man arbejder med tryk, er der ingen, der forventer, at du har styr på alle processer i forhold til tryksager. Det er sandsynligvis ikke det, der er din spidskompetence, ellers havde du nok selv haft materiellet til at trykke dine ting.

Derfor kan man altid spørge sin trykkevirksomhed til råds. De kan sandsynligvis se noget, du ikke har kunnet se, fordi de er eksperter på deres område.

Man kan faktisk let komme ud for, at der er ting omkring selve det at trykke materialerne, som kan have en påvirkning på projektet, som man ikke selv er opmærksom på. Derfor kan man altid læne sig op ad fagfolkenes viden.

Brug det du ved til at lave personlige forsendelser

Du kan næsten ikke google noget om markedsføring uden at støde på nogen, der siger, at man når langt ved at gøre sin henvendelse til den potentielle kunde personlig. Det er noget af tiltrækningen ved remarketing, fordi man kan få folk til at føle, at budskabet er til lige præcis dem og ingen andre.

Strategien er god, men det kan i nogle situationer være svært at se, hvordan man lige knækker nøden med at gøre sine produkter personlige. Der er som regel penge at spare, jo flere ens eksemplarer, man kan trykke, og det bevæger sig jo væk fra personliggørelsen.

Heldigvis er der flere ting, man kan udnytte til sin egen fordel, når man skal markedsføre sig selv på en personlig måde – også når det handler om trykte produkter.

Direct mail er effektivt, når det bruges rigtigt, og man behøver ikke finde frem til folks navne, for at det føles personligt. Meget information man kan bruge til denne slags ting findes faktisk allerede, hvis man bruger hovedet.

Vejnavne bliver genbrugt

Selvom man ikke tænker over det, ved de fleste egentlig godt, at stednavne nogle gange bliver genbrugt. Eksempelvis er der tre byer i Danmark, der hedder Nykøbing, som ligger på Falster, Sjælland og Mors.

Sådan er det også med vejnavne. Bolius har også skrevet lidt om dette, og de er kommet frem til, at Lærkevej er det mest udbredte vejnavn i Danmark. Det er blevet brugt hele 208 gange, og derfor er der mange, der bor på Lærkevej.

Det kan man bruge i markedsføringen. Eksempelvis kan man lave flyers, der fortæller om et tilbud, som kun gælder folk, der bor på Lærkevej.

Her er det nok mest oplagt i forhold til ydelser som havearbejde, fliserens og lignende, hvor arbejdet skal udføres på stedet, så man sikrer, at folk rent faktisk bor på en Lærkevej, men tricket fungerer stadig – især hvis man støder på et vejnavn, der er mange af i området.

Demografien spiller ind

Post udbringelse

Det er relativt let at finde ud af noget om forskellige områder i landet. Og om man vil det eller ej, så er der forskellige karakteristika for de forskellige områder i landet.

Henvender man sig til det yngre segment, kan man med fordel printe et budskab, som naturligvis slår på det yngre segment, men koncentrere sine fordeling af ressourcerne omkring de store byer i Danmark.

En undersøgelse fra AE viser nemlig, at mange af de gennemsnitligt yngste kommuner findes i disse byer, og det giver god mening. Det er nemlig studiebyer, så derfor tager mange unge mennesker hertil for at studere, og man kan ramme relativt mange unge med en personlig besked.

Brug øjnene til den lokale markedsføring

Hvis vi igen kigger på den lokale målgruppe, kan det være så simpelt som at bruge sine øjne. Det er ikke unormalt, at forskellige ejerforeninger, blinde veje og andre små sammenslutninger af huse har retningslinjer for, hvordan ens grund og hus skal se ud.

Det kan være, at hækken skal være en bestemt art, eller måske er alle tagene på denne udstykning den samme slags. Så er det oplagt at lave markedsføring til lige præcis dem, der har denne type hæk eller tag.

Det kan også sendes som reel direct mail-kampagne gennem posten, men ellers kan det også give god mening at få det printet og aflevere som flyer i folks postkasser.

Det stoflige ved et fysisk brev kan differentiere dig fra konkurrenten

Jovist, vi er på nettet hele tiden og er vant til at arbejde med skærme, underholdes af skærme og informeres af skærme. Skærme i alle størrelser fylder manges dagligdag, og det giver let adgang til folk digitalt.

Det er fristende at udnytte den tid, vi i vesten bruger på skærme, til at komme igennem med budskaber. Og det er selvfølgelig også en god ide.

Man skal bare huske på, at det ikke er den eneste måde at nå folk på med sit budskab. Faktisk kan al vores tid med skærme og digitale henvendelser have gjort os til en vis grad immune over for budskaber, der kommer digitalt.

Det er allerede påvist gennem videnskabelige undersøgelser, at mange er blevet ’blinde’ over for bannerannoncer på nettet. Det er et symptom på, at vi er vant til det digitale.

Det anderledes fanger interessen

På den baggrund er det, vi gjorde tidligere, blevet til noget anderledes. Vi gør det jo ikke så meget mere, så derfor er der andre normer og andre måder at gebærde sig på.

Sådan er det også med forskellige budskaber. Uanset om det er markedsføring, information, valgmateriale eller noget helt fjerde. Hvis det budskab, man gerne vil ud med, kan stikke ud og være anderledes, lægger man mere mærke til det.

Derfor kan en disciplin som direct mail noget, som man ikke kan opnå ved at benytte sig udelukkende af online kanaler.

Når man modtager noget fysisk, er der en større chance for, at man gemmer det og kigger på det efterfølgende. Det er en klar fordel, fordi det vi ikke kan bruge med det samme online har det med at blive arkiveret et sted, man aldrig kigger i igen.

Kombinationen virker bedst

Kombination af digital og fysisk brev

Undersøgelser har vist, at den mest effektive måde at markedsføre på i forbindelse med disse direkte beskeder faktisk er en kombination af det fysiske og det digitale.

Det er det, der har vist sig at give den største andel af henvendelser i forbindelse med markedsføringskampagner

Med tanke på de muligheder og vaner, der er om de digitale og analoge måder at nå folk på, giver det god mening.

Det er let at forestille sig en kampagne, som er begyndt med at sende fysiske breve ud i direct mail-delen af kampagnen. Det kunne være et katalog over produkter, som får lov at ligge i bunken med blade.

Herefter udnyttes mulighederne online til at minde modtagerne om, at de har det her katalog liggende, og at der er mange spændende ting i det. Det kan få folk til at samle kataloget op og bladre det igennem igen – måske også finde noget i kataloget, de skal købe.

Trykkerier kan gøre det store kampagner mulige

Med tanke på direct mails effektivitet er der god grund til, at der stadig findes trykkerier i en ellers så digital tidsalder. Hvis man vil gennemføre de store kampagner, skal der nemlig trykkes mange eksemplarer af de breve, magasiner eller flyers, og det er svært med den lille kontorprinter.

Selvfølgelig er der mange ting, der skal trykkes i stort oplag, når man tænker over det, men de fleste har svært ved at komme i tanke om det, man kan bruge et trykkeri til nu om dage.

Ud over mængden sætter nogle former for tryk også særlige krav til maskineriet, og det er ofte den type af tryksager, der virkelig fænger. Dem der gør det hele lidt anderledes og lidt mere fedt.

Især hvis det ikke er regelmæssigt, man skal bruge tryksager i stort oplag, giver det god mening at kende et godt trykkeri – ellers bliver det nogle rigtig dyre breve og flyers.

Fordele ved et responsivt webdesign

Mobile first indexet er på vej, og derfor bliver det endnu vigtigere med et mobilvenligt webdesign. Det findes selvfølgelig forskellige måder at lave en mobilvenlig side – du kan blandt andet lave en mobilversion af din hjemmeside (fx m.domæne.dk), eller du kan lave en responsiv hjemmeside.

Der er mange fordele ved at vælge netop en responsiv hjemmeside. Den vigtigste grund er selvfølgelig, at Google med mobile first index vil prioritere hjemmesider, der er optimeret til de små skærme på mobiltelefoner.

For at være synlig i søgeresultaterne kræver det også en indsats inden for søgemaskineoptimering. Heldigvis bringer et responsivt webdesign også nogle SEO-fordele med sig.

Brugervenlig hjemmeside

Med et responsivt webdesign bliver det lettere for de besøgende at navigere rundt på siden. Lettere navigation er også lige med, at den besøgende bruger længere tid på hjemmesiden. Dermed er sandsynligheden for at den besøgende konverterer også større.

Hvis vi tager SEO-brillerne på, kigger Google på, hvor lang tid en besøgende bruger på hjemmesiden. Tid brugt på siden er for Google en indikator for, om siden skaber værdi for de besøgende. Hvis de besøgende ikke fik den værdi, de søgte, ville de også hurtigt forlade hjemmesiden igen. Dette fører os videre til næste punkt:

Lavere bounce rate

Bounce rate

Bounce raten er et udtryk for, hvor mange besøgende, der forlader hjemmesiden igen uden at klikke sig videre. For Google er bounce raten et udtryk for, at de besøgende ikke har fundet indholdet relevant ud fra det, de søgte efter. Derfor vil en høj bounce rate også have en negativ indflydelse på dine placeringer i søgeresultaterne.

Med en responsiv hjemmeside er risikoen for, at en besøgende forlader siden med det samme igen mindre, end hvis din hjemmeside ikke er mobilvenlig. Dette er selvfølgelig forudsat at indholdet på hjemmesiden er relevant for den besøgende.

En responsiv hjemmeside gør det meget lettere for den besøgende at navigere videre til andre undersider, og dermed vil bounce raten også falde.

Hurtigere indlæsningshastighed

Som du allerede ved, så spiller indlæsningshastigheden en stor rolle for din søgemaskineoptimering. Tålmodigheden blandt internetbrugere er i dag meget lav, og vi forventer alle, at en hjemmeside indlæses på 1-2 sekunder.

Indlæsningshastigheden for responsive hjemmesider er som regel hurtig – netop fordi siden er bygget til at blive vist på små skærme. Det påvirker altså din SEO positivt.

Undgå duplikeret indhold

Undgå duplicate  content

Duplikeret indhold er et absolut no go, når vi snakker SEO. Derfor bør du altid skrive unikke tekster til sine services, produkter og øvrige undersider på din hjemmeside. For nogen er dette en selvfølge, andre falder i fælden med at kopiere produkttekster især.

Hvis du har en mobil udgave af din hjemmeside (fx m.domæne.dk) har du så overvejet, om det er det samme indhold, der står på m.domæne.dk og domæne.dk? Hvis det er tilfældet, er der tale om duplikeret indhold.

Har du derimod en responsiv hjemmeside, er du ude over dette problem. En responsiv hjemmeside viser nemlig det samme indhold uanset, hvordan det vises. Indholdet tilpasser sig blot størrelsen på skærmen.

Er du i tvivl om du har to versioner af din hjemmeside? Så tjek din URL-struktur. Er dine URL’er ens, så har du ikke duplikeret indhold.

Sådan vælger du det perfekte domænenavn

Der er mange ting, der skal tages stilling til, når du vil lave en helt ny hjemmeside. Hvordan skal siden opbygges? Hvilket CMS skal du bruge? Hvilke farver og billeder skal du bruge? Hvordan gør du siden mobilvenlig? Hvilket webhotel skal du vælge? Og måske vigtigst af alt: Hvad skal siden hedde?

Hvis du har planer om at starte en virksomhed, så har du måske allerede fundet ud af, hvad virksomheden skal hedde. Men har du også tjekket, om domænet med virksomhedens navn også er ledigt? Prøv at tjek det hos DK-hostmaster, hvis der er tale om et .dk-domæne eller tjek med din webhotelhost.

Har du ikke fastlagt dig på et navn, kan det være svært at finde frem til det perfekte domænenavn. Selvom det er svært, er det det første store skridt mod en ny hjemmeside: uden domænenavn og webhotel har du ikke et sted at opbygge din nye hjemmeside.

Du får her 3 råd til, hvordan du udvikler det helt perfekte domænenavn.

1: Find dine søgeord

Find dit søgeord

Hvad er det, du gerne vil med din hjemmeside? Hvad er det, du vil sælge? Overvej hvad det er, du gerne vil findes på i søgeresultaterne. Prøv eventuelt at sætte nogle af dine søgeord sammen – giver det mening? Det kunne være, hvis du vil have bynavnet med i dit domænenavn. Vælger du løsningen med bynavnet, så overvej også hvilken situation det sætter dig i, hvis du en dag vil udvide din forretning til andre byer.

At bruge dine vigtigste søgeord i dit domænenavn har ikke en direkte SEO-effekt. Det betyder altså ikke at du vil blive vist som nr. 1 i søgeresultaterne på baggrund af dit domænenavn – der skal flere ting til. Det kan dog give dig den fordel, at brugerne ved, hvad de kan forvente ud fra domænenavnet – hvilket kan resultere i en højere CTR (click through rate).

2: Det skal være let at stave

Søgeord skal staves let

Som med alt andet inden for webdesign handler det om, at gøre det let for brugeren – det skal være brugervenligt. Det gælder også for domænenavne! Derfor skal dit domænenavn også være let at stave. Hvis ikke risikerer du, at du mister trafik, fordi dine brugere ikke kan finde din hjemmeside.

Et eksempel er billeddelingstjenesten Flickr.com. ”Flickr” er ikke den korrekte måde at stave ordet på, og derfor mistede Flickr en del trafik, da deres brugere simpelthen ikke kunne komme ind på siden, når de skrev ”Flicker.com”. Derfor måtte Flickr også købe domænet Flicker.com, som i dag redirecter til Flickr.com.

3: Det skal være let at huske

Søgeord skal kunne huskes

Vælg et domænenavn, der er let at huske. Det gør det lettere for dine besøgende at finde tilbage til hjemmesiden på et senere tidspunkt. Hvis dine besøgende kan huske domænenavnet, er det også lettere for dem at fortælle andre om og henvise til din hjemmeside.

Hvis navnet er let at huske, så kan vi understrege punkt 2 igen: Det skal være let at stave!

Har du behov for flere domæner?

Som nævnt i eksemplet med Flickr, kan det være en fordel at have registreret flere domæner. Det behøver ikke være med forskellige variationer af selve navnet. Det kan også være at dit primære domæne er .dk, men at du også gerne vil have peget .nu over på det primære domæne – eller omvendt.