Twitter polerer det, alle i forvejen gør, og introducerer tråde

Twitter polerer tråde

Tråde eller såkaldte tweetstorms er ikke noget nyt. Det er noget, folk gør og har gjort et pænt stykke tid, men nu er disse tråde blevet en integreret del af Twitter.

Twitter lancerer nemlig muligheden for at skrive en række tweets og udgive dem på en gang.

På den måde kan man skrive en længere sammenhængende fortælling, som ikke behøver blive delt op og forstyrret af andres tweets.

Twitter er begyndt udrulningen af den nye feature på både iOS, Android og selvfølgelig computerversionen, men det er altså ikke helt sikkert, at muligheden har ramt alle endnu.

Finpudsning af brugernes adfærd

Som nævnt i overskriften er tråde allerede noget, brugerne gør. Når man ser betegnelsen 1/3 for nu at tage et eksempel med 3 tweets i en tråd, så ved man som modtager, at der er mere end bare det enkelte isolerede tweet, man skal bruge for at forstå konteksten.

Det, Twitter gør, er at finpudse den funktion. Ved at lade brugerne tweete disse tråde som en integreret del af Twitter-oplevelsen, bliver det mere overskueligt.

Især de Twitter-brugere med mange og meget aktive følgere kunne have svært ved at lave en kontinuerlig strøm af tweets, fordi andre ville svare på et tweet i strømmen og på den måde afbryde tråden.

Selvfølgelig vil den oprindelige bruger kunne fortsætte på strømmen eller tråden, men støder man i første omgang på det afbrydende svar, ser strømmen af tweets brudt ud, og man skal selv grave hele tråden frem.

Nemt at lave de nye tråde

Twittertråde

Det er meget let at lave de nye tråde. Twitter har nemlig lavet en dedikeret knap til trådene, så man let kan sammensætte sin række af tweets, som bliver til en længere fortælling.

Knappen er cirkulær med et lille plus i og er meget let at finde både i apps og på desktop.

Når man er begyndt at skrive sit første tweet til en tråd, trykker man bare på den lille, runde knap med plusset, og så får man muligheden for at skrive det næste i rækken.

Når man så er færdig med sin tråd, trykker man blot på ’tweet alle’, og så er ens tråd skudt ud til hele Twitterverset.

Skal holde på nye brugere

Twitter vil gerne have flere brugere til at bruge platformen, og det er en af grundene til, at Twitter laver features som denne. Faktisk har Twitter en historie med at lave brugernes påhit til reelle features.

Hashtags og mentions var faktisk oprindeligt noget, brugerne gjorde mere eller mindre autonomt, som Twitter så gjorde til egentlige funktioner.

På det seneste har Twitter sat flere tiltag i værk, som skal holde på brugerne – især de nye, så antallet af brugere kan vokse.

Derudover har Twitter fordoblet begrænsningen på antal tegn, så der nu er plads til 280 af slagsen, billeder tæller ikke længere inden for begrænsningen, og det samme gælder svar. Twitter forsøger altså at give brugerne mere og mere plads.

Om det så er nok til at tiltrække og ikke mindst holde på nye brugere, må vi vente med at se. Sikkert er det dog, at Twitter gør, hvad de kan, for at fortsætte med at vokse.

CTA Blog

Skal vi også hjælpe dig videre?

Står du med en konkret digital udfordring eller har vækstambitioner, så står vi klar til at tage en uforpligtende dialog.

John Nielsen