Tiden løber ud: Mobilen overhaler dankortet

mobilen overhaler dankortetI 2013 fik vi for første gang flere besøgende til vores hjemmesider fra mobiltelefoner og tablets end desktop-computere.

Det var en udvikling, der var sket over et par år og ikke overraskede nogen. Et spørgsmål om tid.

Et andet spørgsmål om tid er hvornår, vores mobiltelefon vil overhale Dankortet som det foretrukne betalingsmiddel.

NETS, der ejer Dankortet, er klare i spyttet: Inden for 5 år har mobiltelefonen overhalet dankortet som danskernes betalingsmiddel nummer 1.

Dankort en del af softwaren

I dag er Dankortet et plastikkort, vi har i lommen. Sådan bliver det ikke i fremtiden, forudser adm. Direktør hos NETS Bo Nilson i Berlingske.

Han tror, at Dankortet vil overgå til at blive en del af den software på din mobiltelefon, du kan betale med. Allerede i dag har du mulighed for at installere adskillige apps, du kan bruge til at betale for dine varer og overføre penge til venner og bekendte med. Dankortet vil på sigt blive en af dem. Dankortet har som koncept støtte fra danske politikere og forkæler danskerne med de laveste udgifter per transaktion af alle kort – det er derfor ikke sandsynligt, at det forsvinder lige med det samme. Butikkerne foretrækker, hvis du bruger Dankort, for de har færre omkostninger forbundet med salget til dig.

NETS er lige nu i Danmark under pres for at have krævet 32 millioner kroner for meget i gebyr hos webshops – penge, der skal betales tilbage, hvis domstolene giver medhold til butikkerne. Efter retssagen er det sandsynligt, at NETS bliver børsnoteret på den danske børs. Dette tror NETS direktør selv vil tvinge selskabet til at blive mere innovativt.

MobilePay, Samsung Pay, Apple Pay, Swipp og mange flere

Hvor de fleste er enige om, at mobilen vil overhale vores gængse kreditkort, er vi knap så sikre på, hvilken betalings-app der vinder krigen internt.

MobilePay har fået et stort forspring i Danmark, og er allerede nu en populær måde at betale for dine varer i butikker og over internettet. Konkurrenten Swipp har mange hundrede tusinde brugere færre, men er dog i gang.

Herudover pønser både Apple, Samsung og PayPal på snart at lancere deres egne betalings-apps i Danmark fremover.

For webbutikker betyder det, at indehaverne skal opsætte en lang række betalingsmuligheder for at tiltrække alle kunder. Allerede i dag kan du øge antallet af konverteringer ved at implementere MobilePay, fordi at det gør det nemmere at betale, end når du skal indtaste dine 16 kortcifre. Uden Apple Pay, Samsung Pay, Swipp, PayPal Mobile og mange andre fremtidige betalings-apps, risikerer webshopejeren at gå glip af salg. Vi kender med garanti ikke alle de betalings-apps, vi kommer til at bruge om bare 5 år.

Konkurrencesituationen tilspidses således. Vi tror hos OnlineSynlighed.dk, at op til 2 konkurrenter i de løbende år vil trække fra resten af feltet.

Hvilke de to bliver, tør vi til gengæld ikke spå om!

 

CTA Blog

Skal vi også hjælpe dig videre?

Står du med en konkret digital udfordring eller har vækstambitioner, så står vi klar til at tage en uforpligtende dialog.

John Nielsen