SEO-tilstandsrapport-i-anledning-af-køb-af-website

SEO tilstandsrapport i anledning af køb af website

SEO-tilstandsrapport-i-anledning-af-køb-af-website

I “den virkelige verden” bestiller køber en tilstandsrapport af en bolig, inden han køber denne. Tilstandsrapporten sikrer køber, at han ikke køber katten i sækken i form af fx et råddent hus eller måske en sammenfaldende kælder.

Tilsvarende har du mulighed for at købe en SEO tilstandsrapport, forinden du køber et website.

At købe websites kan sagtens være en del af en fornuftig søgemaskineoptimeringsstrategi. Kan man opkøbe enten konkurrenterne eller relaterede sider inden for ens niche og lægge disse sammen med ens side i form af et 301-redirect, kan dette hjælpe en i søgemaskinerne.

Hold øje med især links

Man kan dog risikere at komme i klemme i forbindelse med købet af et website, hvis ikke man kigger sig for.

Her skal især nævnes risikoen for at købe et site med indgående links af meget tvivlsom karakter.

Som noget relativt nyt er Google nemlig begyndt decideret at straffe for indgående links af lav kvalitet.  Straffen kommer sjældent lige efter, man har lavet de irrelevante links til ens website – den kan sagtens komme flere måneder efter. Men hvis ikke man har tilpas mange relevante og stærke links til at gøre op for de irrelevante vil straffen komme på et tidspunkt.

Hvis du køber et site, der bliver straffet i fremtiden, kan du risikere to ting:

Først og fremmest at have lavet et rigtigt dårligt køb, når websitet mister sin værdi og alle sine placeringer i søgemaskinerne.

Og dernæst også at udsætte dit eget og primære domæne for fare, hvis du har benyttet dig af muligheden for at lave netop et 301-redirect af dit købte site til hovedsiden – eller blot har linket fra det købte side til din ”hovedside”.

Det er alt sammen muligt at undgå ved i god tid at undersøge ens kommende website i bund. Her er det især vigtigt at lave en grundig analyse af de indgående links, og hvor stor fare der er for, at Google Penguin-opdateringen kommer efter en før eller senere.

SEO Tilstandsrapport som en form for kreditvurdering

En SEO tilstandsrapport kan derfor betegnes lidt som en kreditvurdering i anledning af købet af dit nye website. Men i stedet for at kreditvurdere en virksomhed, får du en SEO-vurdering af dit måske kommende website.

Du vil få af vide af OnlineSynlighed.dk, om sitet er værd at købe – eller om risikoen for at en straf ødelægger ens rangeringer i søgemaskinerne på et senere tidspunkt er til stede.

Få links kan blive reddet af mange gode

Irrelevante links er ikke nødvendigvis en stopklods i forbindelse med købet af et eksisterende website. Ikke, hvis der er tale om få irrelevante links, der gøres op af en stor mængde relevante, stærke og autoritære links til dit website.

Vores SEO tilstandsrapport over dit nye website tager ikke kun de dårlige links med ind i vurderingen – vi sammenligner naturligvis også med de gode og stærke links for at skabe en samlet vurdering af dit site.

En kreditvurdering kan forhindre dig i at give kredit til en virksomhed, hvor risikoen ikke kan forsvares. En SEO tilstandsrapport over dit måske kommende køb forhindrer dig i at lave en investering, du kommer til at fortryde senere hen, når Penguin-filteret igen køres over søgeresultaterne.

Kontakt OnlineSynlighed.dk i dag, hvis du skal købe et nyt site og ønsker en vurdering af din risiko med en SEO rapport.

CTA Blog

Skal vi også hjælpe dig videre?

Står du med en konkret digital udfordring eller har vækstambitioner, så står vi klar til at tage en uforpligtende dialog.

John Nielsen