35 faktorer, der distraherer besøgende og forhindrer salg på din webshop: Sådan optimerer du til øgede konverteringer

35 faktorer, der distraherer besøgende og forhindrer salg på din webshop: Sådan optimerer du til øgede konverteringer

35 faktorer, der distraherer besøgende og forhindrer salg på din webshop: Sådan optimerer du til øgede konverteringer

Online shopping er blevet mere og mere populært i de senere år, hvilket giver bekvemmelighed og adgang til en bred vifte af produkter med et klik på en knap. Det er dog ikke alle onlinebutikker, der er skabt lige, og nogle kan have svært ved at holde besøgende engageret og opmuntre dem til at foretage et køb.

Mens produktpriser ofte nævnes som en væsentlig faktor i, hvorfor besøgende forlader en webshop uden at købe noget, er der en lang række andre faktorer, der kan bidrage til dette fænomen.

I denne artikel vil jeg udforske 30 forskellige faktorer, der kan få besøgende til at forlade en online butik uden at foretage et køb. Fra dårligt webstedsdesign og langsomme indlæsningshastigheder til begrænset produktinformation og ubekvemme forsendelsesmuligheder, vil vi undersøge de forskellige måder, hvorpå en onlinebutik kan leve op til de besøgendes forventninger, og hvordan disse mangler kan påvirke deres sandsynlighed for at foretage et køb.

Uanset om du er en onlinebutiksejer, der ønsker at optimere dit websted til øget salg, eller en shopper, der håber på bedre at forstå, hvilke faktorer der påvirker dine købsbeslutninger, vil denne artikel give værdifuld indsigt i de mange faktorer, der kan påvirke succesen for en onlinebutik.

 1. Dårligt hjemmesidedesign: En dårligt designet hjemmeside kan være en stor afbrydelse for besøgende på en onlinebutik. Et forældet eller uattraktivt design kan gøre det svært for besøgende at navigere og finde det, de leder efter, hvilket får dem til at blive frustrerede og forlade uden at foretage et køb. Derudover kan en uprofessionel hjemmeside få besøgende til at føle, at onlineshoppen ikke er troværdig eller troværdig, hvilket yderligere reducerer deres sandsynlighed for at foretage et køb. For at undgå dette bør en netbutik investere i et visuelt tiltalende, brugervenligt design, der er nemt at navigere i og fremviser produkterne på den bedst mulige måde.
 2. Langsom hjemmesideindlæsningshastighed: Et websted, der tager for lang tid at indlæse, kan få besøgende til at blive utålmodige og forlade uden at foretage et køb. I nutidens hurtige verden forventer folk, at websteder indlæses hurtigt, og et websted med langsom indlæsning kan være en stor kilde til frustration. For at forhindre besøgende i at forlade, bør en online shop sikre, at deres hjemmeside er optimeret til hastighed, med hurtige indlæsningstider og optimerede billeder og videoer.
 3. Vanskelig navigation: Et websted, der er svært at navigere på, kan gøre det svært for besøgende at finde det, de leder efter, hvilket får dem til at forlade uden at foretage et køb. Tydelige menuer, letanvendelig søgefunktionalitet og et strømlinet layout kan hjælpe besøgende med hurtigt og nemt at finde de produkter, de er interesserede i, hvilket øger sandsynligheden for, at de vil foretage et køb.
 4. Mangel på mobiloptimering: Med flere og flere mennesker, der handler på deres mobile enheder, er det essentielt, at en online shop er optimeret til mobilen. Hvis en hjemmeside ikke er mobilvenlig, kan besøgende finde det svært at navigere og forlade dem uden at foretage et køb. For at undgå dette bør en online shop investere i et mobilresponsivt design, der er nemt at bruge og visuelt tiltalende på alle enheder.
 5. Dårlige produktbilleder: Produktbilleder af høj kvalitet er afgørende for en online butik. Besøgende ønsker at se klare, detaljerede billeder af de produkter, de er interesserede i, og billeder af dårlig kvalitet kan få dem til at tøve med at foretage et køb. For at øge sandsynligheden for, at besøgende foretager et køb, bør en onlinebutik investere i produktfotografering af høj kvalitet, der præcist viser produkterne.
 6. Ingen kundeanmeldelser eller udtalelser: Anmeldelser og udtalelser giver sociale beviser, og hjælper besøgende med at føle sig mere sikre på at foretage et køb. Uden dem kan besøgende ikke stole på butikken og kan forlade uden at foretage et køb. For at forbedre sandsynligheden for, at besøgende foretager et køb, bør en onlinebutik opfordre kunderne til at efterlade anmeldelser og udtalelser og fremtrædende vise dem på webstedet.
 7. Mangel på sikkerhedsforanstaltninger: Besøgende skal føle sig trygge, når de foretager et køb online. Hvis en onlinebutik ikke har ordentlige sikkerhedsforanstaltninger på plads, såsom SSL-certifikater eller sikker betalingsbehandling, kan besøgende være tøvende med at give personlige eller økonomiske oplysninger og kan forlade uden at foretage et køb. For at forbedre sandsynligheden for, at besøgende foretager et køb, bør en onlinebutik investere i ordentlige sikkerhedsforanstaltninger og vise dem tydeligt på webstedet.
 8. Kompliceret betalingsproces: En kompliceret betalingsproces kan få besøgende til at blive frustrerede og opgive deres køb. En online shop bør have en enkel og strømlinet betalingsproces, der gør det nemt for besøgende at gennemføre deres køb og gå videre til andre opgaver.
 9. Mangel på kundesupport: Besøgende kan have spørgsmål eller bekymringer, når de foretager et køb, og hvis der ikke er nogen kundesupport tilgængelig, føler de sig måske ikke trygge ved at gennemføre deres køb. En online butik bør give klar og tilgængelig kundesupport, såsom en live chat eller e-mail support, for at hjælpe besøgende med at gennemføre deres køb.
 10. Mangel på relevant information: Besøgende skal have tilstrækkelig information om produkterne og politikkerne til at træffe en informeret købsbeslutning. Hvis oplysninger mangler eller er uklare, kan besøgende være usikre på at foretage et køb og kan forlade uden at gøre det. En onlinebutik bør give detaljerede produktbeskrivelser, der inkluderer oplysninger om produktfunktioner, materialer og dimensioner, samt klare politikker for forsendelse, returnering og kundesupport. At give besøgende al den nødvendige information hjælper med at opbygge tillid og tillid til onlineshoppen, hvilket forbedrer sandsynligheden for, at besøgende foretager et køb.
 11. Begrænsede betalingsmuligheder: En webshop bør tilbyde en række betalingsmuligheder for at imødekomme de besøgendes behov. Hvis betalingsmulighederne er begrænsede, kan besøgende muligvis ikke gennemføre deres køb og kan forlade uden at gøre det. For at forbedre sandsynligheden for, at besøgende foretager et køb, bør en onlinebutik tilbyde en række betalingsmuligheder, såsom kreditkort, PayPal og Apple Pay. MobilePay er en absolut nødvendighed.
 12. Kompliceret returpolitik: En kompliceret eller uklar returpolitik kan få besøgende til at være tøvende med at foretage et køb. En klar og letforståelig returpolitik kan hjælpe besøgende med at føle sig mere sikre på at gennemføre deres køb, velvidende at de kan returnere produktet, hvis det ikke lever op til deres forventninger.
 13. Mangel på socialt bevis: Socialt bevis, såsom følgere eller delinger på sociale medier, kan hjælpe besøgende med at føle sig mere sikre på at foretage et køb. Uden sociale beviser kan besøgende være mindre tilbøjelige til at stole på butikken og forlade dem uden at foretage et køb. For at forbedre sandsynligheden for, at besøgende foretager et køb, bør en onlinebutik fremvise deres sociale bevis, såsom antallet af følgere eller delinger, de har på sociale medier.
 14. Begrænset produktudvalg: Besøgende leder muligvis efter et specifikt produkt eller en variant af et produkt, og hvis en onlinebutik har et begrænset udvalg, kan de muligvis ikke finde det, de har brug for, og kan forlade dem uden at foretage et køb. For at øge sandsynligheden for, at besøgende foretager et køb, bør en onlinebutik tilbyde et bredt udvalg af produkter og variationer, der sikrer, at besøgende kan finde det, de har brug for.
 15. Dårlig kundeservice: Dårlig kundeservice, såsom lange ventetider eller uhjælpsomme repræsentanter, kan få besøgende til at blive frustrerede og forlade uden at foretage et køb. En webshop bør investere i kundeservice af høj kvalitet, såsom en live chat eller e-mail support, for at hjælpe besøgende med at gennemføre deres køb.
 16. Manglende personalisering: Personalisering, såsom personlige anbefalinger eller oplevelser, kan hjælpe besøgende med at føle sig mere forbundet med en onlinebutik. Uden personalisering kan besøgende være mindre tilbøjelige til at foretage et køb. For at forbedre sandsynligheden for, at besøgende foretager et køb, bør en onlinebutik tilbyde personlige oplevelser, såsom anbefalinger baseret på deres browserhistorik eller tidligere køb.
 17. Forældede eller forkerte oplysninger: Hvis en onlinebutik har forældede eller forkerte oplysninger om produkter, priser eller politikker, kan besøgende blive frustrerede og forlade uden at foretage et køb. En webshop bør sikre, at alle oplysninger på hjemmesiden er nøjagtige og opdaterede for at undgå forvirring og frustration.
 18. Utilstrækkelige produktbeskrivelser: Mangel på detaljerede produktbeskrivelser kan få besøgende til at tøve med at foretage et køb. En online butik bør give omfattende produktbeskrivelser, der inkluderer oplysninger om produktets funktioner, materialer og dimensioner, samt enhver anden relevant information, der kan hjælpe besøgende med at træffe en informeret købsbeslutning. At give detaljerede produktbeskrivelser hjælper besøgende med at føle sig mere sikre på produkterne, hvilket forbedrer sandsynligheden for, at de foretager et køb.
 19. Tekniske fejl: Tekniske fejl, såsom ødelagte links eller fejlmeddelelser, kan få besøgende til at blive frustrerede og forlade dem uden at foretage et køb. En webshop bør regelmæssigt overvåge deres hjemmeside for tekniske fejl og rette eventuelle problemer omgående for at sikre en positiv brugeroplevelse.
 20. Manglende visuel appel: En onlinebutik skal være visuelt tiltalende for at tiltrække besøgende og opmuntre dem til at foretage et køb. Hvis en hjemmeside er uattraktiv, er besøgende muligvis ikke interesserede i at gennemse produkterne og kan forlade dem uden at foretage et køb. For at øge sandsynligheden for, at besøgende foretager et køb, bør en onlinebutik investere i et visuelt tiltalende design, der fremviser deres produkter på den bedst mulige måde.
 21. Ubekvemme forsendelsesmuligheder: Forsendelsesmuligheder bør være bekvemme og overkommelige for besøgende. Hvis forsendelsesmulighederne er ubelejlige eller dyre, kan besøgende være tøvende med at foretage et køb og kan forlade uden at gøre det. For at forbedre sandsynligheden for, at besøgende foretager et køb, bør en onlinebutik tilbyde en række forskellige forsendelsesmuligheder, herunder gratis forsendelse, og klart kommunikere omkostningerne og forventede leveringstider.
 22. Begrænset tilgængelighed: Hvis en onlinebutik har begrænset tilgængelighed af produkter, kan besøgende muligvis ikke foretage et køb og kan forlade uden at gøre det. For at øge sandsynligheden for, at besøgende foretager et køb, bør en onlinebutik sikre, at de har et tilstrækkeligt lager og tydeligt kommunikere tilgængeligheden af produkter.
 23. Manglende tillidsmærker: Tillidsmærker, såsom sikker betaling eller privatlivspolitikker, kan hjælpe besøgende med at føle sig mere sikre på at foretage et køb. Uden tillidsmærker kan besøgende være mindre tilbøjelige til at stole på butikken og forlade dem uden at foretage et køb. For at forbedre sandsynligheden for, at besøgende foretager et køb, bør en onlinebutik fremtrædende vise tillidsmærker på webstedet, såsom SSL-certifikater eller betalingssikkerhedsmærker.
 24. Uklar prissætning: Prisfastsættelsen skal være klar og gennemsigtig for at undgå forvirring og frustration for besøgende. Hvis priserne er uklare eller skjulte, kan besøgende blive frustrerede og forlade dem uden at foretage et køb. For at forbedre sandsynligheden for, at besøgende foretager et køb, bør en onlinebutik tydeligt kommunikere alle prisoplysninger, inklusive eventuelle ekstra gebyrer eller skatter.
 25. Begrænset kundefeedback: Kundefeedback eller vurderinger kan hjælpe besøgende med at føle sig mere sikre på at foretage et køb. Uden kundefeedback kan besøgende være mindre tilbøjelige til at stole på butikken og forlade dem uden at foretage et køb. For at øge sandsynligheden for, at besøgende foretager et køb, bør en onlinebutik opfordre kunderne til at give feedback og fremtrædende vise den på webstedet.
 26. Dårlig søgefunktionalitet: Søgefunktionalitet skal være nem at bruge og præcis. Hvis søgefunktionaliteten er dårlig, kan besøgende muligvis ikke finde det, de leder efter, og kan forlade uden at foretage et køb. For at øge sandsynligheden for, at besøgende foretager et køb, bør en onlinebutik investere i højkvalitets søgefunktionalitet, der præcist viser relevante produkter.
 27. Begrænsede produktanmeldelser: Produktanmeldelser eller vurderinger kan hjælpe besøgende med at forstå kvaliteten af produkterne. Hvis produktanmeldelser er begrænsede, kan besøgende være usikre på kvaliteten af produkterne og kan forlade dem uden at foretage et køb. For at forbedre sandsynligheden for, at besøgende foretager et køb, bør en onlinebutik opfordre kunder til at skrive anmeldelser og fremtrædende vise dem på webstedet.
 28. Begrænsede produktdetaljer: En onlinebutik bør give tilstrækkelige produktdetaljer, såsom dimensioner eller materialer. Hvis produktdetaljerne er begrænsede, kan besøgende være tøvende med at foretage et køb og kan forlade uden at gøre det. For at øge sandsynligheden for, at besøgende foretager et køb, bør en onlinebutik give omfattende produktoplysninger, der præcist beskriver produktet.
 29. Upraktisk kontooprettelse: Besøgende kan være tøvende med at oprette en konto for at foretage et køb. Hvis det er ubelejligt at oprette en konto, kan besøgende være mindre tilbøjelige til at gennemføre deres køb og kan forlade dem uden at gøre det. For at forbedre sandsynligheden for, at besøgende foretager et køb, bør en onlinebutik gøre oprettelse af konto så let og strømlinet som muligt.
 30. Manglende hjemmesidetilgængelighed: En onlinebutik skal være tilgængelig for besøgende med handicap. Hvis et websted ikke er tilgængeligt, kan det begrænse deres mulighed for at foretage et køb og kan få dem til at forlade uden at gøre det. For at forbedre sandsynligheden for, at besøgende foretager et køb, bør en onlinebutik sikre, at deres websted er tilgængeligt for alle besøgende, inklusive dem med handicap. Dette omfatter levering af alternativ tekst til billeder, brug af passende farvekontrast og sikring af, at webstedet kan navigeres ved hjælp af et tastatur.
 31. Begrænset produkttilgængelighed: En onlinebutik har muligvis ikke de produkter, som besøgende leder efter, hvilket får dem til at forlade uden at foretage et køb. For at forbedre sandsynligheden for, at besøgende foretager et køb, bør en onlinebutik regelmæssigt opdatere deres beholdning og tilbyde et bredt udvalg af produkter.
 32. Manglende forsendelsesoplysninger: Besøgende kan være tøvende med at foretage et køb, hvis forsendelsesoplysningerne ikke er klare, eller hvis de ikke ved, hvornår de vil modtage deres køb. For at forbedre sandsynligheden for, at besøgende foretager et køb, bør en onlinebutik tydeligt kommunikere forsendelsesoplysninger, herunder estimerede leveringstider og sporingsoplysninger.
 33. Begrænset betalingssikkerhed: Besøgende kan være tøvende med at give betalingsoplysninger, hvis de ikke føler, at deres oplysninger er sikre. Det er vigtigt for en webshop at have ordentlige betalingssikkerhedsforanstaltninger på plads, såsom SSL-certifikater og sikker betalingsbehandling, for at forbedre sandsynligheden for, at besøgende foretager et køb.
 34. Begrænsede kundeloyalitetsprogrammer: Besøgende kan være mere tilbøjelige til at foretage et køb, hvis der er kundeloyalitetsprogrammer på plads, såsom belønningspoint eller rabatter. For at forbedre sandsynligheden for, at besøgende foretager et køb, bør en onlinebutik tilbyde kundeloyalitetsprogrammer, der giver incitamenter til gentagne køb.
 35. Begrænset sprogsupport: Besøgende, der ikke taler sproget i en onlinebutik, kan have svært ved at navigere på hjemmesiden og foretage et køb. For at forbedre sandsynligheden for, at besøgende foretager et køb, bør en onlinebutik tilbyde sprogunderstøttelse til en lang række sprog, hvilket gør det lettere for besøgende at navigere og forstå webstedet. Dette kan omfatte levering af sprogmuligheder på webstedet, tilbud om flersproget kundesupport og oversættelse af produktbeskrivelser og anden vigtig information. Ved at tilbyde sproglig support kan en webshop udvide deres kundebase og forbedre sandsynligheden for, at besøgende foretager et køb.

Har du brug for hjælp til at optimere din webshop og forbedre dit salg? Vores team af eksperter er her for at hjælpe! Kontakt os i dag for at lære mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at håndtere de 35 faktorer, der forhindrer besøgende i at blive kunder.

Er du klar til at booste dine konverteringer? Kontakt os i dag på 70 13 63 23 eller mail@onlinesynlighed.dk for en gratis potentialeanalyse og lad vores team af specialister hjælpe dig med at implementere forbedret konvertering, så din webshops omsætning øges!

CTA Blog

Skal vi også hjælpe dig videre?

Står du med en konkret digital udfordring eller har vækstambitioner, så står vi klar til at tage en uforpligtende dialog.

 

John Nielsen