Udelukkelse

Twitters nye feature: Giv dine kritikere mundkurv på

Udelukkelse

Det sociale medie Twitter som har knap 150 millioner daglige brugere, vil som led i bestræbelserne på at komme chikane og mobning på nettet til livs i 2020 teste en ny funktion.
Twitter-brugerne får nu selv muligheden for at bestemme, hvem der kan svare på de tekster, som de offentliggør.

Fokus på kommunikationen på Twitter

I sidste uge, onsdag d. 8. januar, afslørede Twitter til et event i Las Vegas nogle nye ændringer, der kommer på platformen i år, som vil fokusere specifikt på samtaler og kommunikationen på Twitter.
Og dette vil de gøre ved at tilføje en ny indstilling for kommentarer, når et opslag deles.
Twitter-brugerne vil med denne nye indstilling i fremtiden kunne bestemme, hvem der kan svare på deres tweets, og faktisk kan de også vælge at blokere muligheden for, at andre bevarer deres opslag.
Den nye indstilling får fire forskellige kommunikationsvalgmuligheder, som brugerne kan vælge mellem, når de deler et opslag: Global, Group, Panel og Statement.
Valgmuligheden ”Global” gør det muligt for alle at besvare tweetet, ”Group” gør det muligt for dem du følger og nævner at svare, ”Panel” er for dem, som du specifikt nævner i dit tweet og ”Statement” gør, at ingen kan kommentere det tweet, som du deler.

Fare for misbrug af den nye funktion

Quiet

Men hvad vil disse indstillinger komme til at betyde for Twitter som kommunikationsplatform? Egentlig kan den nye funktion gå lidt begge veje.
For de fleste Twitterbrugere vil den nye svarbegrænser hjælpe med at afvise trusler og chikane, hvilket er hele Twitters formål med den nye funktion: At reducere de spontane svar mellem fremmede, som vil være med til at fjerne mobning og chikane på nettet, som i dag ofte forekommer på de sociale medier. Og det er jo en rigtig god ting!
Dog kan det også gå den helt anden vej, hvor Twitters kommende værktøj, potentielt kan blive brugt på en negativ måde.
Eksempelvis vil politikere kunne misbruge funktionen ved kun at vise svar på deres opslag fra deres tilhængere, mens de blokerer alle andre.
Ved brug af funktionerne på denne måde kunne det derfor se ud som om, at politikeres tweets og holdninger blev støttet af alle. Og det er jo et ganske misvisende billede af virkeligheden.
Måske skulle Twitter derfor overveje, om nogle personer skulle blive forhindret i at bruge de nye svarbegrænsede muligheder, før de ruller den nye opdatering ud?

Hvis Trump fik muligheden for at skjule sine kritikere…

Tilhængere

For hvad hvis eksempelvis Trump fik fat i denne nye Twitter-indstilling?
Så kunne han vælge at gøre brug af funktionen ”Group” på alle sine tweets, som dermed udelukkende ville blive kommenteret af dem, som støtter ham – som eksempelvis hans kampagneteam, hans søn eller Trump-vælgere.
Og borte ville alle de kritikerne som argumenterer imod hans politik så være, hvilket altså kunne gøre, at hans tweets ville blive beskyttet mod kritik og bebrejdelser. Og så går hele fidusen ved denne nye indstilling jo lidt af.
Spændende bliver det i hvert fald, at se hvordan Twitter har tænkt sig at håndtere og forebygge disse potentielle problemer.

Rulles ud globalt i løbet af året

I øjeblikket er Twitter i færd med at undersøge funktionen, som skal køre som et eksperiment i første kvartal af året.
Herefter vil erfaringerne fra eksperimentet bruges til at implementere funktionen globalt på Twitter senere på året, hvor alle brugere vil få adgang til de fire nye kommunikationsmuligheder.

CTA Blog

Skal vi også hjælpe dig videre?

Står du med en konkret digital udfordring eller har vækstambitioner, så står vi klar til at tage en uforpligtende dialog.

John Nielsen