Kan Nykredit redde sit image?

 

saadan redder nykredit sit imageSom vi tidligere har beskrevet her på bloggen, er online reputation management et buzzword inden for online markedsføring lige nu – og med god grund, for rigtig mange danske og internationale virksomheder bliver udsat for regulære shitstorms på de sociale medier. Især Facebook er et medie, hvor tingene hurtigt tager fart.

Udviklingen af Nykredits shitstorm

Det gælder også for Nykredit-sagen, som på ganske kort tid blev til en shitstorm, og som har truet Nykredits image alvorligt. Det hele startede med en – måske forhastet – annoncering af stigninger på kundernes bidragssatser – noget, der fik vrede kunder til at springe til tasterne og skælde ud på Facebook.

Én ekspert, der har udtalt sig til Børsen, mener, at Nykredit skulle have allieret sig med kommunikationseksperter, før de meldte stigningerne ud til deres kunder. Med for lidt goodwill på kontoen var Nykredit ganske enkelt ikke klædt på til at melde prisstigninger ud.

Især ikke, når man tager i betragtning, at der i kølvandet på prisstigningerne følger en forgyldning af Nykredits ledelse i form af et bonusprogram i forbindelse med børsnoteringen, som er årsagen til prisstigningen. Bankdirektørers høje lønninger er nemlig noget, der skaber harme i befolkningen, og er årsag til vrede opslag på Facebook.

Sådan kan Nykredits image reddes med Online Reputation Management

Online reputation management kan gøre meget – men sandheden kommer altid frem. For hvis der virkelig er noget om det, der har skabt det dårlige omdømme, er det det, der skal fikses, før ORM virker. Med andre ord: Hvis du behandler dine kunder virkelig dårligt, vil det blive ved med at komme op til overfladen, selvom du forsøger at ændre billedet med ORM.

Online reputation management består blandt andet af søgemaskineoptimering – hvor formålet er at hæve de positive resultater om virksomheden i søgemaskinernes resultater over de negative. Dertil kommer, at man kan oprette nye sider, der skal vise virksomhedens positive resultater.

Nykredits image kan måske reddes blandt andet ved hjælp af ORM. Ét af deres problemer i forbindelse med shitstormen er, at de ikke har været gode nok til at opbygge goodwill hos deres kunder. De har ikke gjort deres kunder bevidste om, hvor meget de egentlig får hos dem som realkreditinstitut. Derfor havde kunderne nemt ved at glemme alt om det gode, da ekstraregningen kom.

Gør de positive historier synlige med Online Reputation Management

goer den gode historie synligVed at søgemaskineoptimere på de positive historier om Nykredit, kan de komme til at fylde mere i resultaterne, end de mange historier fra landsdækkende medier, der lige nu dukker op, når man søger på Nykredit. For en kæmpe virksomhed som Nykredit, er det dog ikke nok kun at udføre søgemaskineoptimeringsdelen af online reputation management.

For de mange negative historier, der florerer, bliver kun så synlige, fordi deres vrede kunder deler dem igen og igen på især Facebook – og det kan ikke stoppes eller undergraves med søgemaskineoptimering. Til gengæld kan de gennem content marketing, som lægger i forlængelse af online reputation management, påbegynde en genoprettelse af deres positive image blandt deres nuværende og potentielle kunder.

Det kunne fx være guides til en bedre økonomi eller en gratis ydelse i form af et ”økonomitjek” eller lignende. Nykredit skal med andre ord udvise goodwill – altså give noget ”gratis” til brugerne – som en investering i deres gode omdømme. Fordelen ved content marketing, hvis det gøres rigtigt, er nemlig, at det er indhold, som brugerne deler af sig selv, frem for klassisk reklame og markedsføring.

 

CTA Blog

Skal vi også hjælpe dig videre?

Står du med en konkret digital udfordring eller har vækstambitioner, så står vi klar til at tage en uforpligtende dialog.

Direktør i OnlineSynlighed.dk og teknisk funderet SEO specialist. Til dagligt rådgiver John virksomheder i hele landet vedrørende forretningsorienteret digital strategi og eksekvering af værdiskabende online synlighed. John er desuden etisk hacker og ekspert i online reputation management.
John Nielsen