Praktik

Julie fandt sin hylde, da hun kom i praktik hos OnlineSynlighed.dk

PraktikDa Julie startede i praktik hos OnlineSynlighed.dk, følte hun sig i starten på dybt vand.
Dog fandt hun hurtigt ud af, at hun kunne mere end hun troede, og i dag har hendes erfaringer og kompetencer fra praktikken givet hende nyt job.
Desuden føler hun endelig, efter mange års søgen, at hun er kommet på rette spor i valg af uddannelse og arbejde.

Artiklen indeholder:

  1. Det kræver praktisk erfaring at blive dygtig.
  2. De mange muligheder gør det svært at vælge.
  3. Et skridt i den rigtige retning.
  4. Er kommet stærkere og klogere ud på den anden ende.
  5. Motivation for fremtiden.
  6. Få afprøvet dine færdigheder i praktik hos et bureau.

Det kræver praktisk erfaring at blive dygtig

Storytelling

Julie er 24 år, og læser til handelsøkonom på Erhvervsakademi Dania i Randers.
Hun har netop færdiggjort hendes otte måneders praktikperiode hos OnlineSynlighed.dk, hvor hun har arbejdet som marketingkonsulent med kommunikation og PR som primære opgaver.
Praktikken har haft stor betydning og givet særlig værdi i form af praktisk erfaring, skarpe kompetencer og en god perspektivering til arbejdsmarkedet.

Under mit praktikophold hos OnlineSynlighed.dk har jeg erfaret at man langt fra kan læse sig til alt.
Min teoretiske viden og faglige baggrund har uden tvivl været både brugbar og vigtig at have med i praktikken, men omvendt har jeg også lært, at det kræver praktisk erfaring at blive dygtig, da tingene er helt anderledes på arbejdsmarkedet, end det vi lærer i vores bøger på skolen.
Denne erfaring har desuden også været brugbar for mig på mit studie, da jeg er begyndt at tænke min teori ind i praktiske kontekster på arbejdsmarkedet – og ikke kun i mine skoleopgaver.

De mange muligheder gør det svært at vælge

Maalret

Før Julie startede på hendes uddannelse til handelsøkonom, havde hun hele tre sabbatår efter gymnasiet, som hun brugte til at finde ud af, hvad hun ville arbejde med, og hvad det var hun var god til.
Netop fordi, at de mange uddannelsesmuligheder som ungdommen i dag står overfor, kan gøre det svært at træffe det rigtige valg.

Jeg har altid været god i skolen og haft mange forskellige drømme om, hvad det var, jeg gerne ville ende med at arbejde med, når jeg var færdig med at læse.
Men fordi, at man som ung i dag står over for så mange forskellige valg, og på samme tid har så mange muligheder for uddannelse, gjorde det det svært for mig at beslutte, hvad det præcis var jeg gerne ville.
Min gymnasietid var præget af en del fortvivlelse og frustration, da jeg valgte at gå på HTX, teknisk gymnasium, for at blive dyrlæge, som altid har været en af mine store drømme.
Dog fandt jeg hurtigt ud af at dyrlæge alligevel ikke var noget for mig, da jeg altid har været stærk i de sproglige fag og ikke i naturvidenskabelige og tekniske fag, som HTX primært har fokus på.
Derfor blev det tre lange år, som mere handlede om overlevelse end om at få gode karakterer, som jeg ellers normalt altid har stræbet efter.

Efter gymnasiet brugte jeg tre sabbatår til at finde ud af, hvad det var jeg virkelig brændte for. Her tog jeg bl.a. grundforløbet til berider, arbejdede hos en professionel hestesalgsstald, læste til fitnessinstruktør, arbejdede i butik og hos et dyrehospital, hvor jeg fik elevplads som veterinær sygeplejerske.
Men dog kunne jeg hvert sted mærke, at det ikke var der, jeg skulle være.

Et skridt i den rigtige retning

Content

Først da Julie ved en tilfældighed kom til at arbejde med markedsføring som SoMe-ansvarlig under et stort sportsevent, gik det op for hende, hvad det i virkeligheden var, hun brændte for.

For et par år siden arbejdede jeg under et stort internationalt ridesportsevent, hvor jeg stod for al markedsføring af eventet, og her blev jeg virkelig bidt af markedsføringen, som jeg ikke tidligere har beskæftiget med eller haft særlig meget kendskab til.
Dette åbnede op for en masse nye muligheder, og derfor valgte jeg at søge ind på handelsøkonomuddannelsen, som bl.a. giver en bred viden indenfor markedsføring, salg, økonomi og kommunikation.
Desuden kombinerer uddannelsen til handelsøkonom både teori og praktik i form af skolegang og en lang virksomhedspraktik på hele otte måneder, hvor andre uddannelser typisk kun indeholder en praktikperiode af tre måneders varighed.

Er kommet stærkere og klogere ud på den anden side

Stronger

Efter at have afsluttet de to første- ud af fire semestre på handelsøkonom-uddannelsen startede Julie som marketingkonsulent hos OnlineSynlighed.dk efter sommerferien i august sidste år.

Som praktikant hos OnlineSynlighed.dk bliver man fra dag ét behandlet som en ligeværdig kollega, og på samme tid bliver man fra start også kastet ud i opgaver, som kan være udfordrende at løse som studerende.
Og Julie følte sig da også kastet ud på dybt vand flere gange igennem hendes praktikperiode hos OnlineSynlighed.dk.

Da jeg startede i praktik hos OnlineSynlighed.dk tilbage i august sidste år, blev jeg fra start kastet ud i opgaver, hvor jeg ikke kunne bunde mange gange, før jeg begyndte at få styr på deres forskellige arbejdsmetoder, kunder og branchen inden for digital markedsføring, som jeg kun havde beskæftiget mig meget lidt med, inden jeg startede hos bureauet.
Heldigvis var John og resten af det kompetente team i OnlineSynlighed.dk altid søde og gode til at hjælpe mig, hvis jeg havde spørgsmål, hvilket gav mig et godt tilløb og fundament for mit arbejde hos bureauet.
Og herefter tog min læring og udvikling ellers fart. For ser jeg tilbage på hvad jeg kunne for otte måneder siden, og på hvad jeg kan i dag, er det helt vildt, så meget jeg er vokset fagligt på så kort tid.
Jeg er fra start blevet taget seriøst og aldrig blevet behandlet som en praktikant, og det har været med til at styrke min forståelse af teorien, fordi jeg har fået mulighed for at anvende den i praksis på egen hånd.

Motivation for fremtiden

Future

Julie har igennem hendes uddannelse som handelsøkonom specialiseret sig i faget e-handel, hvilket gav hende ønsket om at læse videre på Professionsbacheloren i E-handel efter endt uddannelse, og dette ønske er kun blevet styrket efter hendes praktikstilling hos OnlineSynlighed.dk.

Min praktikstilling hos OnlineSynlighed.dk har jævnligt motiveret mig til at overveje, hvad det er, jeg vil i fremtiden, og her er jeg især også blevet bekræftet i, at det er Professionsbacheloren i E-handel, som jeg skal læse videre på til sommer.
Jeg har fået så mange flere muligheder end jeg havde for otte måneder siden før min praktik startede, og jeg føler mig nu endnu mere motiveret og rustet til min kommende uddannelse, end jeg har været tidligere.
Desuden er jeg også rigtig glad og lettet over, at jeg endelig føler, at jeg læser og arbejder inden for noget, som jeg brænder så meget for nu.

Få afprøvet dine færdigheder i praktik hos et bureau

Julie anbefaler alle som har mulighed for det at tage i praktik hos et bureau, da det at arbejde hos fagfolk giver langt bedre mulighed for at afprøve sine færdigheder og få den praktiske erfaring, som man ikke kan få ved at læse i bøger på studiet.

Jeg har haft et rigtig godt og lærerigt praktikophold hos OnlineSynlighed.dk, da teamet er kompetente fagfolk, som alle har været med til at give mig rigtig god læring samt sparring, når jeg havde brug for hjælp til mine forskellige opgaver.
Desuden giver det at have været i praktik også et rigtig godt afsæt i forbindelse med jobsøgning, da jeg netop har fået nyt job som Content Creator hos en webshop, hvor jeg starter dagen efter min praktik slutter.
Dette job havde jeg aldrig fået uden de kompetencer, som jeg har tilegnet mig hos OnlineSynlighed.dk.
Jeg har desuden også lært og fået af vide tusind gange under mit praktikforløb, at jeg kan meget mere end jeg selv tror, og den indstilling vil jeg helt sikkert tage med mig videre i fremtiden.

Det har været en lang rejse at nå hertil hvor jeg står i dag, men dog har det været det hele værd.
Hos OnlineSynlighed.dk har jeg hver dag følt, at jeg har bidraget med noget godt, og på samme tid er jeg også begyndt at hvile meget mere i mig selv, da jeg nu endelig ved, hvad det er jeg skal fortsætte med at dygtiggøre mig inden for.

Jeg kunne ikke forestille mig et bedre praktikophold end det jeg havde hos OnlineSynlighed.dk, og takker John og resten af teamet for, at jeg måtte bruge mit praktikophold hos dem.

På teamets og på egne vegne vil jeg ønske Julie alt mulig held og lykke i hendes fremtidige virke. Ingen tvivl om, at Julie kan meget mere. Det har hun bevist gang på gang de seneste 8 måneder.
Tak, Julie, for din altid positive indstilling og konstruktive tilgang til opgaverne og de udfordringer, vi har stillet dig overfor. Vi er glade for, at du valgte OnlineSynlighed.dk som fagligt afsæt for din fremtidige karriere.

John Nielsen