Instagram højner sikkerheden for brugerne

Instagram hoejner sikkerhed

Identitetstyveri er et voksende problem. Særligt online oplever flere og flere, at andre personer tvinger sig adgang til deres oplysninger, eller udgiver sig for at være nogen, de ikke er. Særligt på diverse sociale medier kan det være svært at vurderer om en person er den ægte vare, eller blot en snyder.

Tidligere har blandt andet TV2 Østjylland kunne fortælle historien om en ung mand, der fik stjålet sin identitet på Tinder. Det betød, at en anden person sendte sjofler billeder og beskeder fra en profil, der brugte et falskt billede.

Den historie er langt fra enestående, og der findes også mere tilfælde, hvor det eksempelvis har haft økonomiske konsekvenser for dem, hvis identitet er blevet stjålet . Derfor er det også hele tiden en udfordring for folkene bag diverse sociale medier at holde styr på hvem, der er ægte og hvem, der udgiver sig for at være noget, de ikke er.

Instagram indfører mulighed for 2-trinsbekræftelse

For at højne sikkerheden blandt deres mere end en milliard brugere, har Instagram annonceret, at de vil tage nye metoder i brug. Fremover skal det blandt andet være muligt at have en 2-trinsbekræftelse på sin Instagram-profil.

Det betyder, at det ikke længere er nok kun at kende brugernavn og adgangskode for at logge ind på en profil. Hvis du vælger 2-trinsbekræftelsen, skal du nemlig udover de to ting også indtaste endnu en kode, som bliver sendt direkte til din telefon.

Du skal altså været i besiddelse af din telefon, før du kan logge ind på Instagram, hvis du ellers vælger at slå 2-trinsbekræftelsen til. På den måde gør du det betydeligt sværere for hackere at komme ind på din profil. Samtidig sikrer du dig, at selv hvis du ved et uheld skulle have gemt dine loginoplysninger på en anden enhed, så er dette ikke nok til, at andre end dig kan logge ind.

For at få 2-trinsbekræftelsen skal du selv aktivt slå det til under dine indstillinger. Har du allerede en app til 2-trinsbekræftelse installeret på din telefon, vil Instagram automatisk sende en kode til appen. Hvis ikke, vil Instagram sende dig et link, hvor du kan vælge mellem forskellige apps.

Flere oplysninger bliver synlige

Verificeret bruger

2-trinsbekræftelsen er dog ikke det eneste skridt Instagram tager for at komme identitetstyveri til livs. De vil også indføre flere nye tiltag, som skal gøre det muligt at klarlægge, om en bruger med mange følgere nu også ejes af dem, de udgiver sig for at være.

Der er flere aspekter i dette tiltag. Instagram vil gøre det muligt for alle at se en række nye oplysninger. Det vil blandt andet være muligt at se, hvornår profilen er blevet oprettet, hvilken land profilen stammer fra og eventuelle tidligere brugernavne. Alt dette skal gøre det nemmere at gennemskue, om der er tale om en falsk profil, eller om vedkommende har rent mel i posen. Denne mulighed vil blive rullet ud i løbet af september, og gælder profiler med en stor rækkevidde.

Derudover indfører Instagram muligheden for, at brugerne nu selv kan bede om at blive verificerede profiler. Flere populære profiler er allerede markeret med et blåt emblem, der fortæller andre brugere, at denne profil er ægte. Derfor er emblemet også eftertragtet blandt brugere på Instagram.

Hvis du skal verificeres hos Instagram, skal du kunne bevise overfor folkene bag, at du er den ægte vare. Derfor skal du kunne fremvise identifikationspapirer på enten dig selv eller på den virksomhed, som profilen tilhører. Der er dog ingen garanti for, at Instagram forsyner dig med emblemet, når du ansøger. De har en lang række krav, som skal være opfyldt, for at du kan komme i betragtning.

Hvis du vil høre mere om, hvordan vi kan øge din IT-sikkerhed, så udfyld kontaktformularen nedenfor.

CTA Blog

Skal vi også hjælpe dig videre?

Står du med en konkret digital udfordring eller har vækstambitioner, så står vi klar til at tage en uforpligtende dialog.

John Nielsen