Google Penguin 4.0 – Nu sker det i real-time

google-penguin-4.0Sidste gang Google kom med en opdatering til det berygtede Penguin-filter var i 2014. Her rullede Penguin 3.0 ud. I 2013 fik vi den omfattende Penguin 2.1, der skabte store rystelser ikke alene i de engelske, men også de danske SERPs.

Google bekræfter nu, at de arbejder på version 4.0 af linkalgoritmen Penguin og at den denne gang kommer til – i modsætning til før – at fungere i realtid.

Det er gode nyheder for dig, der laver et stykke sobert arbejde med din søgemaskineoptimering, men farligt nyt, hvis du anvender og er afhængig af genveje i dit daglige arbejde.

Store ændringer 10. januar 2016

store aendringer 10. januar 2016Flere forskellige tjenester, herunder SERPWatch og SEOWetter holder øje med ændringer i søgeresultaterne. Alle tjenester berettede om store ændringer den 10. Januar. Det kan tyde på, at Google allerede har påbegyndt udrulningen af algoritmen.

Gary Illyes fra Google – manden, der tog over efter at den tidligere antispam-chef Matt Cutts i 2015 meddelte, han tog på orlov – bekræfter på Twitter tilstedeværelsen af Penguin 4.0 og fortæller også, at algoritmen udrulles hurtigere end den sidste ”slow release”-Panda algoritme i 2015.

En real-time Penguin algoritme er godt nyt for hjemmesideejere. I teorien betyder det, at så snart Googles algoritmer opdager, at et link er blevet ændret, disavowet eller lignende vil det få betydning. I dag kan du som hjemmesideejer først få en straffet side tilbage i SERPs når Penguin-filteret igen løbes igennem søgeresultaterne – noget, der kan gå halve år imellem. En real-time Penguin-algoritme vil betyde hurtigere action fra søgemaskinen og derved hurtigere reaktion både, når du skal ind i søgeresultaterne igen efter en straf – eller hvis du er på vej ud som følge af dårligt linkbuilding-arbejde.

Google melder ikke noget om hvorvidt den nye algoritme ændrer i måden hvorpå Google udregner værdien af et givent link.

Det var den første Penguin-algoritme tilbage i 2012, der gjorde det muligt ikke alene ingen værdi at få, men faktisk at blive straffet for at bygge mange links af dårlig kvalitet til egen side – det, der også åbnede døren for link-baseret negativ SEO.

Mindre plads til de 10 store

De første rapporter efter 10. januar viser, at der er blevet mindre plads til ”the big 10” – Wikipedia, Amazon, Facebook, YouTube, Yelp, WebMD, Walmart, TripAdvisor, Foodnetwork og Allrecipies. Det er godt nyt for dig, der ikke arbejder ved en af de 10 sider, da det efterlader bedre plads til netop din side i søgeresultaterne.

Vi følger op på Penguin 4.0 hos OnlineSynlighed.dk, når vi ved mere om algoritmen, herunder præcise implikationer for de danske søgeresultater. Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg os på Facebook for at få nyt som den første.

John Nielsen