Google Street-view bilen kommer snart

Google kommer forbi med Street View-bilen – se hvornår den kommer forbi dig!

Google Street-view bilen kommer snart

Hvordan ser din facade ud? Det kan være en god ide at give den en overhaling, for inden længe kan Googles Street View-bil komme rullende forbi og tage billeder. Frem til oktober kører bilerne med det sjove udstyr på taget efter planen rundt i landet.

Google Street View kom til verden for 10 år siden i 2007, og Street View i de danske gader blev offentligt tilgængelige i 2010 – siden har Google-bilerne kørt de danske veje tynde og fotograferet store dele af landet.

Hvornår rammer Street View mig?

I Danmark kører bilerne rundt indtil oktober, men der er forskellige starttidspunkter for de forskellige regioner. Den fulde liste fra Google, hvor man kan se de enkelte byer, Google planlægger at køre igennem, kan man se på denne side.

Herunder har vi listet, hvornår Google-bilerne i denne omgang første gang triller ud på deres tur, som altså i alle regionerne har afslutning i oktober.

  • Region Hovedstaden – april
  • Region Sjælland – maj
  • Region Syddanmark – maj
  • Region Midtjylland – juni
  • Region Nordjylland – juni

Derudover kommer Street View også til Færøerne, hvor fotograferingsperioden hedder april til juli.

Det kan blive kundens første indtryk

Og hvorfor skulle man så bekymre sig om, at Street View-bilerne kan komme luskende og fotografere der, hvor vi bor? Fordi Google viser billeder i nogle af sine søgeresultater, og har man ikke selv helt tjek på sin offentlige Google-profil, kan Google let finde på at vise et billede fra Street View.

Et eksempel: En potentiel kunde googler din murervirksomhed, som ikke har optimeret sin Google My Business-profil med billeder af virksomheden. Billederne på Street View viser din virksomhed, men billederne er taget en dag, der har været en stor levering af materialer. Derfor viser kundens søgning en bygning, der bare står en masse materialer udenfor.

Det er muligvis ikke det, der alene kommer til at bestemme, hvorvidt kunden tager kontakt til dig eller din konkurrent, men det er en del af helhedsindtrykket, du signalerer online. Og mange kunder starter online.

Tag nu bare os selv

Endnu et eksempel på, at det er meget rart at have styr på, hvornår Street View-vognen kommer forbi stammer fra os selv.

I skrivende stund – maj 2017 – har Googles fotobiler ikke været forbi endnu, eller i hvert fald er billederne ikke offentliggjort endnu. Derfor ser et Street View-billede af den bygning, vi har kontor i, således ud:

Sådan ser vores bygning ud på Google Street View anno maj 2017 – ingen OnlineSynlighed.dk-logoer!

Som det kan ses, er billederne taget i august 2010, og det var før, vi fik sat vores kendetegn op på bygningen. Folk der kigger på Street View for eksempelvis at finde vej til vores kontor, kan altså ikke navigere efter skilte, fordi der er ikke nogen at finde på Street View.

I øvrigt er Hadsten Bank, som det hedder på billedet, ikke længere Hadsten Bank, men i stedet Vestjysk Bank.

Går man med tanker om en ny facadedekoration, kan det altså være en god ide at fremskynde dem en smule – man risikerer, at de næste fem-syv år viser Street View en ukorrekt facade, fordi man lige ventede en måned eller to for længe.

 

CTA Blog

Skal vi også hjælpe dig videre?

Står du med en konkret digital udfordring eller har vækstambitioner, så står vi klar til at tage en uforpligtende dialog.

John Nielsen