Google gør dine skitser smukke

Google autodraw

Tilbage i september var søgemaskinegiganten Google igen på markedet med et nyt eksperiment, der forvandler skitser til ikoner. Værktøjet har de kaldt for AutoDraw, og giver altså brugerne muligheden for downloade ikoner – ganske gratis.

AutoDraw kan bruges på alle dine enheder – både på computeren og når du er på farten. Tegneværktøjet fungerer således, at brugerne kan tegne rå skitser med musen og derefter få en lang række forskellige forslag til et mere perfekt og smukt symbol eller ikon.

Med AutoDraw går hele tegningsprocessen hurtigere. På den måde bliver det mere intuitivt fremfor de mere professionelle design softwares, som vi i forvejen kender.

Teknologien er brugt før

Teknologien autodraw er brugt før

Teknologien i Googles nye AutoDraw er dog ikke helt ny. Den er nemlig set før i forbindelse med online spillet Quick, Draw!, der også er udviklet af Google. Spillet her går ud på at gætte, hvad brugerne har tegnet – altså samme egentlige princip som i AutoDraw.

Quick, Draw! giver brugerne mulighed for at tegne seks forskellige symboler, som spillet har til formål at gætte. Tegningerne gættes ved hjælp af over 50 millioner andre tegninger, som er kreereret af andre brugere.

Spillet får altså hjælp af alle de mange tegninger og skitser, som tidligere spillere har lavet. Derudover bidrager man, hver gang man tegner en skitse, idet spillet bruger dem til at gætte de næste.

Over 15 millioner brugere har spillet Quick, Draw! og har dermed bidraget til den store mængde data, som gør det muligt at gætte endnu flere tegninger – også i forbindelse med AutoDraw.

Alt den data der er indsamlet kan tilgås af alle, hvilket gør det muligt at se på over hundredetusinde forskellige måder at tegne på. Datasættet er en del af Google Creative Lab, der inddrager interessenter til at udvikle projekter, koder og software.

Teknologien gør det desuden muligt for folkene bag spillet at opdage mønstre i, hvordan mennesker over hele verden tegner. Teknologien kan desuden bruges som en inspirationskilde for professionelle kunstnere, der får nye måder at tænke på.

Google gør tegning let som en leg

AutoDraw er altså en videreudvikling på Googles eksperiment Quick, Draw! – blot uden spildelen og med muligheden for at downloade tegningerne og bruge dem.

Formålet med AutoDraw er at gøre det at tegne langt mere tilgængeligt, nemmere og sjovere for alle aldre. Alle de illustrationer der bliver foreslået, er lavet i samarbejde med grafikere, designere og andre kreative sjæle, der alle har bidraget til de mange forskellige ikoner og symboler.

Med Google AutoDraw kan man altså nemt, enkelt og gratis lave illustrationer til alt lige fra skoleprojekter til fødselsdagskort og festinvitationer.

Med AutoDraw kan alle være med til at tegne – også selvom man ikke er professionel. Teknologien genkender det, brugerne prøver på at tegne, og erstatter skitsen med tegninger lavet af professionelle.

CTA Blog

Skal vi også hjælpe dig videre?

Står du med en konkret digital udfordring eller har vækstambitioner, så står vi klar til at tage en uforpligtende dialog.

John Nielsen