Farvel til Google+, som ingen brugte alligevel

Farvel til Google+

Nogle ville måske sige, at det var på tide, men Google har på deres egen blog annonceret, at de lukker Google+. Hvis man ikke kan genkende navnet Google+, er man undskyldt, for der var ikke mange, der brugte det.

For at springe lidt i de ting, der står i opslaget fra Google, så kom det eksempelvis frem gennem en undersøgelse intern i Google, at 90 procent af alle sessionerne på Google+ varede mindre end 5 sekunder. Altså at folk ikke gad være der.

Undersøgelsen fik navnet Project Strobe af Google, og projektet skulle egentlig undersøge tredjepartsapps’ adgang til Google-konti og Android-data.

Der var også problemer her, for det viste sig, at en del af op mod 500.000 Google+-brugeres data var tilgængelig over en periode. Ikke det mest positive som Google kunne melde ud.

Vi fokuserer på, at Google+ lukker. Teknisk set har Google sagt, at det er for forbrugerne, at Google+ lukker. ”We are shutting down Google+ for consumers”, som de siger på originalsproget. Der er altså en lille dør åben for, at Google+ kan overleve i en anden form, men Google har ikke meget incitament for at holde en tilknytning til Google+-navnet.

Download dine ting fra Google+

Google siger også, at det data, man har lagret i Google+, vil man kunne downloade og migrere. Det vil der komme mere information om på et senere tidspunkt.

Fordelen ved det er naturligvis, at der potentielt kan blive mulighed for, at det man har postet på Google+, kan man måske få lov at lægge på et andet sociale medie. På den måde har man stadig indhold liggende på nettet, selvom Google+ lukker.

Det er ikke sikkert, at det kommer til at blive muligt, men man kan have lov at håbe, at muligheden byder sig.

Selvom Google+ ikke har været benyttet af specielt mange mennesker, så har professionelle brugt det til blandt andet at markere sig over for Google. Det skader jo ikke at være til stede på Googles sociale medie, hvis man gerne vil eksempelvis findes i Googles søgemaskine.

Folk der arbejder med online markedsføring og lignende i professionelt øjemed har jo godt vidst, at der ikke kommer det store fra Google+ i form af mennesker, men kan man please Google, gør man sandsynligvis noget godt.

Faktisk kan man allerede nu downloade materiale fra Google+ og andre Google-tjenester. Om Google har noget andet i tankerne i forhold til at downloade indhold senere er ikke helt sikkert, men vil man være på den sikre side, kan man bruge Google Takeout, hvor man kan downloade sit indhold fra Googles tjenester.

Google har stadig et socialt medie – sådan da

Googles sociale medie

Selvom Google+ lukker, har Google stadig en fod inden for på social-området. Mange mennesker – især dem over en vis alder – anser YouTube som et sted, hvor man finder videoer. På sin vis et streamingsite for videoer i alskens former.

Og Google ejer altså YouTube, derfor er Google med i kampen mellem de sociale medier, for YouTube er et socialt medie.

Selvom nogle har en forestilling om andet, så findes der communities rundt om kanaler og YouTubere, man kan møde nye mennesker gennem YouTube, og man kan dele det, man har på hjerte. Det lyder da ret SoMe-agtigt, ikke?

Man kan spekulere i, om Google har tænkt sig at trække YouTube i en bestemt retning, efter Google+ er lukket ned til august. De har en ret lang periode, hvor Google+ langsomt bliver afviklet, så der er tid til at forberede sig – både for Google og brugerne.

Google+ blev naturligvis skabt med et bestemt formål, og om noget af det kommer til at smitte af på YouTube er værd at holde øje med. YouTube er en force i sig selv, så spørgsmålet er, om man skal pille ved det. Det bliver i hvert fald spændende at se.

John Nielsen