CMS systemer og søgemaskineoptimering

CMS systemer og søgemaskineoptimering

CMS systemer og søgemaskineoptimeringDa de første hjemmesider begyndte at dukke op på verdensplan, og senere i Danmark, så var det ofte rene HTML-hjemmesider, hvor kodningen måske enkelte gange var lidt sjusket, men det var helt okay, for internettet var nyt og alt på det tidspunkt var spændende. Det var i orden, hvis designet ikke var så brugervenligt, for brugerne af internettet kendte ikke til særlig meget omkring brugervenlighed og designvenlighed dengang – og søgemaskineoptimering/SEO var kun noget, som de mest hardcore søgemaskineeksperter kendte til.

Ovenstående scenarie kunne ligne noget fra Danmark i året 1996-1997, hvis vi spoler tiden 15-16 år frem, ser vi at der er sket utrolig mange ting. Nu er det ikke længere rene HTML-hjemmesider, der styrer internettets udvikling, det er faktisk mere CMS systemer.

Et CMS system er et Content Management System, og på godt dansk betyder det ”et indholdsstyringssystem”. Et ord, der for de fleste indeholder lidt for mange s’er, men ikke desto mindre er sådanne ”indholdsstyringssystemer” fantastiske at benytte, når der skal laves en ny hjemmeside.

Fordele ved CMS systemer

Et CMS system indeholder mange fordele, men lad os bare starte et sted og fortælle lidt om de mange plugins, der ofte er til CMS systemer. Et plugin er en tilføjelse, og har en specifik funktion – et eller andet sted kan dette sammenlignes med apps til smartphones og tablets.

Disse plugins giver dig mulighed for at ændre CMS systemet til et mere passende system, så det passer til dine behov. Blandt andet er en af de mest åbenlyse fordele ved plugins, at der findes utallige SEO tilføjelsesmoduler, der kan lave basis SEO på dit CMS system. Det giver dig en god start, når du skal søgemaskineoptimere dit CMS system.

En anden fordel er, at der findes rigtig mange Open Source CMS systemer. Open Source kaldes også fælleskode eller åben kildetekst, og fællesmængderne ved Open Source CMS systemer er, at alle har adgang til dem – både at benytte dem, men også at redigere i kildekoden.

Det kan lyde som om, at Open Source CMS systemer er de mest usikre systemer i verden, men det er det langt fra. Der sidder nemlig tusindvis af programmører derude, som er med til at forbedre og optimere disse systemer – helt gratis! Derfor er Open Source CMS systemer faktisk utrolig sikre og stabile – for ikke at nævne skalerbare, så du skal ikke bekymre dig om at nå en ”øvre” grænse.

Få søgemaskineoptimeret dit CMS system

Vi er klar på at give dig rådgivning, både om CMS systemer men også om hvordan du kan komme til tops med en hjemmeside, der er bygget op omkring en af de mange Open Source CMS systemer. Har du allerede et CMS system, og ønsker du at få det søgemaskineoptimeret, kan vi hos OnlineSynlighed.dk hjælpe dig med at få det synliggjort online.

Kontakt os på telefon 70 13 63 23 eller send os en e-mail, så kan vi snakke mere om hvordan dit CMS system kan søgemaskineoptimeres på bedste vis. Ønsker du at vi skal tage kontakt, så kan du udfylde vores formular til højre, så ringer vi dig op snarest muligt.

CTA Blog

Skal vi også hjælpe dig videre?

Står du med en konkret digital udfordring eller har vækstambitioner, så står vi klar til at tage en uforpligtende dialog.

John Nielsen