Brug video i din markedsføring


I slutningen af 2016 skrev vi i vores forudsigelser, at video vil komme til at fylde endnu mere end de allerede gør nu. Særligt på de sociale medier bliver videoer delt og set i stor stil – lige som mange virksomheder allerede har afprøvet livevideoer.

Det kan være svært at komme i gang med at bruge video i sin markedsføring, særligt hvis der ikke er lagt en plan for det. Derfor bør der laves en strategi for din videomarkedsføring: Hvorfor skal videoer bruges, hvilke typer videoer skal anvendes, hvad skal de indeholde, hvor lang tid skal de vare, hvornår skal de udgives?

Hvorfor bruge videomarkedsføring?

Undersøgelser har vist, at videoer er med til at skabe en langt større konverteringsrate. Særligt hvis videoen viser, hvordan et produkt skal anvendes. Her ses der en tydelig tendens til, at brugerne køber produktet efterfølgende (dog vil andre stadig prøve at finde produktet billigere andre steder).

Videoer er desuden ideelle at bruge i content marketing. Det skaber en større tillid til din virksomhed, når brugeren kan se et produkt i brug. Herved føler brugerne, at risikoen for at blive snydt er langt mindre.

Video er en god måde, at give brugerne mere information om et aktuelt emne eller produkt. Mange brugere tiltrækkes af videoindhold, da det for mange opfattes som mindre anstrengende at se en video frem for at læse en tekst. Du får desuden også mulighed for bedre at appellere til bestemte følelser.

Som vi ofte nævner i vores blogindlæg, fokuserer Google i meget høj grad på hele brugeroplevelsen. Netop fordi brugerne foretrækker at se videoer, belønner Google også din hjemmeside, hvis du har en video på din hjemmeside. Husk også på, at Youtube-videoer også bliver vist i søgeresultaterne, så hvis du uploader din video til Youtube og derefter implementerer den på din hjemmeside, så er det vigtigt, at du SEO-optimerer dine videoer med gode titler og beskrivelser – og husk også at linke til din hjemmeside.

Endeligt er det også en klar fordel, at mange brugere gerne vil dele videoer til deres netværk på de sociale medier. Det betyder ekstra eksponering til dig – helt gratis.

Videotyper

Der findes en lang række forskellige typer videoer, som du kan anvende i din markedsføring. Som nævnt ovenfor kan det være oplagt at lave en produktvideo eller en produktdemonstration, da det kan få brugerne til at købe produktet.

Færdes du i en informationstung branche? Så kan du med fordel lave videoer, hvor du demonstrerer din viden. Lige som vi her på vores blog deler ud af vores viden inden for online markedsføring, sociale medier, søgemaskineoptimering med mere, kunne vi på samme vis lave videoer, hvor vi forklarer begreber og nyheder.

En anden måde at dele sin viden på kan være gennem ”how to” guides. Dette har Silvan haft stor succes med, hvor de gennem en lang række videoer guider brugerne gennem diverse gør det selv videoer. Herved viser Silvan, at de har stor viden og ekspertise – og så sælger de tilfældigvis de produkter, der skal bruges.

En anden måde du kan dele ud af din viden på er gennem webinars. Et webinar er det samme som et online foredrag eller online undervisning. Her har du mulighed for eksempelvis at dele dit skærmbillede med dem, der følger med. Det betyder, at du kan vise en præsentation til personer, mens du fortæller og fremlægger din viden. Du kan altså på en simpel måde nå ud til mange mennesker fordelt over hele landet på én gang. Brugerne har desuden også mulighed for at stille spørgsmål løbende via en chatfunktion – ligesom hvis det var et fysisk foredrag.

Laver du webinars kan du også gemme disse og lægge dem til fri download på din hjemmeside – eller du kan gøre det til et tilbagevendende event for de brugere, der ikke kunne deltage sidste gang.

Strategi

Inden du giver dig i kast med at lave en masse forskellige videoer, bør du lægge en strategi for din indsats. Først og fremmest er det vigtigt, at du lægger en plan for videoerne:

  • Hvad skal de omhandle?
  • Hvilken type videoer skal anvendes?
  • Hvad er dit mål med videoerne?
  • Hvor ofte skal der publiceres videoer?
  • Hvor skal videoerne publiceres?
  • Hvordan skal videoerne bruges i din markedsføring?

Lige som med alt andet du publicerer eller deler på de sociale medier, er der lagt en plan – eller det bør der i hvert fald være. Det er vigtigt, at der er en sammenhæng i opslagene. Tænk derfor på, om det er muligt at lave en video-serie.

Eksempel: Hvis du gerne vil dele din viden i en række videoer om et bestemt emne: Start med det grundlæggende og byg mere på. Så opnår du en kontinuerlig strøm af videoer, der bygger på hinanden. Udgiv disse videoer med et bestemt mellemrum – det kunne være hver fredag.

Videoproduktion

Det er i dag meget let både at optage og redigere videoer. Du behøver derfor ikke få det helt store videohold til at producere dine videoer. Faktum er, at i dag kommer du rigtig langt med en smartphone. De fleste smartphones optager i en fin kvalitet. Alternativt kan du investere i et mindre videokamera til opgaven.

Af ekstraudstyr kan det være en fordel at købe et lille stativ – en tripod – som kan holde telefonen eller kameraet, så du undgår rystede optagelser. Hvis der bliver snakket i videoindslagene kan du med fordel bruge en lille mikrofon, som du tilslutter din telefon eller kamera.

Det er som regel ikke nok at optage en video i en lang optagelse. Derfor skal du også redigere videoen: klippe videoklip sammen, lægge tekst over billedet, indsætte musik eller lignende. Der findes en lang række gratisprogrammer, som du kan bruge til dette formål, for eksempel Windows Movie Maker eller iMovie. Disse gratisprogrammer har selvfølgelig ikke lige så mange funktioner som andre, betalte programmer, men for langt de fleste er gratisprogrammerne ganske gode.

Inden du investerer i udstyr og software, er det en god idé at teste konceptet af. Find ud af, om det er noget, der fungerer for jer, om I har behov for andre funktioner i forhold til videoredigering eller lignende. Test hvordan jeres målgruppe tager imod jeres videoer.

Gode råd

Hold videoen kort! I dag bliver brugerne meget hurtigt distraheret, fordi de bliver angrebet af så mange forskellige budskaber, uanset hvor de befinder sig eller hvilket medie, de bruger. Derfor er det vigtigt, at du holder din video (og dermed også dit budskab) kort.

Sørg også for at videoerne er i tråd med din øvrige markedsføring. Du bør ikke sende helt anderledes budskaber ud gennem dine videoer, end hvad du gør i din øvrige markedsføring. Dine videoer er en del af din content markedsføring, og derfor bør de også være i tråd med din øvrige content marketing.

Husk også at lave et call to action i dine videoer. Du skal hjælpe brugerne videre; du kan ikke regne med, at de selv finder ud af, hvad du vil have dem til at gøre. Vil du sælge noget på din webshop? Afslut videoen med et simpelt link (som er til at huske for brugerne), og giv dem eventuelt en belønning – det kunne være at de sparede 10% ved køb af et bestemt produkt.

Har du lige gennemført et webinar, kan du også opfordre deltagerne til at se jeres øvrige optagelser på din hjemmeside, eller opfordre dem til at tilmelde sig nyheder om kommende webinars (eller andre nyhedsbreve).

Der er mange forskellige call to actions, du kan tilføje til dine videoer. Derfor skal du overveje, hvad der skaber mest værdi for dig? Og hvordan du vil få dine brugere til at konvertere.

John Nielsen