En blog er god for din virksomheds SEO

Du har måske opdaget, at flere og flere virksomheder opretter en blog på deres hjemmeside. Alle typer af virksomheder kan have en blog, der kan omfatte både det faglige, fungerer som employer branding eller til at formidle de seneste personalenyheder. Uanset om bloggen hovedsageligt består af det ene eller det andet, har en positiv effekt på din virksomheds søgemaskineoptimering.

Der er mange grunde til, at en blog er positivt for en virksomheds SEO. Her i artiklen kan du læse hvilke:

Service døgnet rundt

Dette punkt gælder især for de virksomheder, der som oftest blogger om faglige aspekter inden for deres fag. Med en blog er det nemlig muligt, at besvare de spørgsmål som mange potentielle kunder har. Der er rig mulighed for at gå i dybden, og det er altså god service – og samtidig noget som mange kunder værdsætter.

Selvom du ikke opdaterer din blog døgnet rundt og ej heller sidder klar til at modtage henvendelser, kan du altså med en blog alligevel hjælpe dine kunder. Mange virksomheder har på deres hjemmesider en FAQ, men det er måske sjældent, at den bliver opdateret. Ved hjælp af blogindlæg får man muligheden for at formidle det, der er relevant lige nu – selvfølgelig alt efter hvilken branche, man befinder sig i.

En blog på hjemmesiden fungerer altså på den måde som en almindelig kundeservice, og bevirker samtidig, at dig og din virksomhed konstant markedsfører sig selv online – og det er guld være for din virksomheds søgemaskineoptimering.

Godt og relevant indhold

Hvis man gerne vil oprette en blog på sin virksomheds hjemmeside, kræver det, at man har tiden til at udarbejde blogindlæggene. Dårlige blogindlæg der er for korte, eller ikke er relevante, vil blot få en negativ effekt for din virksomheds SEO. Det er derfor afgørende, at blogindlæggene er relevante, og udelukkende består af godt indhold.

Med gode blogindlæg kan man desuden markedsføre sig selv på andre medier end blot på virksomhedens hjemmeside. Blogindlæg kan deles på sociale medier og skabe aktivitet på de mange forskellige platforme. Derudover kan blogindlæggene indgå i for eksempel nyhedsbreve, som også markedsfører din virksomhed.

Med gode og relevante blogindlæg kan man altså skabe sammenhørighed mellem virksomhedens hjemmeside, sociale medier og nyhedsbreve. Det giver en rød tråd, og sørger samtidig for, at virksomheden bliver plantet i kundernes bevidsthed.

Trafik på hjemmesiden

De fleste ved, at meget trafik på en hjemmeside, har en positiv effekt på en virksomheds søgemaskineoptimering og dermed også på sidens placering i søgemaskinernes søgeresultater. En blog kan være med til at skabe trafik på hjemmesiden, idet den bliver langt mere interessant for brugerne – og for potentielle kunder.

I takt med at der bliver udarbejdet flere blogindlæg, vil der naturligvis også blive skabt mere indhold på siden. Mængden af godt og relevant indhold på en hjemmeside, skaber altså flere besøgende og dermed også mere trafik.

Nyt og opdateret indhold har værdi for eksempelvis søgemaskinen Google, idet det giver en organisk trafik, når brugerne finder blogindlæggene ved hjælp af søgemaskinen. Trafik på hjemmesiden indikerer nemlig, at den er relevant og samtidig, at den giver brugerne værdi.

Hvis man opretter en blog på sin hjemmeside, kræver det, at man bruger tid og ressourcer på blogindlæggene. Bloggen skal være effektiv, og det bliver den kun, hvis nye blogindlæg løbende bliver udgivet, og hvis de er relevante, og består af godt indhold. Man skal altså være klar på, at prioriterer blogindlæggene, så de er interessante for modtageren – i så fald er en blog nemlig god for din virksomheds søgemaskineoptimering.

 

John Nielsen