Aflys ikke påskefrokosten! – hold den online
Corona-krisen har efterhånden stået på i noget tid, og selvom mange af os ser forhåbningsfuldt på fremtiden, er der meget der tyder på, at disse tilstande kommer til at vare ved et stykke tid endnu. Lige om hjørnet venter påsken, hvilket for mange er ensbetydende med både påskefrokoster og familiehygge. Med de forlængede restriktioner er der dog lange udsigter til, at hele familien kan samles omkring påskebordet.
Men selvom vi ikke kan holde den traditionelle påskefrokost, som vi plejer, betyder det ikke, at vi behøver at aflyse påskefrokosten. Det er en ny tid vi er i, som kræver, at vi tænker anderledes og ud af boksen. I stedet for at aflyse, bør påskefrokosten derfor afholdes virtuelt.
Fortsæt påsketraditionen – virtuelt
Konceptet og idéen til den virtuelle påskefrokost opstod allerede sidste år. Danmark var lige lukket ned for første gang, og mange forsøgte i vidt omfang at finde nye måder, hvorpå vi kunne være sammen hver for sig. Det resulterede i, at mange danskere valgte at invitere venner og familie til virtuel påskefrokost.
Med hashtagget #Danmarksstørstepåskefrokost opfordrede de to virksomheder Aalborg Akvavit og Gastromand.dk desuden danskerne til at lægge billeder op af deres egen påskefrokost og dermed være en del af et virtuelt fællesskab af danskere, der holder påskefrokost hver for sig.
Nu er Danmark lukket ned for anden gang, og med de længerevarende restriktioner og den begrænsede sociale kontakt har mange danskere brug for at samles om en festlig begivenhed – nu måske mere end nogensinde før. Derfor kan det også være en god idé at flytte påskefrokosten online i stedet for at aflyse.
Derfor skal du holde online påskefrokost
For nogle kan det måske virke underligt at holde påskefrokosten virtuelt i stedet for fysisk, og det at sidde foran et kamera kan da også virke stift og kejtet. Men så snart der skåles i snaps og påskebryg, bliver det hurtigt glemt, og fokus bliver i stedet på at hygge med familien eller vennerne.
Der kan endda være flere fordele ved at holde påskefrokosten online. Når påskefrokosten foregår virtuelt, skal du nemlig ikke tænke på, at du skal køre hjem og derfor bliver nødt til at takke nej til snaps og påskebryg. Du behøver heller ikke bede din partner om at hente dig, eller skændes med ham/hende om, hvem der skal have lov til at drikke, hvis I begge er inviteret. Er det en større påskefrokost med mange deltagere, som har en tendens til at drikke lidt for meget, kan du desuden nemt lukke ned for computeren og smutte i seng, når de andre bliver for fulde.
Der er dermed mange gode grunde til at holde påskefrokosten virtuelt – også selvom det er lidt anderledes, end det vi plejer. Når nu vi skal se så få som muligt, og det ikke er muligt at holde påskefrokosten fysisk, kan den virtuelle påskefrokost være med til at opretholde fællesskabet og den sociale kontakt, og samtidig give os en festlig begivenhed at se frem til i denne specielle tid.
Med en virtuel påskefrokost kan hele familien eller alle vennerne på den måde stadig nyde en god påskefrokost i hinandens selskab på en Coronasikker måde.
Find den rette platform og invitér dine gæster
Skal du holde virtuel påskefrokost, er det første du skal gøre, at finde frem til, hvilken videoplatform du skal benytte. Der findes mange forskellige videotjenester, som kan være oplagte at bruge til at holde den virtuelle påskefrokost. Hvilken videotjeneste du skal bruge, handler derfor mest om, hvor mange I bliver, og hvilken platform du føler dig mest komfortabel med.
Herunder kan du læse om nogle af de videotjenester du kan benytte til din virtuelle påskefrokost:
Microsoft Teams
Mange virksomheder benytter Microsoft Teams til at afholde 1:1 videomøder og videokonferencer med kollegaer og kunder samt til chat og fildeling på kryds og tværs i virksomheden. Men Teams kan altså også bruges, hvis du ønsker at samle familie eller venner til en virtuel påskefrokost. For at kunne benytte Microsoft Teams kræver det et login.
Skype
De fleste kender til eller har hørt om Skype, som har været en populær videotjeneste i mange år. Skype er nemt og simpelt at bruge, men er dog mere oplagt, hvis I ikke er så mange, der skal deltage i den virtuelle påskefrokost. Skype kræver ligesom Microsoft Teams også et login.
Zoom
Zoom er de seneste år også blevet en populær tjeneste til at holde videomøder og videokonferencer, og kan være særligt godt at bruge, hvis I er mange der skal deltage i den virtuelle påskefrokost. På Zoom er det nemlig muligt at være op mod 100 deltagere. Til gengæld er det en lidt mere kompliceret platform sammenlignet med Skype. Zoom kræver login med Google-konto eller Facebook-konto.
Google Hangouts
Google Hangouts er en særligt populær videotjeneste på blandt andet skoler. Her er det muligt både at deltage i 1:1 samtaler, lave gruppesamtaler med op til 150 personer og lave gratis videoopkald med op til 10 deltagere. Google Hangouts kræver et Google-loign.
Når du har fundet den rette videotjeneste, skal du invitere dine gæster. Dette kan du gøre blandt andet gøre ved at sende en invitation til din familie eller dine venner via Facebook. Sørg for at inkludere dato og tid samt et link til videomødet.
Bliv klar til den virtuelle påskefrokost
Når gæsterne er inviteret, skal der gøres klar med mad, påskepynt og naturligvis den obligatoriske påskebryg. Her kan det være en god idé at overveje, om den virtuelle påskefrokost skal foregå på traditionel vis med både snaps og sild, eller om I ønsker at gøre påskefrokosten mere simpel.
Afstem på forhånd med de øvrige deltagere, hvordan konceptet omkring den virtuelle påskefrokost skal være. Gør det klart, om der skal skåles i snaps og påskebryg, eller om formålet med påskefrokosten i højere grad er at nyde hinandens selskab over en sildemad. Det kan desuden være en god idé at vælge at spise de samme retter og drikke det samme. På den måde føles det mere som om I sidder og spiser og drikker sammen, selvom I sidder hver for sig.
Vil du ikke stå og lave en stor påskefrokost bare til dig selv eller dig og din partner, kan det også være en oplagt mulighed at bestille mad udefra. Mange steder er det muligt at bestille påskefrokost som take away, og du slipper på den måde for at stå med alt besværet med at skulle lave mad selv.
Selvom påskefrokosten foregår virtuelt, kan du desuden stadig skabe lidt hyggelig påskestemning ved at pynte med påskepynt på påskebordet. Det kan for eksempel være at dække bordet med fine påskeservietter eller pynte op hjemme i din stue med nogle enkelte påsketing. Ved at sørge for en smule påskepynt, god mad til påskefrokosten og påskebryg har du allerede skabt nogle gode rammer for en hyggelig virtuel påskefrokost.
Fasthold påsketraditionerne til påskefrokosten
Mange har nogle faste påsketraditioner, som går igen år efter år. Det kan for eksempel være quiz, fællessang eller andre sjove og hyggelige aktiviteter. Selvom påskefrokosten foregår virtuelt, bør I så vidt muligt fastholde disse påsketraditioner – naturligvis i det omfang det er muligt.
Plejer I at lave en påskequiz til påskefrokosten, kan I for eksempel benytte den gratis spilplatform Kahoot!. Her kan du lave din egen online quiz med påskespørgsmål, som dine gæster kan svare på via deres computer eller telefon.
Når nu påskefrokosten foregår på en anderledes måde, end den plejer, kan det dog også være, at du ønsker at skabe nogle nye påsketraditioner, som egner sig særligt til det virtuelle rum.
Bliv klar til den virtuelle påskefrokost – som virksomhed
Som virksomhed bør du også forberede dig på, at påskefrokosten i år ikke bliver, som den plejer at være. Det betyder derfor også, at du må tænke i nye baner, hvis du ønsker at tilpasse din forretning til den virtuelle påskefrokost.
Tilbyd påskefrokost som take away
Er du i restaurations- eller cafébranchen er det oplagt at tilbyde påskefrokost som take away. Rigtig mange har ikke lyst til at bruge flere timer i køkkenet på kun at lave en påskefrokost til sig selv og en eventuel partner. Derfor kan det være oplagt at tilbyde take away, der gør det nemt og hurtigt for kunden at få alt til den perfekte påskefrokost til påskebordet.
Sælg påskepynt
Selvom mange ikke holder påske og påskefrokost, som de plejer, betyder det ikke, at de ikke pynter op til påske. Tværtimod kan påskepynt og påskeservice til påskefrokosten hjælpe med at skabe en god og hyggelig påskestemning, som kan være med til at sprede lidt større glæde i denne mærkelige tid. Tænk særligt over at sælg påskepynt som kan bruges til den virtuelle påskefrokost som sjove hatte eller påskepynt på stuevæggen.
Lav en virtuel påskeevent
Fællesskabet betyder rigtig meget i denne specielle tid, og virtuelle events er blevet en særlig populær måde at samle folk på under Corona. Derfor kan det også være en god idé at lave et virtuelt påskeevent, hvor personer fra hele Danmark kan mødes virtuelt til en påskefrokost eller til en skål i påskebryg/snaps og en fællessang.
Sælger du påskefrokost som take away eller øl/snaps/gin eller lignende kan det også være oplagt at tilbyde salg af disse inden eventet. Dette kan være med til at forstærke fællesskabsfølelsen, når alle spiser eller skåler i det samme, og samtidig kan det hjælpe dig med at skabe øget salg.
- Undgår dine e-mails spammappen? Tjek det gratis! - 14. juni 2024
- Undgå disse Meta tag fejl og forbedr din SEO og klikrate - 6. februar 2024
- Laver du også disse 9 fejl i din e-mail marketing? - 28. august 2023
DK-31929407