8 tips til at få flere unikke besøgende på din blog

8 tips til at få flere unikke besøgende på din blogØnsker du at øge indtjeningen på din blog, så bør du være opmærksom på, at er en hel del brands og annoncører interesserer sig for unikke besøgstal. Det er også den måleparameter, de fleste blogging- og skribent-agenturer sammensætter afregningsmodeller efter. Jo flere unikke besøgende, der læser din blog, jo flere penge kan du potentielt tjene – enten via reklamer på bloggen eller ved at øge dit brands kendskabsgrad.

Indhold er konge

Ja ja, du har sikkert hørt det rigtigt mange gange. “Hav nyttig, interessant, spændende indhold på din blog, og læserne vil strømme til.”

Men du skal endelig ikke afskrive det råd. Har du ikke et solidt fundament af godt indhold, vil du ikke have ret meget at arbejde med. Skab gode blogindlæg, der lokker læserne til din blog. Skriv gode blogindlæg for at fastholde deres interesse Det er den ultimative byggesten, og den kendsgerning bør der ikke tages alt for let på.

Bliv set udenfor din niche

Som skribent er det utroligt vigtigt at udvide dit freelance skrivearbejde online for få folk til at strømme til din blog eller hjemmeside.

Du bør overveje at gæsteblogge eller at blive præsenteret på blogs, nyhedshjemmesider, tematiserede sites og fora, opskrift-hjemmesider, erhvervsnyheds sites og i aviser og blade.

Nogle virker mere end andre (avis funktioner er generelt ikke gode til at konvertere læsere, men tematiserede sites og fora og andre blogs er. Fælles for dem alle er dog, at de præsenterer dig for folk, der aldrig har set eller hørt om dig før.

Undervurder aldrig Pinterest

Pinterest er kan give rigtigt meget henvisende trafik på din blog. Og på grund af Pinterests natur, vil trafikken ofte være fra mange unikke besøgende. Gør din hjemmeside let at “pin’e” (ved at tilføje intuitive “Pin It” knapper og tilføje grafik til billeder / sikre, at de er Pinterest-optimeret).

Jo mere aktiv, du selv er på Pinterest, jo større effekt har det for dit site. Spring jævnligt på din blog og “pin” et par billeder, og og Repin et par ting, der holder dig i folks feeds, og opfordrer dem til at følge dig.

Det er ganske vist ikke “i Pinterests ånd” at pin’e dit eget indhold, men så længe du ikke spammer alle hele tiden, og nøjes med at tilføje dine egne ting fra tid til anden, er det meget nyttigt. Ved at gøre dit websted let at “Pin”, gør du det lettere for dine læsere at tilføje dig til deres Pinterest board. Så kan du dukke op i deres follower feeds, og så videre. “Nej, hvor ser den opskrift / artikel / vejledning interessant ud,” vil de sige. »Lad mig klikke videre for at få yderligere informationer. Og på den måde har du en helt ny besøgende.

 Tilmeld dig online communities

Dette er især nyttigt med en kombination af vejledende og nicheprægede forum-indlæg. Alle erfaringer viser, at det kan skabe en del trafik, ved at være aktiv på eksempelvis min-mave.dk, amino.dk og der chatte med andre ligesinde. Ved at inkludere nogle af dine indlæg (og sikre, at de blev optimeret til maksimal søgeresultater), betyder det, at du kan opnå en kontinuerlig trafik fra indlæg du skrev for flere år siden, men som stadig kan være meget nyttige for læserne i visse situationer.

Vær en god og engageret blogger

Er du venlig og engageret på de sociale medier, vil det være mere sandsynligt, at du bliver synlig i dine læseres ‘feeds, når de interagerer med dig. Alle erfaringer viser, at når du har en populær Facebook statusopdatering, der har genereret en masse interesse, kommer der en masse nye, som “synes om”, fordi de har set deres venner engagere sig med dig, og de vil ofte klikke over for at tjekke dig ud.

Husk at chatte med regelmæssigt dit netværk og ikke kun give de læsere, som du allerede har, opmærksomhed. Vær også opmærksom på at være synlig for nye læsere.

Vær, hvor andre endnu ikke er

Du har måske ingen anelse om, hvorfor Google Plus er stadig er i live, og du forstår måske ikke, hvorfor Vine er så populær. Men lad dig ikke at afskrække af det. Nye læsere er overalt, herunder også på de sociale medieplatforme, som ikke er opdaget af alle.

Alle erfaringer viser, at det er meget lettere at få reaktioner fra superstjerne bloggere og indflydelsesrige mennesker, der er oversvømmet med tweets og Facebook-kommentarer, men endnu ikke så “overstrømmet med opmærksomhed” på Google Plus.

Det er lettere at stå ud fra mængden på de knapt så populære platforme, og du vil helt sikkert blive bemærket.

Brug WordPress

Det er sandsynligvis den nemmeste og sjoveste måde at øge din læserskare. På WordPress-platformen er det bare meget enklere at optimere dit websted og bloggens SEO-indstillinger, end det er på så mange andre blogging-platforme.

Et plugin er alt hvad du har brug for, og du udfylder ganske få felter med beskrivelser og nøgleord, og så det er næsten gjort.

Vi anbefaler Yoasts SEO plugin. Det behøver ikke at tage mere end få minutter, og plugin’et giver dig en vurdering af, hvordan SEO-venlig du har lavet dit indlæg (et grønt lys betyder, at du har gjort alt, hvad du kan). At være SEO-venligt betyder, at du kommer til at rangere bedre i øgemaskinernes resultater – og når nogen er på udkig efter en snickerskage opskrift, popper dit indlæg op, og du har fået dig en unik besøgende. Og hvordan kan SEO være sjov, spørger du? Tja, de fleste vil nok sige, at det er ikke. Men ved at flytte til WordPress, får du mulighed for let at få et helt nyt design, og alle de ændringer og nyhedens interesse betyder ofte, at du får ny energi og bliver motiveret til at engagere dig – og ikke mindst blogge mere effektivt.

Samarbejd med andre

Du behøver ikke frygte eller være misundelig på mennesker med større læserskare eller sociale medier netværk end du. – Du skal i stedet samarbejde dem.

Hvis du er en person, de har tillid og kan anbefale, så er deres læsere mere tilbøjelige til at tjekke dig ud. Mund til mund metoden – også i digital form – er stadig den bedste reklame!

Her taler vi ikke om deling af indhold eller direkte viralle reklamer. Det skyldes, at de to metoder kun sjældent virker. Med mindre du er heldig og rammer spot on. Det er helt sikkert en god måde at få nye læsere og unikke besøgende på din blog. Men pas på ikke at blive så strategisk i din kommunikation, at du mister din ægthed og forbindelsen til dine læsere.

Der er naturligvis mange andre måder at skabe trafik til din hjemmeside. Men disse metoder virker ifølge vores erfaringer.

 

John Nielsen