Panda 4.2 rammer søgeresultater 10 måneder efter 4.1

10 måneder efter 4.1: Google Panda 4.2 er en realitet i søgeresultaterne

Panda 4.2 rammer søgeresultater 10 måneder efter 4.125. september 2014 fik vi version 4.1 af Googles Panda-filter, der især har dårligt indhold og on-site problemer i sigte.

Nu – 10 måneder efter – er version 4.2 en realitet.

Det første værd at lægge mærke til er, at Google har valgt at rulle Pandaen ud i et langsomt tempo. En hel måned kommer det til at tage før end Pandaen er rullet helt ud. Selv hvis du tjekker dine placeringer i søgeresultaterne nu kan du således ikke være sikker.

Denne opdatering har indflydelse på ca. 3 % af de engelske søgeresultater. Til sammenligning havde den mest voldsomme Panda (den første) indflydelse på 11 % af søgeresultaterne og den første Penguin ramte hele 12 %

Almindeligt fokus på dårligt indhold og 404-sider

Google har ikke meldt andet ud om denne opdatering, end at fokus er det samme som ved de foregående 28 af slagsen.

Det betyder, at problemer som:

  • Links, der leder til 404-fejl (døde links)
  • Sider med meget høj ”bouncerate” og lav tid brugt per side
  • Sider med meget lidt indekserbart indhold

Og lignende er i farezonen for at blive straffet. Panda er en straffende algoritme, således at ikke alene værdi fratages, men et helt domæne risikerer at blive degraderet i søgeresultaterne, hvis der er problemer med en portion af siden.

Googles Penguin-algoritme har fokus på irrelevante links (”spammy links”) og er ikke opdateret her nu. Det er måneder siden sidste Penguin-opdatering og det er således også ved at være ”oppe over”.

Første chance for dem, som blev straffet for 10 måneder siden

For dem der blev straffet af Pandaens forgænger, 4.1, i september 2014 er den nye opdatering gode nyheder.

Det er således første gang, den straffede side bliver revideret og eventuelt medtaget i søgeresultaterne igen.

Blev du straffet ved sidste opdatering skal du væbne dig med tålmodighed, da udrulningen sker gradvis over en måned – og hvis du ikke har fået dine placeringer igen er alt håb således ikke ude.

Med såvel Panda som Penguin revideres straffe først ved næste version af algoritmen. Google er således blevet kritiseret for at holde virksomheder ude i kulden i meget lang tid (10 måneder som i dette tilfælde er rekorden) – kulden uden organiske besøgende og derved en væsentlig besøgskilde for mange virksomheder i dag.

At en potentiel straf først revideres potentielt næsten et år senere betyder, at behovet for sikring mod en Panda eller Penguin opdatering er dét større.

Vi tilbyder i OnlineSynlighed.dk at udarbejde en SEO tilstandsrapport.

Den viser dig, hvor din side er lige nu – og hvor du her og nu skal sætte ind for at minimere din risiko for senere at blive ramt.

Vores SEO tilstandsrapport koster få tusinde kroner at lave nu – den risiko, du har på den anden side er 10 måneder uden besøgende fra de organiske søgeresultater i den søgemaskine, 95 % af alle danskere bruger.

CTA Blog

Skal vi også hjælpe dig videre?

Står du med en konkret digital udfordring eller har vækstambitioner, så står vi klar til at tage en uforpligtende dialog.

 

John Nielsen