10 måder mindre virksomheder kan drage fordel af SEO

10 måder mindre virksomhederEr du iværksætter eller indehaver af en mindre virksomhed, og ønsker du at vækste? Har du overvejet SEO, men er ikke helt sikker på, om det virkelig er noget for dig?

Det kan være svært at vide, om det er det rigtige skridt, men i mange tilfælde kan det helt forvandle din virksomhed.

Her tager vi et kig på 10 måder, hvorpå små virksomheder kan drage fordel af søgemaskineoptimering.

Slå de store drenge

Selv hvis du kører din virksomhed fra et ekstra værelse i din lejlighed, betyder internettet udvikling, at du kan snuppe kunder fra store virksomheder og gøre dem til dine trofaste kunder. Det gælder bare om blive præsenteret for din målgruppe. Hvis du er ambitiøs, kunne SEO være det værktøj, du har brug for at nå dine ambitioner.

Omkostningseffektive måder at annoncere

SEO behøver ikke at være voldsomt dyrt. Ja, du bliver nødt til at foretage en anstændig investering, hvis du ønsker professionel ekspertbistand, men så har du også en større mulighed for at tjene langt flere penge, end du kommer af med.

Er du bekymret for den økonomiske side af tingene, kan du overveje at gøre en af betalingen afhængig af opnåede resulater i forhold til SEO.

På den måde, har du bogstaveligt talt næsten intet at tabe.

Det kan dog være en udfordring at vurdere det nødvendige omfang af en given SEO-indsats, hvilket kan gøre, at de SEO-professionelle vil være forsigtige i forhold til prisfastsættelsen. Det vil alt andet lige ofte betyde, at du kommer til at betale en højere pris, end hvis du er med til at tage risikoen ved at betale for forbrugt tid.

Du bør derfor bede om referencer hos den SEO-professionelle, som du overvejer at benytte.

Administrér dit online omdømme

Uanset om du er klar over det eller ej, tales der sikkert allerede om din virksomhed på nettet. Når du påbegynder en SEO-indsats, er du i gang med at sikre, at folk finder dine officielle oplysninger, når de søger efter dig, og ikke kun drukner i en masse produktanmeldelser og reviews.

Forbedre dit website’s brugervenlighed

Forbrugerne på internettet er notorisk utålmodige, og hvis dit websted ikke giver dem en oplevelse i høj kvalitet, vil de søge videre til dine konkurrenter. Når du arbejder sammen med professionelle SEO-folk, vil de være i stand til at rådgive dig om, hvordan din hjemmeside, webshop eller blog gøres mest muligt tilgængelig og brugervenlig.

Nå nye markeder

Du kan drive virksomhed i København, men der er ingen grund til hvorfor du ikke kan sælge til folk i New York. Du skal bare kunne nå dem ud til dem. Med Søgemaskineoptimering (SEO), bliver det til en sandsynlig mulighed. Online markedsføring er på mange måder med til at forvandle og udvide lokalområdet for mange typer virksomheder.

Opbyg tillid

Folk stoler generelt på Google. Hvis dit website vises på den første side af en Google-søgning, er de tilbøjelige til at have tillid til dig også. Med den massive udbredelse af e-handel, er tillid en absolut nødvendighed. Du kan jo være hvem som helst, så du er nødt til at benytte enhver lejlighed til at bevise, hvor troværdig du er.

Øg trafikken til dit website

At have en hjemmeside er temmelig meningsløst, hvis der ikke er trafik til den. Hvis folk ikke kan se, hvad du sælger, kan de ganske enkelt ikke kan købe det eller endda spørge om det. En god hjemmeside er en klog investering, men kun hvis du promoverer den og bringer den i folks opmærksomhed. SEO er en af de mest effektive måder at gøre lige netop dette.

Forhindre dine konkurrenter i at slå dig

Hvis dine konkurrenter ikke allerede bruger Søgemaskineoptimering som en del af deres marketing-strategi, kan du roligt regne med, at de inden længe vil gøre det. Og når de gør, vil de snuppe dine kunder og markedsandele lige for næsen af dig. Sørg for at du er der i toppen af søgemaskinens resultatliste og forsvar så pladsen!

Adgang til kundedata

Når du påbegynder din SEO-indsats, vil du have adgang til alle former for fantastiske data, der virkelig kan øge din forretning. Du kan analysere, hvad dine kunder søger efter på nettet, og dette kunne være inspiration for nye produktlinjer. Denne form for data er uvurderlig for din virksomhed, og kan give dig den konkurrencefordel, du har brug for.

Resultaterne er “næsten” permanente

Når du bruger en traditionel form for reklame, såsom annoncer i aviser og ugeblade, vil resultaterne kun vare en kort periode. Men når du bruger SEO, vil du fortsætte med at dukke op i søgeresultaterne længe efter du har afsluttet din indsats. Selvfølgelig, er det klogt at vedligeholde og udbygge din SEO-indsats, hvis du ønsker at se de bedst mulige resultater, men du vil der ikke miste dine placeringer over natten, hvis du ikke gør.

Som du kan se, rummer SEO enestående muligheder, også for iværksættere og mindre virksomheder. Hvis du er parat til at vækste forretningen til et helt nyt niveau, er det en af de bedste beslutninger, du kan tage.

John Nielsen