Mails i skraldespand

Undgår dine e-mails spammappen? Tjek det gratis!

Mails i skraldespand

1 ud af 5 virksomheders e-mails risikerer at ende i spam. Er du en af dem? Tjek dit domæne her: https://onlinesynlighed.dk/gratis-spf-dmarc-tjek/

Vidste du, at 20% af pengeinstitutter, advokater, revisorer, e-commerce virksomheder og marketingvirksomheder ikke har styr på deres e-mail sikkerhed?

Dette er en alarmerende statistik, der afslører en stor svaghed i mange virksomheders digitale sikkerhed. Årsagen skyldes ofte, at opsætningen af e-mailsikkerhedsprotokollerne SPF og DMARC ikke er korrekt, hvilket kan føre til alvorlige sikkerhedsbrud og tab af forretning.

Når protokoller som SPF og DMARC ikke er korrekt opsat, risikerer du, at dit domæne bliver brugt til at sende spam eller phishing e-mails. Dette skader ikke kun din virksomheds omdømme, men også kundernes tillid.

Samtidig risikerer du, at dine nyhedsbreve og fakturaer lander i spammappen/uønsket post fremfor i indbakken, og derfor hverken bliver set eller læst. Dette kan resultere i tab af vigtige beskeder og en reduceret åbningsrate og konverteringsrate. Derfor er korrekt e-mail sikkerhed afgørende for enhver virksomheds succes og troværdighed.

Hvad er SPF og DMARC, og hvorfor er de vigtige?

SPF og DMARC er tekniske termer, og kan derfor være svære at forstå for personer, som ikke har en teknisk interesse. Hvis ikke du har helt styr på, hvad de to betegnelser betyder, har vi forklaret det herunder.

SPF (Sender Policy Framework)

SPF er en sikkerhedsprotokol, der hjælper med at beskytte dit domæne mod falske e-mails. For at forstå, hvordan SPF fungerer, kan vi sammenligne den med en gæsteliste:

  • Forestil dig, at dit domæne er en fest, og SPF er som gæstelisten. Gæstelisten sikrer, at kun inviterede gæster får adgang til festen. På samme måde sørger SPF for, at kun autoriserede e-mailservere kan sende e-mails fra dit domæne. Hvis en e-mailserver ikke står på gæstelisten, bliver e-mails fra denne server afvist.

DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting & Conformance)

DMARC er en avanceret sikkerhedsprotokol, der bygger videre på SPF, og hjælper med at håndhæve de regler, som er sat op med SPF. For at forstå DMARC kan vi sammenligne denne med en dørmand:

  • DMARC fungerer som dørmanden ved festen. Dørmanden kontrollerer alle gæster på gæstelisten (SPF) og sikrer, at kun de gæster, som står på gæstelisten, får lov til at komme ind. Hvis nogen forsøger at snige sig ind uden at være på gæstelisten, bliver de enten afvist eller holdt tilbage. På samme måde sørger DMARC for, at kun legitime e-mails når frem til indbakken, og at mistænkelige e-mails bliver markeret som spam eller afvist.

Ved at sørge for en korrekt opsætning af både SPF og DMARC kan du sikre, at kun autoriserede e-mails sendes fra dit domæne, hvilket beskytter dig mod phishing, spoofing og andre typer e-mail svindel. Samtidig sikrer du, at dine e-mails når frem til modtagerens indbakke.

Konsekvenser ved manglende opsætning af SPF og DMARC

Mand sidder foran computer med spam

Manglende opsætning af SPF og DMARC kan føre til alvorlige konsekvenser, herunder:

  • Phishing: Uden korrekt e-mail sikkerhed kan kriminelle efterligne din e-mailadresse og sende falske e-mails til dine kunder, som kan narre dem til at afsløre personlige oplysninger.
  • Spoofing: Kriminelle kan forfalske din e-mailadresse og sende skadelige e-mails, som om de kom fra din virksomhed. Dette kan skade dit omdømme og forårsage, at dine legitime e-mails bliver ignoreret eller markeret som spam.
  • CEO-fraud: Svindlere kan udgive sig for at være virksomhedens CEO eller andre højtstående medarbejdere og forsøge at narre medarbejdere til at overføre penge eller afsløre følsomme oplysninger.
  • Tab af troværdighed: Når kunder modtager falske eller skadelige e-mails, som ser ud til at komme fra din virksomhed, mister de tilliden til dig. Dette kan skade dit omdømme og resultere i tab af kunder og forretning.
  • E-mails som lander i spammappen: Uden korrekt opsætning risikerer du, at dine vigtige meddelelser, nyhedsbreve og fakturaer lander i modtagerens spammappe/uønsket post, og derfor ikke bliver modtaget. Dette skader din åbningsrate og konverteringsrate.

Fordele ved korrekt opsætning af SPF og DMARC

Nu har du læst om alle de negative konsekvenser der er ved ikke at have opsat SPF og DMARC-records korrekt, men hvad er så fordelene?

En korrekt opsætning af dine e-mailsikkerhedsprotokoller som SPF og DMARC giver din virksomhed følgende fordele:

  • Forbedret åbningsrate: Når dine e-mailindstillinger er korrekt opsat, sikrer du, at dine e-mails lander i modtagerens indbakke fremfor i spammappen. Dette øger chancen for, at dine e-mails bliver set og læst, hvilket kan forbedre din åbningsrate og konverteringsrate markant. Flere læste e-mails betyder desuden, at dine budskaber når ud til flere, og dine marketingkampagner bliver mere effektive.
  • Øget troværdighed: Med korrekt opsatte SPF og DMARC-records beskytter du din virksomhed mod at blive brugt til at sende spam eller phishing e-mails. Dette mindsker risikoen for, at kriminelle misbruger dit domæne, og styrker din virksomheds troværdighed. Når kunderne ved, at dine e-mails er sikre og autentiske, stoler de mere på din kommunikation, hvilket kan styrke forholdet mellem dig og dine kunder.
  • Øget sikkerhed: Korrekt opsætning af SPF og DMARC hjælper med at beskytte din virksomhed mod phishing, spoofing og CEO-fraud. Sikkerhedsprotokollerne sikrer, at kun autoriserede e-mails sendes fra dit domæne, og at mistænkelige e-mails bliver markeret som spam eller afvist. Dette beskytter både din virksomhed og dine kunder mod potentielle sikkerhedsbrud og svindel, hvilket kan forhindre betydelige økonomiske tab og sikre at dit omdømme bevares.
  • Reduceret risiko for tabte e-mails: Med korrekt opsætning sikrer du, at dine fakturaer, nyhedsbreve og andre vigtige beskeder ikke ender i spammappen. En nyhedsmail, der lander i Uønsket post, bliver ikke åbnet, og vil derfor heller ikke konvertere. En faktura, der lander i spammappen hos kunden, vil ikke blive betalt. Den automatiske påmindelse eller rykker, ender også i spammappen, og kunden vil først reagere, når du foretager telefonisk eller personlig opfølgning.

Tjek dine e-mailindstillinger

Hos OnlineSynlighed.dk tilbyder vi et gratis værktøj til at tjekke dine SPF og DMARC indstillinger. Undgå at dine nyhedsbreve og fakturaer lander i spam. Prøv det her: https://onlinesynlighed.dk/gratis-spf-dmarc-tjek/

Sådan fungerer værktøjet:

  1. Vælg mellem simpelt eller avanceret tjek.
  2. Indtast dit domæne og eventuelle e-mailplatforme.
  3. Analysér dine indstillinger.
  4. Få resultatet med det samme.

Vi opfordrer alle virksomheder til at tjekke deres e-mailindstillinger med dette smarte og simple værktøj – det er helt gratis!

Kontakt os for hjælp Har du spørgsmål eller brug for hjælp til SPF og DMARC, så dine modtagere ser dine vigtige e-mails, kontakt os via nedenstående kontaktformular:

SPF & DMARC CTA formular

Mette Therese Røser